夫婦情感

跳至

首頁
45678...11

尾頁

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

tongbabejai 發表於 17-6-14 12:09

難道你地認為離婚先係最合適既選擇?

吾係 寧教人打仔 莫教人分妻
但你仲後生 呢個男人係你要對一世 吾係我地
而家事實係眼前 你吾洗為佢找借口黎委屈自己
如果我見吾到 佢出去點玩識返屋企我都可以當吾知 不過帶埋返屋企喎!
你真係接受到 可以原諒?你再訓上張床吾會稔起你老公同條女搞野?
加上你而家大住肚 又有個細 我係你我一定嘈到拆天 叫埋99阿媽兩家人出黎講
嘈完無結果我一定吾會生肚入面個個
吾係教你嘈 只係要話比老公同男家知 我吾係好蝦囉!
再者 你都要為自己打算下 盡可能自己搵返錢 同埋以後有錢就要努力cap
留定兩手準備

別墅

tammy2008 發表於 17-6-14 12:13
咁又唔係, 其實大家都係不耻某人行為, 幫口呻吓啫

點呀昨晚你地有冇咩解決方法提出呀....

我99見我對眼腫,琴日問我咩事
我叫佢問老公,我老公都唔敢同佢講
佢仲話俾哂所有錢我,等佢無錢出去,等我放心
係你地眼中會覺得佢一定玩開先敢帶翻屋企
但我真係好肯定講佢俾佢屋企知一定死梗
所以佢有天大既膽都唔會敢

男爵府

老公係你既,你們平時感情點?佢對你好唔好?你自己最清楚,想相信就信多次,唔好諗咁多陰謀,一方面正視問題的地方,唔好成日返外家,觀察下佢點先,另外都要做返一啲保護自己嘅措施,唔使咁快講到離婚住

別墅

jacky1666_hk 發表於 17-6-14 12:19
吾係 寧教人打仔 莫教人分妻
但你仲後生 呢個男人係你要對一世 吾係我地
而家事實係眼前 你吾洗為佢找借 ...

我唔識講牙,但我真係唔想俾屋企人知住
男家既人都知我唔好蝦
我夠膽成當面同奶奶嘈過一次
有次因為我姑仔飲大
我同姑仔當住成家人面嘈
我99想勸,姑仔推我99
我即刻推我姑仔架

我仲記得我仔一歲未夠
我姑仔老爺係隔離房嘈,我老公走過去無用
我即刻走過去泡吼話我個仔依家訓緊教,叫佢地細聲啲

瑪瑙宮

建議:

唔好返娘家
唔好離開自己張床
觀察住你老公
唔想做都要服侍你老公, 因為你老公需求大.
唔想離婚唔好講離婚

別墅

Nancy20090615 發表於 17-6-14 12:38
建議:

唔好返娘家

依家為有少啲翻娘家
留係到望實佢

水晶宮

tongbabejai 發表於 17-6-14 12:21
佢仲話俾哂所有錢我,等佢無錢出去,等 ...
一係直頭爆佢再順勢爆埋 99, 你個仔帶女人返來你地全家無人見到架咩 ?? 仲好意思問發生咩事 ??

咁大件事一定要留個案底先得架...講出來之後, 再大條道理話要搬番來住, 飲食方面一定要有要求, 直接講你大肚真係無咩胃口, 自己買定少少乾糧看門口, 你自己都話唔知自己想食咩, 咁人地又好難去滿足到你, 呢方面真係要慢慢溝通, 潮州人仲要係九代單傳, 你講咩佢地都唔會太反對你, 你唔出聲人地又點知你不對胃口呢, 你要講出來先得架, 有咩要求要講出來, 講出來耶.......

一家人一齊住有好多野都要慢慢協調, 你唔想六點咁早食, 可以叫99留埋你份餸等老公番來一齊食架, 又或者六點嗰餐俾小朋友食, 老公番來你先陪佢一齊食都得, 順勢烚個菜....辦法九萬幾個, 實有一個啱用架 ~

大宅

tongbabejai 發表於 17-6-13 14:19
我大肚我識煮飯
我老公好多時收9點,我地仲點翻去食飯
我出街食,我99會俾說話我老公聽

祝你好運啦咁

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

tongbabejai 發表於 17-6-14 12:36

好好稔啦 有時要維護一個人都要顧下自己
就算老公衰到貼地 都係自己揀
就算屋企人知道都係唉一聲 吾洗怕比佢地知道之後吾知人地點睇你老公喎
個仔係佢 吾通佢地會切左佢咩
潮洲人係睇仔 但亦都好衰 男人包二奶吾算得咩 女人身份極度低賤
你吾食住個勢真係有排你受丫

珍珠宮

後繼呢家野 你吾好太老定
陣間x 街起上黎同你講句 "吾係得你一個識生仔" 你吾好喊

大宅

tongbabejai 發表於 17-6-13 14:45
佢擔無咁大
所以我好想相信佢係飲大咗

你真係太天真

子爵府

tongbabejai 發表於 17-6-14 12:21
佢仲話俾哂所有錢我,等佢無錢出去,等 ...

唔同自己屋企人講,都要同奶奶講啦,你要自保,今日唔講遲d有問題就全怪落你到,順便問奶奶點解個仔帶女人上來鬼混奶奶會唔知,等奶奶比返個公道你。

同老公和奶奶講對將來無信心,又怕佢玩女人帶了唔知什麼病回來,所以呢個肚打算唔要,大下佢地,睇下佢地有什麼打算,不過真系要你c6 去驗身。一陣有性病或肝炎就唔好。

其他jm 的意見你只系參考,值唔值得留,你捨唔捨得,你自己最清楚。

不過你年紀細,人生經歷小,思想比較天真,這裡好多jm都有好多經歷,不訪細心睇下各位的留言再自己慢慢分析。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

tongbabejai 發表於 17-6-14 12:36

我認為唔好話俾4大長老知住,反而用呢point,
乘機要求你C6守行為,
交出經濟大權,
盡量唔單獨出街,
安D追踪apps,例如couple tracker嗰D。
先調查下條女乜料,
你老公有冇認識左損友。

你爆大鑊,可能一時暢快,
但4大長老對你沒有實際幫助,
反而你C6可能會「判par 」。
現在你C6要維持好老公丶好爸爸形象,
你仲可以約束下佢。
話到尾,你都要多D陪C6丶關心C6丶唔好只顧湊仔,
要有返夫妻生活。

大宅

回覆樓主

其實你娘家有幾惡?男家又有幾驚?
男家係驚嘅話就侍奉到你好似女皇咁啦
仲洗你一個大肚婆返娘家住無老公喺身邊
仲要搞到個老公去玩完仲帶埋個女人返屋企?
唔好以為自己控制到晒所有人
連老公都管唔住
講咩男家怕女家?
真係怕就唔會搞成咁
萬一你同老公分開
你就退你
同男家無關係架喇
如果我係你
我一定同我爹地媽咪講
最保護到自己嘅就係佢地

瑪瑙宮

soso1227 發表於 17-6-14 14:00
我認為唔好話俾4大長老知住,反而用呢point,
乘機要求你C6守行為,
交出經濟大權,

我都覺得唔好比 4 大知, 呢个底牌要留到你同老公反大面先出, 今次因為你自己行開比老公太多自由而出事, 佢地都會怪你唔睇住老公在先.

你 99 問你, 可能只係八掛, 点解佢唔直接問佢自己个仔? 咪錫住佢囉. 而且, 呀媽一定幫囝囡, 佢知都未必會冋情你架. 佢自己老公有小三, 點同自己囝有小三, 唔同架. 對 99 黎講, 識生仔的女人都是一樣.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Nancy20090615 發表於 17-6-14 15:26
我都覺得唔好比 4 大知, 呢个底牌要留到你同老公反大面先出, 今次因為你自己行開比老公太多自由而出事, 佢 ...
對,正所謂親疏有別。99就算幾同情樓主,都會偏坦自己個仔。

樓主老公好似肯驗性病和結紥,
咁都幾有誠意,
紥左佢雖然可以玩得更放,
但亦令佢唔敢冒險玩到冇左頭家。

樓主咁都諗到,真係勁。
不過記得唔好俾99知。

大宅

好媽媽勳章

離唔離你心中有數。你唔使擔心佢有冇人繼後,你老公先26歲,你使擔心佢冇人繼後?
我地擔心係你往後條路好難行呀!你睇既野諗既野好簡單。尼度有經歷既人有邊個當初唔係覺得自己好幸福?有邊個會相信自己身邊人出軌?做錯野係佢,佢唔出聲未必係驚你,佢驚講多錯多咋。就算你地同99換房瞓,你望住佢、攬住佢時你個心真係冇唔舒服咩?
你依家仲有一個未出世,你要好好調校心態,受果個係你。

別墅

tammy2008 發表於 17-6-14 12:48
一係直頭爆佢再順勢爆埋 99, 你個仔帶女人返來你地全家無人見到架咩 ?? 仲好意思問發生咩事 ??

咁大件事 ...

我又唔想爆奶奶
我99真係見到我眼都腫埋佢都係關心我先問我
以前我同奶奶關係唔好
因為我老公唔識做
依家我同佢係直接溝通,少咗好多誤會
我都會有時借啲兒講起唔岩食所以先反咗娘家
佢都知道,我明白都無可能要人地成家就我一個
我會好好考慮你既建議,諗下應該點做

別墅

jacky1666_hk 發表於 17-6-14 13:13
好好稔啦 有時要維護一個人都要顧下自己
就算老公衰到貼地 都係自己揀
就算屋企人知道都係唉一聲 吾洗怕 ...

我意思係佢紮咗既話
就得翻我個仔,我明白就算用依樣野綁住佢係無用
只不為係佢起碼願意去紮
起碼佢都真係諗住同我一世
雖然你講得岩佢地唔會對個仔點樣
但佢媽心目中個寶貝仔又係最好既
如果唔係到最後個步
我唔想佢牙媽覺得個仔同老豆一樣

複式洋房

帶女人返屋企瞓自己張床,樓主都算忍得喇~
BTW, 祝你好運啦~~

首頁