嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 BK Milk勳章

已經有一星期,好似變得好硬,唔知係咪沙灘啲沙同水同耳屎溝埋,應該點處理呢?

大宅

笑得好勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

yungloveho 發表於 17-6-6 10:39
已經有一星期,好似變得好硬,唔知係咪沙灘啲沙同水同耳屎溝埋,應該點處理呢?
...
醫生教滴橄欖油等耳屎變軟,然後用暖水沖走(用無針針筒唧走)

大宅

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

amy89a 發表於 17-10-10 23:46
我也是用這方法的。

複式洋房

回覆樓主:

如果無唔舒服就不用理會

男爵府

2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yungloveho 發表於 17-6-6 10:39
...

用橄欖油或專滴落耳仔既滴劑,主要等佢軟化
再了佢出黎
如果自己驚整到小朋友,比醫生整,當然又要比幾舊水

侯爵府

回覆樓主

Bb幾大?
我仔23個月大,我頂多都係拉下佢耳仔睇下跌唔跌人出黎,唔敢搞佢呀,小朋友細又唔合作,一陣整親入面就麻煩

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

kaki0901 發表於 17-10-30 10:37
再了佢出黎
如果自己驚整到小朋友,比醫生整,當然又要比幾舊 ...

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

用棉花棒

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

amyamy123 發表於 17-10-30 16:25
用棉花棒

千萬不可,只會越撩越入

男爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

回覆樓主

揾醫生幫手

子爵府

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

滴橄欖油

別墅

回覆樓主:

醫生話唔痛就由佢

禁止訪問

食得好勳章

回覆樓主:

禁止訪問

食得好勳章

回覆樓主:

禁止訪問

食得好勳章

回覆樓主:

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kaki0901 發表於 17-10-30 10:37
再了佢出黎
如果自己驚整到小朋友,比醫生整,當然又要比幾舊 ...

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至