興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

epyau 發表於 17-8-16 13:22
過多2個月先啦,依家仲熱好易死,屋企有幾顆都死左,不過可以在淘寶看定有咩鐘意既,一涼就買買:heh ...

淘要成個禮拜先到,都得?

複式洋房

cindy618 發表於 17-8-21 01:26
淘要成個禮拜先到,都得?

如果賣家包得好是無問題架,不過依家就吾好買住,太熱啦,到手無事,種後服盆期都易出事,等多一個月,9月尾10頭先。如果真是忍吾住,都可以買少少頂下心隱,我15年時都是8月尾買既。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

epyau 發表於 17-8-21 10:49
如果賣家包得好是無問題架,不過依家就吾好買住,太熱啦,到手無事,種後服盆期都易出事,等多一個月,9月 ...

原來夏天難種架?會一到夏天就謝嗎?

複式洋房

cindy618 發表於 17-8-21 11:13
原來夏天難種架?會一到夏天就謝嗎?

吾會謝,但容易死。買平價D既好會好D,因果D品種生命力強,夏天比較捱得,即使死左都無咁心痛,而價錢貴既,本身都嬌貴D,易出事

大宅

想請教樓主,如果棵肉肉買返黎好靚,但種種下生了一粒粒兹,是否啲土壤問題?謝!

複式洋房

KT1028 發表於 17-8-21 18:33
想請教樓主,如果棵肉肉買返黎好靚,但種種下生了一粒粒兹,是否啲土壤問題?謝! ...

聽講是因爲熱,我無遇到過,但有聽過好多肉友反應過,你既是咩品種?如果艾伦既話就好普通,無咩事既

大宅

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

回覆樓主

好靚呀

珍珠宮

回覆樓主:

你種咁多?

複式洋房

cakii 發表於 17-9-2 19:42
你種咁多?

吾多啦,都未過百,種開會上隱

珍珠宮

epyau 發表於 17-9-2 21:29
吾多啦,都未過百,種開會上隱

大宅

epyau 發表於 17-8-16 13:22
過多2個月先啦,依家仲熱好易死,屋企有幾顆都死左,不過可以在淘寶看定有咩鐘意既,一涼就買買:heh ...

jm請問你用邊間快遞運來香港啊,我睇到好多生石花好中意,花墟又無,有都貴

複式洋房

19811127cw 發表於 17-9-7 01:20
jm請問你用邊間快遞運來香港啊,我睇到好多生石花好中意,花墟又無,有都貴
...

我用神州集運,到目前為止都幾滿意
在花墟買過一次後就吾再在果度買,吾多品種又貴,而且買返來又易死。

大宅

epyau 發表於 17-9-7 18:30
我用神州集運,到目前為止都幾滿意
在花墟買過一次後就吾再在果度買,吾多品種又貴,而且買返來又易死。
...

我都試左神州,物流信息乜都無,下下要旺旺問,大陸已經加運費用順豐勁快,點知神州累事,心急啊

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

複式洋房

19811127cw 發表於 17-9-12 01:37
我都試左神州,物流信息乜都無,下下要旺旺問,大陸已經加運費用順豐勁快,點知神州累事,心急啊
...

Del

複式洋房

19811127cw 發表於 17-9-12 01:37
...

我最初吾知用左順豐,送到集運倉被拒收,搞到要退返畀賣家,仲要我孭退貨費

大宅

epyau 發表於 17-9-12 19:54
我最初吾知用左順豐,送到集運倉被拒收,搞到要退返畀賣家,仲要我孭退貨費
...

大陸段我比錢賣家發順豐,其他快遞起碼幾日先到虎門,順豐24小時到,希望快D到神州集運,點知家下神州搞幾日,急死,怕D花死咯

複式洋房

19811127cw 發表於 17-9-12 20:03
大陸段我比錢賣家發順豐,其他快遞起碼幾日先到虎門,順豐24小時到,希望快D到神州集運,點知家下神州搞幾 ...

如果是多肉既吾使驚,一般都無咩事既,真是有事既,收到即影相畀賣家基本上都會退款既。
我上星期收到批,未得閑種,都就咁放埋一邊先

複式洋房

19811127cw 發表於 17-9-12 20:03
大陸段我比錢賣家發順豐,其他快遞起碼幾日先到虎門,順豐24小時到,希望快D到神州集運,點知家下神州搞幾 ...

其實除左順豐,其他速遞都同神州差不多架,你要習慣啦

首頁

尾頁

跳至