興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

smileyuen 發表於 17-6-14 13:54
我都係啊,係baby 呢度介紹的
看完老公係咁蝕錢,我地又輪流病
之後同左師傅講,佢都上門擺多次
佢擺左d咩?有時屋有屋既格局,人都有人既命格
都要睇擺既野是否啱個人

大宅

找風水師父真係要小心,有個識左好耐的朋友,人賣水晶,佢又賣,見人睇風水有錢賺,佢又話幫人睇風水,現在上左國內做風水師父,仲收徒弟,但之前佢話幫一個朋友改善夫妻關係,聽說之後仲嘈得多左,幫另一個朋友會工作順利,唔夠一個月就比人炒左,朋友圈中冇人會比佢幫手睇風水。

複式洋房

我也有類似經歷,今年頭有個師傅教我屋企擺個陣,話係財陣,我那時剛剛quit了份工,開始找工作,怎料我就待業到今日。 我其間也有搵幾個師傅占卦,結果都係話應該有工返,做得長唔長,份工理唔理想係一件事,係應該有工返嘅,但最後都無。

我係今個月頭突然醒覺,可能關年頭呢個風水陣事,我whatsapp返教我擺呢個陣嘅師傅,問佢好唔好拆咗佢,睇下對搵工有幫功,佢覆我可以試下就無再follow up。我月中再搵師傅卜一卦,卦象都係話應該有工返,不過中間有阻滯,都估可能同個陣有關。 那位師傅講,雖然我拆咗個陣,但都仲有啲餘氣,要等佢散,即係發完燒好返,身體都虛啲,要啲時間康復。佢又教我擺返樣嘢,等我快啲搵到工。 都已經放了兩星期,希望快啲有工返啦。

希望好似樓上咁講,如果放得啱,一個月內會見效。我放咗月中果樣嘢就感覺舒暢的。年頭果個陣,我夜晚放完,第二朝起身係暈呀,我問返果個師傅,佢覆我係正常反應。。⋯⋯

我都以為最多無用,原來係有機會變更差。我以後都會好小心,唔會亂放。

男爵府

回覆 cywjoyce 的帖子

你擺左成半年都未有搵到工, 個風水肯定係有問題, 希望盡快聽到你好消息搵到工啦

男爵府

回覆 女女媽 的帖子

睇黎真係好多神棍呃飯識, 甘又係既, 睇一睇袋幾千, 一個月做幾單好過去打工, 但好心佢地都積下福唔好亂黎

複式洋房

年頭教我擺陣個師傅,係我有事問佢,佢順便教埋我可以係屋企點樣擺,我自己買材料自己放,佢收得我好平,都係問事價錢。

其實講到尾都係自己個運唔好⋯⋯

而家唯有搵啲兼職頂住先⋯⋯ 再搵唔到長工,我就真係死得。

公爵府

cywjoyce 發表於 17-6-29 15:33
我也有類似經歷,今年頭有個師傅教我屋企擺個陣,話係財陣,我那時剛剛quit了份工,開始找工作,怎料我就待 ...

我都失業左大半年呀, 岩岩擺完風水陣約兩星期啦! 暫時未見有咩效果, 我都有照樣申請工作, 照樣等消息, 而病痛方面, 我係痛多左兩個部位, 係突然之間痛左, 真係無原因咁痛, 但其實呢兩個位之前都已經有D事, 應該係勞損, 但係就無咁樣痛法, 我係好突然咁可能係MU得耐一起身個膝蓋好痛, 我都知我膝蓋一向都有D事, 但唔會咁樣咁明顯痛, 我都係就呢樣野問個師傅, 我有同佢講我經常會有痛症, 係無整親過的, 我亦都要支出好多錢去醫我呢D痛症, 佢話擺左風水唔係話會幫你醫病痛, 亦唔係比份工你, 而係會比你遇上好既醫生同好既機遇, 然後自己把握

我有一直試唔同既醫生, 醫師, 針灸推拿, 之後, 我喺我做運動既地方識到個朋友, 佢見我咁情況, 佢就介紹我去睇個物理治療師, 現在睇左兩次, 係有D好轉, 但都仲係未知好唔好得番, 我唔知關唔關事, 因我之前已經一向不停咁試唔同既醫生, 醫師, 唔知係咁岩定係風水效果

我唔知佢講法岩唔岩, 我係有聽過有人擺左風水之後, 的確順風順水, 例如: 收入多左, 小左病痛, 好多生活上既細節都順利一些, 呢度有好幾個POST都有很多JM分享過, 好可能嗰個人咁岩行運, 但以我既認知, 擺風水係令一個行緊運既人更加行運, 而唔行運既人會靠風水既力量令到佢不至於跌落谷底, 即呢個人明明呢個運係要蝕10蚊既, 咁風水幫忙下起碼唔駛蝕哂10蚊, 起碼比2蚊佢留番, 我唔知我咁認知風水既力量岩唔岩, 呢個師傅我都係自己上網搵, 無親戚朋友睇過的, 我都係膽粗粗咁試下

公爵府

女女媽 發表於 17-6-29 07:53
找風水師父真係要小心,有個識左好耐的朋友,人賣水晶,佢又賣,見人睇風水有錢賺,佢又話幫人睇風水,現在 ...

但真係唔知點樣先可以搵到有料既好師傅呢

我現在呢個都係靠自己上網搵架咋, 睇網友口啤, 真係搏一搏架咋

禁止訪問

好媽媽勳章

公爵府

LittleRoxie 發表於 17-6-30 19:10
有料的風水師,放完陣兩星期見效
親身經歷
風水師同醫生一樣,講夾唔夾

我真係暫時仲未遇過一位有料既師傅, 有D真係盤都未對好, 有D就講到好無凌兩可咁, 講左等於無講過野

我失業左大半年, 岩岩先駛左筆錢睇風水, 仲要花左好多時間去準備擺件, 要周圍搵架, 有D仲唔係就咁可以買到, 如果唔得我都唔知點喇, 錢同時間都花了

禁止訪問

好媽媽勳章

伯爵府

Bicanna 發表於 17-6-4 09:08
應該只會氣場好轉,除非擺得吾好!
你吾介意可以send 張擺法圖同方向俾我睇睇,睇下會吾會發現咩問題。 ...

你識睇?? 可唔可以幫我睇呀?

大宅

換個個師傅吧啦 似係水平問題

大宅

zoie_w 發表於 17-6-30 20:47
我真係暫時仲未遇過一位有料既師傅, 有D真係盤都未對好, 有D就講到好無凌兩可咁, 講左等於無講過野

我失 ...
妳個case[我估]應該要多做善事或念經迴向俾冤親債主,條命算幾多次都只係解釋到先天的前世福底帶落的定數,如要突破個命運框框只能後天去修補,風水係氣場的改善,

但更有效的應該係要處理好d孽障問題,解到個死結先最緊要.

公爵府

O.M.G 發表於 17-7-3 20:12
妳個case[我估]應該要多做善事或念經迴向俾冤親債主,條命算幾多次都只係解釋到先天的前世福底帶落的定數,如 ...

但我點知邊個係我既冤親債主呀? 同埋都唔知應該係點做

公爵府

妳個case[我估]應該要多做善事或念經迴向俾冤親債主,條命算幾多次都只係解釋到先天的前世福底帶落的定數,如 ...

我喺大約3年前開始每月做小小布施, 每月捐幾十蚊,到現在都仲係,其次就是見到有需要幫忙時就幫下(例如:幫老人家拎野,扶他們等等)閒時有時間會做義工。。。。

我唔知我冤親債主係邊個喎,咁我可以點做呀?

我搬來現址後都唔係即刻好好,係過左幾個月之後先找到份做得開心既工,同埋呢幾年都算幾好,雖然都有被裁員但都好快搵到工作,但係份工做得唔開心,但係都算係有收入,同男友感情可以,呢幾年都有機會去旅行,以前係無架!但真係去到上年好似咩都收番哂咁,連份工都無埋,兩份工都做唔過三年就比裁員,搬入來後份工係開心,但都有試過有病痛但唔多,係之後轉新工之後成日病,差唔多每月病一次,但呢幾年其實真係唔差,係由上年開始差,先係男友搬走分手,之後份工無左, 一直失業到現家,現在跟呢幾年差別好大,現在好似離左婚咁,仲要失業,得番自己一個,好似所有野變哂咁

但我2015年有試過去工聯會學八字,當時比八字老師睇,佢係話我來緊呢幾年都幾好,但係我現在咁都叫好咩? 好似突然之間D野慢慢跌落谷底咁, 所以我先懷疑自己好可能時晨出左問題,但之前有個師姐又實牙實齒咁話我係呢個盤喎,所以真係攪到我好亂,我現在情況真係唔似行緊運

公爵府

甚至我好想番番去以前呀,覺得好似咩都無哂咁,早幾年真係幾開心,不過都有D困擾,而呢個困擾其實相當無謂,但就影響左我好幾年,但點都比現在開心,好想好似以前咁生活,搬入來幾年都唔錯,雖然唔可以話非常好,我工作運依然唔好,但真心比以前好得多,我都唔知呢年發生咩事,工又搵唔到,男友又走埋

大宅

zoie_w 發表於 17-7-4 12:56

甚至我好想番番去以前呀,覺得好似咩都無哂咁,早幾年真係幾 ...
本身妳可以搵到個問題既主因,但妳冇搵我講的那位師傅,唔知算唔算係黑起上來有明燈也看不到,我看兩次時盤都見到妳既問題應關於陰魂之類既事,所以我傾向相信要化解債孽之類的問題,
或者妳諗下自己有冇試過以下的幾種可能性...
1.曾經發願但冇還神[不論有冇正式入廟宇內或對燈火發誓]
2.曾經強行落仔[醫生認為胎兒沒有危險的情況下],
或提議其他人打胎,兼最後是成功.
3.曾經有意或無意得罪了陰靈.
4.家族祖先的陰宅出了問題.
5.前世的冤親債主糾纏(這種情況自己不知道的,要找師傅或高僧之類的人仕才能得知)

之前聽左個節目有講過,可能性1的發願但冇還神既問題,都係要黑到飛起先求助才發現,
情況就似人被痛症纏繞好耐先去醫院檢查一樣.

公爵府

O.M.G 發表於 17-7-4 15:41
本身妳可以搵到個問題既主因,但妳冇搵我講的那位師傅,唔知算唔算係黑起上來有明燈也看不到,我看兩次時盤都 ...

頭三樣我無,尤其係第二個,至於第三就如果真的有的話我就真的無意,但是我從來沒有亂説話。第四、五我自己根本唔知

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至