自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Fion_Chan 發表於 17-6-8 06:18
香港離婚率得幾個%啫,即係9成嘅夫婦係會維持婚姻關係到老。半杯水道理,何必杞人憂天
...
而家3對有1對會離婚,我未夠35歲,身邊我識既人同我差不多年紀已經離過婚的有5-6個

禁止訪問

子爵府

想婚姻幸福,我唯一心得係識講說話

識講說話,同一件事有不同演繹,聽者感覺相差好遠,亦少好多拗撬

子爵府

有老公唔一定等於幸福,離婚亦唔一定唔好

好多人因為種種原因唔離婚,寧願做對有名無實既夫妻,就係「怕離婚」

我認為咁樣可怕過離婚

mariefish    發表於 17-6-11 03:43
annacckong    發表於 17-6-11 03:00

珍珠宮

Fion_Chan 發表於 17-6-8 20:18
香港離婚率得幾個%啫,即係9成嘅夫婦係會維持婚姻關係到老。半杯水道理,何必杞人憂天
...

香港離婚好低?

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

個個未離婚前,都話自己可以白頭到老,一世都唔會離婚㗎啦!

大宅

amychan784 發表於 17-6-8 19:59
可能因為唐寧個樣太乖 , 一直覺得佢應該較順利 , 婚姻唔會出現太大問題 , 老公會就佢 ... ( 可能係主觀感覺 ...

兩個都系尋求長久關係的人

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

真係命水。
唔介意個男人無錢,覺得佢係好男人就得。點知倒轉頭係欠債幾十萬(無人知,還極都仲有,因為原來仲有賭馬@@佢親人以為d錢俾晒老婆,老婆做左醜人) ;以為係好男人,點知係做俾人睇,返到屋企瞓床睇YouTube 打機,唔幫家務,bb喊都唔理(出街就爭住抱爭住推BB車) 。
講緊已經拍拖4年,唔係衝動結婚, 真係掩飾得好好,生埋BB先開始現形。
命水好,個好男人真係好男人,感受會好好多,雖然唔有錢但起碼無嫁錯人。

annacckong    發表於 17-6-11 03:00

子爵府

畀面勳章

回覆樓主

怕離婚,首要條件係要結咗婚先

即係出到世先可以怕死,拍到拖先有機會失戀

mariefish    發表於 17-6-11 03:44

侯爵府

麵包超人^o^ 發表於 17-6-8 21:44
香港離婚好低?

我睇咗呢兩個咋

http://www.statistics.gov.hk/pub/B71501FA2015XXXXB0100.pdf

http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/368276-%E9%A6%99%E6%B8%AF-%E9%9B%A2%E5%A9%9A%E7%8E%87%E5%89%B510%E5%B9%B4%E6%96%B0%E9%AB%98+%E5%B9%B4%E8%BC%95%E5%A4%AB%E5%A9%A6%E6%98%93%E3%80%8C%E6%8E%9F%E7%85%B2%E3%80%8D

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

amychan784 發表於 17-6-8 19:59
可能因為唐寧個樣太乖 , 一直覺得佢應該較順利 , 婚姻唔會出現太大問題 , 老公會就佢 ... ( 可能係主觀感覺 ...

藝人唔離婚先奇啊,何解同普通人連埋一齊諗。難道你都系藝人

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

回覆樓主:

我相信每人身邊總有幾個朋友、同事、親戚係離婚

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我從來唔相信婚姻
感激遇上你~

子爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章

命水

男爵府

回覆 amychan784 的帖子

女人"命" 好緊要.

我係C9仔一名, 無樣無身材, 脾氣又唔好但係結左婚二十幾年,
老公同個女都係我掌握之中, 屋企無人會逆我意, 主宰全家財政,
無婆媳問題. 早前睇完"劉時鎮" 叫C6幫我綁鞋帶佢都會配合我
雖然未至於好好"命" 因唔係大富大貴只係三餐溫飽, 不過都嬴左
唔少話只有"樣靚身材好" 先可以綁住男既女人囉

fattymama    發表於 17-6-9 08:24

大宅

bp123 發表於 17-6-8 22:27

女人"命" 好緊要.
我都覺,命水唔好就算幾靚幾索都可能識著個賤男

我都係普通C9仔一個,但老公愛自己係感覺到的,結婚快10年, 好有幸福的感覺。曬完

公爵府

好媽媽勳章

回覆樓主

我認同命水重要啲

公爵府

回覆樓主:

兩人相愛過,有過美好時光。到緣盡時無奈分開,傷心過後從新開始,好過夾硬一齊。

珍珠宮

我家庭都係啊父啊媽似兩主僕

没有愛家庭成長不懂愛與信任!

但係年齡大左, 想揾人錫下鬧下電視劇都叫有個伴

早年係日本公司工作, 班佬有無滾唔知, 但係個個班老婆係堅
佢地有個想法, 公司唔要你退左落黎, 理得你之前係咩高職位, 都無人再啋你

到最後陪係身邊, 只有老妻, 子女出東高等大城巿打工結婚搬開!

男爵府

LL1999 發表於 17-6-8 20:20
個女仔樣子純, 但真人係咪咁, 無人知啊?

有周刊傳女方有第三者, 所以離婚

佢以前是我隔離隣居,中五佢轉咗去我間中學,只知佢為人勁串勁扮野,睇人唔起

首頁
12345...6

尾頁

跳至