用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 5215|主題: 921167

東方日報A1:職員室內齊歎美食 粗口橫飛  

大宅

國民生產總值:1031

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/ ... 0613_00822_001.html
泳季開始不久,康樂及文化事務署轄下多個泳灘及泳池,已先後因救生員集體請假、疑野貓式罷工導致人手不足,要暫停服務或局部關閉,但「有池無人看」的背後,原來有部分救生員涉嫌在當值時間「蛇王吃喝玩樂歎世界」。馬鞍山游泳池8名救生員,近日被發現在泳池全面開放後集體躲到職員室內「開派對」,期間邊聽歌邊喝酒、打邊爐,興高采烈時部分人更以粗言穢語談笑,若非他們身穿康文署制服,外人可能誤以為救生員正在娛樂場所內消遣。

funfun759    發表於 17-6-13 14:55

公爵府

國民生產總值:26123

BKXmas勳章

回覆樓主:

開心大發現咁,算啦可以點

子爵府

國民生產總值:11635

BKXmas勳章

一到夏天就係咁

珍珠宮

國民生產總值:33825

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 動物勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

呢份報纸算吧喇

子爵府

國民生產總值:12786

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BKXmas勳章

喺泳季高峰期搞罷工集體請病假,置泳客生命不顧同見死不救有乜分別?咁嘅抗議行動不得人心

funfun759    發表於 17-6-13 14:55
meow_day    發表於 17-6-13 11:52

男爵府

國民生產總值:5292

BKXmas勳章

坐多過做

大宅

國民生產總值:2259

BKXmas勳章

蝦碌媽咪 發表於 17-6-13 09:28
喺泳季高峰期搞罷工集體請病假,置泳客生命不顧同見死不救有乜分別?咁嘅抗議行動不得人心 ...

絕對認同
抱抱BB

子爵府

國民生產總值:12544

BKXmas勳章

HG20170302 發表於 17-6-13 02:14
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/ ... 0613_00822_001.html
泳季 ...

炒曬佢地啦!

samsmama    發表於 17-6-13 15:44

侯爵府

國民生產總值:22018

美好大世界2017勳章 2017勳章 BKXmas勳章 動物勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

可以8個一齊蛇咩?

侯爵府

國民生產總值:24197

熱血金章 BKXmas勳章

回覆樓主:

人地都解釋左,係早班收兩點的員工,放左工在無火下圍爐,有咩問題?
若當值時間,泳池冇救生員當值和巡邏,就係佢地唔啱,應投訴。
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

伯爵府

國民生產總值:17973

BKXmas勳章

泳季 ...

見到東方兩個字。信一成好了

以上立場  不代表本人意見

水晶宮

國民生產總值:73484

2017勳章 BKXmas勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

其實可否炒晒佢哋,再請過,成日夏季就霸工

伯爵府

國民生產總值:15064

BKXmas勳章

班救生員成日請病假罷工,仲話要薪金同消防員看齊。
冬天就冇野做,夏天就請病假。見到姓郭那位請病假去佔中的救生員,就唔開胃。
真係太過份。

伯爵府

國民生產總值:18337

雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

泳季 ...

簡單,外判呢d工。取消公務員福利。

子爵府

國民生產總值:10642

BKXmas勳章

回覆樓主:

珍珠宮

國民生產總值:37576

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節

回覆樓主

好老實!我幾年前日日去游水果時,唔游早場,游中午場,都會見過類似情況!
真係10幾個救生員,好壯觀!不過,只要用下個腦都會諗到..... 點會同一更有咁多喺度 hea,有D係 sign off 咗未走,有D係未夠鐘簽到!

大宅

國民生產總值:2868

開心吸收勳章 2017媽媽節

mimorjai 發表於 17-6-13 10:38
見到東方兩個字。信一成好了

蘋果都係一樣

大宅

國民生產總值:2868

開心吸收勳章 2017媽媽節

佢哋首領是否出名成日示威攞咗病假整年而又好健康嗰位?

meow_day    發表於 17-6-13 11:53

大宅

國民生產總值:4665

BKXmas勳章

回覆樓主:

仲想納入公墓員體系

伯爵府

國民生產總值:15324

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 2017勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章 吸收力勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

泳季 ...

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎