懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

10/6 零晨2:30到無啦啦感覺到有好暖既水同埋有小小血,仲要過多2分鐘到有陣痛既感覺,真係一次過齊哂所有徵兆(穿水,見紅,陣痛)之後同我老公講,佢勁緊張,我就拿拿臨去沖涼,一路沖一路流羊水出黎,不過係慢慢咁流,一路沖一路手都震埋,好緊張!沖完就執埋野,準備去醫院啦,好奇怪係沖完我又好冷靜喎,反而我老公就好緊張!
去到醫院搞埋check左bb 心跳同埋睇埋子官頸,結果係子宮頸完全未開,意思係有排等!咁check完之後就整埋入院手續,上埋產前病房,個陣都成4點幾啦,叫左老公番屋企訓先...持續

大宅

育兒性格勳章

別墅

大宅

恭喜恭喜!留毛學野

複式洋房

回覆樓主

繼續 :上到病房,計住自己陣痛同次數,係唔規則既開頭,但我已經訓唔著,到左6點到開始密左,每15-20分鐘一次,每次5分鐘,但完全係接受到既痛,到左9點幾,醫生黎巡病,話我開左1隻手指位,者係1度都未開,但因為穿水都有8個鐘啦,所以建議我12點到去產房摧生。咁我就話(emoji)(emoji)
到左12點幾,叫埋老公去產房陪我,食左小小粥,去到產房,姑娘就幫我種豆同埋一直check住bb 心跳,落埋摧生針,個陣都係下午2點到,都係持續15-20分鐘一次,一路都有同老公傾下計,訓下覺咁,到左下就5點到,我已經開始痛到講唔到野,每5分鐘一次,每次5分鐘到,但check左子宮頸都係2隻手指位,者係仍然1度都無!但我已經痛到咁,所以最後決定打無痛分姄,咁等左1個鐘到,有兩位麻醉師黎左,咁就叫左老公出去等,係背脊腰位整支針,有小小酸酸痛痛既感覺,但就一定唔可以郁!整完佢會有個制比你禁,痛就禁一次,之後真係一d都唔痛!因為姑娘話我應該有有排都未生得,因為等到開10度之後,仲要等多1,2個鐘先開始生,所以叫左老公番去休息下先,有咩消息再叫佢黎,我就可以訓下,休息下

禁止訪問

回覆樓主

別墅

MommyPanel勳章

回覆樓主

別墅

大宅

開心吸收勳章

你私家生??我聯合生冇得打無痛分娩

複式洋房

kelly_chan16 發表於 17-6-14 15:47
你私家生??我聯合生冇得打無痛分娩

聯合生,有無痛分娩喎

大宅

開心吸收勳章

回覆 kuenb 的帖子

我果陣問d姑娘有冇,佢地答我冇

複式洋房

回覆樓主

到左8點幾到,因為我穿水已經有18個鐘,所以要打抗生素,每4個鐘一次,之後我仍然都係訓唔到,可能都係太緊張!終於到左零晨1點幾再check子宮頸!開左6度啦,咁姑娘就話應該朝早6點都開哂10度嫁啦,我就即刻諗住叫定老公6點前黎到,點知原來佢已經到左(emoji)老公黎到無耐,我又即刻訓到覺,到左5點幾再check,開哂10度啦!同老公開始好緊張!但都要再等2個鐘到,過左30分鐘到,姑娘話bb心跳無咁好,要7點開始生!
由6點開始停左無痛,再落摧生針!加大倍數,唔夠15分鐘已經開始每15分鐘1次,到左7點已經係痛到唔出聲!
7點40分鐘,正式開始柯呀仔出黎啦!爸爸去埋換衫準備,係我旁邊支持我,鼓勵我!但個種子宮收縮既痛真係難以形容!我好努力咁柯左大概30分鐘都無進展,姑娘同老公不斷咁爲我打氣,途中唔知點解勁想嘔,就嘔左出黎,仲要嘔到老公成身都係(emoji)(emoji)‍♀️佢又去左換衫,之後醫生都黎埋,如果再無進展就要吸出黎,點知無啦啦有一下好急屎!我就用力柯出黎,醫生就見到就話係呀!努力柯出黎!岩啦!之後我都迷迷糊糊中聽到有個姑娘話你柯多三下bb就出世嫁啦!老公係我隔離同我講!最後三下!要加油!我聽到之後,用左我人生之中最大既力氣去柯三下!所有人都話一齊話1下,2下,3下!感覺係柯左舊好大舊既屎!爽!
姑娘會將bb放係你心口上面,我見到即刻感動到喊左出黎!我做到呀!做媽媽啦!
之後姑娘就推埋胎盤同聯針,途中已經剪左會陰,不過都感覺唔到啦,終於經歷左26個鐘既生仔記!

複式洋房

kelly_chan16 發表於 17-6-14 15:54
回覆 kuenb 的帖子

我果陣問d姑娘有冇,佢地答我冇

咁唔好彩(emoji)

大宅

開心吸收勳章

係lo,唔知點解唔俾我打

複式洋房

kuenb 發表於 17-6-14 16:00
到左8點幾到,因為我穿水已經有18個鐘,所以要打抗生素,每4個鐘一次,之後我仍然都係訓唔到,可能都係太緊 ...

母子平安 恭喜晒!!!!

大宅

回覆樓主

恭喜樓主

大宅

恭喜母子平安!

別墅

恭喜您!

複式洋房

恭喜晒

大宅

牛年勳章