夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

tongbabejai 發表於 17-6-16 14:59
如果我只係要佢口講既事
你唔覺得佢真係講咩都得咩?
我自己會覺得好似依樣野真係傻得緊要

你今日咁同佢玩紥來紥去, 他日俾奶奶知道你就大鑊啦。。

咪以為到時仲可以大大聲話因為佢帶過女人上來先迫到你用呢招嚇佢, 當時你選擇唔出聲, 隔咗幾年無証無據你外人講咩都得架啦, 搵鬼信呀。。。
唔會有人企係你呢邊架,好大機會仲會一句得你: 係你自己成日返外家自己個老公都管唔住你好意思怨人? 唔係見你大緊肚就趕你走啦。。。

我見你昨日話“次次” 佢有古怪都俾你發現到, 當時我都呆一呆心諗唔係吖嘛? 原來仲發生過其他事。。。

不過點都好啦, 除咗部分花生友之外大部分 JM 都係想你好, 大家講咁多唔係話想你分開唔好俾機會佢(應該從來無 JM 有咁既出發點) 大家都只係幫手分析吓你前路, 啱聽就聽吓, 唔啱聽就 skip 咗佢啦, 不境每個人睇到既重點都唔同, 而這亦是討論區偉大之一( 不同人多角度多方位分析)

你也不要跟大家拗了, 對你精緒或者會有影響, 保重啊

大宅

tongbabejai 發表於 17-6-16 15:08
可能我講到我坐定粒六咁
但其實我都有諗定最壞打算
其實我唔明白,你話我咁容易原諒佢

好難同你討論咁嘅你好似唔係好明重點
無人叫你離婚,你又話係咪要離婚先啱
anyway你有2樣嘢要做
1. 快d搬返去同老公住
2. 生咗b盡快搵工做
你再屈喺屋企唔出去個社會見識下
只會越來越井底蛙,對你一d好處都無
小紅帽喺童話世界先可愛㗎咋

水晶宮

回覆樓主:

例如財政大權啦,同你返娘家,管接管送,要佢多D時間照顧大仔啦,你們亦留多D時間拍拖,修補裂痕。吾好各自為政,令感情变谈。

別墅

tammy2008 發表於 17-6-16 15:21
你今日咁同佢玩紥來紥去, 他日俾奶奶知道你就大鑊啦。。

咪以為到時仲可以大大聲話因為佢帶過女人上來先 ...

你又講得岩既,真係難保人地會咁講
搞到我覺得都唔知同唔同99講
睇黎我都要搵個機會同99講下
但我會叫99扮唔知
我講次次個啲,係偷偷地上網買game牙個啲
因為佢驚我鬧所以次次自己都偷偷地
我明白好多位都真係幫我分析
所以我真係好多謝大家去幫我諗

其實我愈睇得多你地講既
有時都係到諗其實我係未唔應該原諒佢
成日都諗覺得自己係處理依件上面錯咗
真係搞到有啲精神緊張

別墅

qee 發表於 17-6-16 15:28
好難同你討論咁嘅你好似唔係好明重點
無人叫你離婚,你又話係咪要離婚先啱
anyway你有2樣嘢要做

其實我係幾固執
姐係大家意思只係叫我唔好再咁信佢?
我依家已經無翻娘家
但係做野方面,我想湊到小朋友翻幼稚園先
因為我99佢地真係太寵小朋友啦
我唔敢俾佢地湊
而我又無理由放底係我媽到
等到6日先接佢翻黎
我明白有得就總有失
所以我選擇等到細既翻幼稚園先

複式洋房

唉....加油啦!

子爵府

回覆樓主

小妹妹,佢肯紮唔代表佢知錯
可能佢心諗紮左仲好,玩得更放,一時間無套都唔驚搞大人個肚,係你要驚性病啫。

Sorry直接左少少

男爵府

回覆:酒後就帶人翻屋企

我buy你的直接有見地!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

LIME_BABY 發表於 17-6-18 03:05
小妹妹,佢肯紮唔代表佢知錯
可能佢心諗紮左仲好,玩得更放,一時間無套都唔驚搞大人個肚,係你要 ...
男人要滾,紥唔紥都可以滾,反而佢紥左之後,
唔怕外面的女人用個肚做籌碼,
又唔怕突然多幾個仔女分身家,
個男人肯紥,一定支持佢紥。

大宅

tongbabejai 發表於 17-6-16 16:19
其實我係幾固執
姐係大家意思只係叫我唔好再咁信佢?
我依家已經無翻娘家

等到你30歲先返工,不但缺少競爭力,以後老公有什麼問題你也沒有退路。除非他每個月俾好多錢你儲。祝好運(emoji)

大宅

tongbabejai 發表於 17-6-13 14:45
佢擔無咁大
所以我好想相信佢係飲大咗

佢胆無咁大?因為飲大左?

你飲大過未?飲大都會知自己做乜架。而家帶女番去你地張床喎,我連諗都唔敢諗。(題外話,搞女但無錢開房,你老公搵錢能力我估高極有限,搵得兩三萬頂盡,因為太奇怪。。。)

唔係叫你唔原諒佢,但好明顯你睇得自己太高,你真係以為你食住你老公?我見到既全部係掉轉。你老公食硬你,帶女上自己張床都過到骨,都可以扮鴕鳥唔傾下個問題係邊,就咁叫佢紥左佢,奇怪到極點,底線無極限。不如你直接叫佢剪左佢仲簡單,你話你叫佢做乜都肯架嘛。。。

我唔係叫你離婚,但你好似唔知問題係邊,所以解決方法都勁奇怪。紥左佢係解決方法?紥左佢係解決乜野問題?個問題係佢太易一擊即中生仔?唔係呀嘛!而果個問題係真正問題所在嗎?我完全睇唔到紥左佢和解決夫妻問題有咩關係。。。

你諗清諗楚先,冷靜下,同老公傾下心底話啦,問題都唔知係邊,係無可能解決到個問題架喎。。。

大宅

tongbabejai 發表於 17-6-14 12:09

難道你地認為離婚先係最合適既選擇?

樓主一定好年輕,講既說話咁天真

大宅

tongbabejai 發表於 17-6-15 23:42
唔知點解一講紮就好似我錯哂咁
咁小朋友我地都有2個
如果我地都有打算一世既

得罪講句,你老公廿幾歲,家計會一定會叫你哋溝通好同諗清楚!
仲有,紮咗又點?又唔係得你一個女人,仲好,下次玩連套都唔洗帶內射,男人最鐘意!

你老公飲完酒帶女人返屋企,無搞嘢就一定呃x你!斷片搞咗都唔知,唔出奇!

仲有,你唔會係你老公最後一個女人,好自為之

大宅

Nancy20090615 發表於 17-6-16 09:34
都唔使點比意見, 樓主直頭覺得自己可以控制老公到天方地老. 我又強勢, 我又掌財權, 我又點到佢聽晒我 ge ...

不能應同更多

首頁

尾頁

跳至