用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

在職媽媽 今日: 62|主題: 28309

幫人問: 如果你會點選擇?

珍珠宮

國民生產總值:34977

畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

1) 薪金約12k, 星期六長短週(長週全日要返), 試用期會加dd,
有花紅 (大公司50人內), 電器維修部工作, 打單/聯絡客人,坐c位,
可以接觸電話客人溝通(出街/ office)...自行搵

2) 薪金約14k, 5日半(每星期六半日), 試用期沒有加, 工程公司, 沒有花紅,
細公司(15人內)每週有2-4日出街收租務工作(港九新界), 與聯絡客人溝通(for電話)...好友介紹

如習慣工作一半文職, 一半活動工作(如: 聯絡供應商/店務店運作)
你會如可選擇?

王國熱話
荃灣洗衣工場, 可現金,40-45
招聘理財顧問
招聘跟單文員(火炭)
誠聘 美容院接待員 (銅鑼灣及沙田區優先)

大宅

國民生產總值:1735

BKXmas勳章

回覆樓主

50人唔係大公司,只屬中小企,除非醫療、大假、病假有好大差別,兩者分別唔大,我會擇2,底薪高d, 之後再努力找工。

大宅

國民生產總值:4178

好媽媽勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

開心過每一天吧!

大宅

國民生產總值:1792

開心吸收勳章 2017媽媽節

如兩者福利(不計人工)差不多, 我會選2, 因為人工高d.
工作果d兩者都差唔多, 唔覺得邊一份特別好。

天珠殿

國民生產總值:890427

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節

偏向選2

珍珠宮

回覆樓主:

換轉我, 我想人工高,但公司要出街各區收管理費(租務),24區都有可能性出。之後, 要返公司做文職工作。。
如果要錢多, 扣埋mpf,一定選2
1, 扣埋mpf, 交雜費, 用錢會少

珍珠宮

回覆樓主:

我覺得1,如果過3個月,可能沒有1000,
2就最低有14k,14天大假。銀行假。只是星期六沒有長短週。
1星期六長週是全日

翡翠宮

國民生產總值:77159

BKXmas勳章

1 - 街客好麻煩

大宅

國民生產總值:1313

2017勳章 BKXmas勳章

回覆:幫人問: 如果你會點選擇

返半日同返全日,來回交通錢同時間一樣,#1時間見駛些。

醫療,大假,ot 都係要考慮。
仲有,那份對將來轉工更有利

珍珠宮

回覆樓主:

如果面試要求職員返工衣著有要求?你們會跟隨嗎?
如見工者家中沒有斯文衫褲,平底鞋,沒有高踭鞋,容易腳踭刮傷(皮薄)。只便服波鞋短褲牛仔褲。

如1. 僱主沒有要求,可以隨意便服波鞋,短褲返工
如2. 僱主要求著斯文衫褲,平底鞋,不可著短褲,牛仔褲,太短裙(除星期六之外)

如你,是否再購買全部合適服裝?
如我,我覺得未有錢,屬已付出一舊錢購買已大出血。未搵錢
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎