用戶登入

找回密碼 | 註冊

19oC.83%

義工

自由講場 今日: 10|主題: 943577

究竟係咩聲?

伯爵府

國民生產總值:19904

2017勳章 BKXmas勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 2017媽媽節

由晚上八點幾開始到而家,我喺屋企不停隱若聽到打落大鐵筒的低沉聲音,雖然未致於好大聲,但因為每一下之後有回音,感覺好似好沉重嘅聲音打入我心咁,令人好不安!d聲係無規律的,一時隔幾分鐘一次,一時又會隔耐d, 總之好煩!

又唔知d聲喺邊度傳來,想投訴都唔得!大家有無idea係咩彈聲音?

水晶宮

國民生產總值:74359

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

係咪雨水呀?

大宅

國民生產總值:1442

BKXmas勳章

我上個禮拜有幾晚都聽到呢D聲,但係好細聲,我都唔知係咩聲音,唔係雨水,係長而低沉嘅金屬回音聲

子爵府

國民生產總值:10902

BKXmas勳章

回覆樓主

邊區?

伯爵府

國民生產總值:16721

2017勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

之前都有jm post過話聽到類似D聲

複式洋房

國民生產總值:443

BKXmas勳章

bu-b 發表於 17-6-13 00:50
由晚上八點幾開始到而家,我喺屋企不停隱若聽到打落大鐵筒的低沉聲音,雖然未致於好大聲,但因為每一下之後 ...

係船聲! 船喺度響安! 算係住近海邊所以都聽過! 唔使擔心太多..好好瞓覺* :)

複式洋房

國民生產總值:111

船聲

伯爵府

2017勳章 BKXmas勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 2017媽媽節

catteys 發表於 17-6-13 01:12
我上個禮拜有幾晚都聽到呢D聲,但係好細聲,我都唔知係咩聲音,唔係雨水,係長而低沉嘅金屬回音聲 ...

係呀!就係呢d聲

伯爵府

唔會係船聲,因為附近無海的

別墅

國民生產總值:541

BKXmas勳章

回覆樓主

我住天水圍都聽到

珍珠宮

國民生產總值:36887

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

風聲? 有時風急雨翻,會有嗚…低嗚

寶石宮

國民生產總值:343151

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

你想話

水晶宮

國民生產總值:62064

2017勳章 BKXmas勳章

回覆樓主

咁得意
咩聲

水晶宮

國民生產總值:62064

2017勳章 BKXmas勳章

1928mickey 發表於 17-6-13 07:36
你想話

唔會掛

寶石宮

國民生產總值:343151

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Smallraindrop 發表於 17-6-13 07:57
唔會掛

咁大雨咁大風未必是

大宅

國民生產總值:1442

BKXmas勳章

tofutofutofu 發表於 17-6-13 02:42
我住天水圍都聽到
我都係天水圍!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎