用戶登入

找回密碼 | 註冊

19oC.82%

義工

自由講場 今日: 184|主題: 943411

跳至
有幾多家長係因為BCA/TSA而想今日停課?  

珍珠宮

國民生產總值:34789

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

公爵府

國民生產總值:25442

環保接龍勳章 BKXmas勳章

akachanman 發表於 17-6-13 08:48

我仔考緊。 我想佢今日考,今日唔考星期五都要補考,因為星期五佢學校有活動,要補考就冇得去玩。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

子爵府

國民生產總值:12051

BKXmas勳章

我仔今日聽日都考小六TSA, 遲早都要考,快d考完,唔好咁鬼煩

珍珠宮

國民生產總值:34789

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

即係根本冇得避?

伯爵府

國民生產總值:17130

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

有後備日,今日唔考,始終都要考。

其實學校冇谷到,考都冇咩所謂。

大宅

國民生產總值:3118

回覆樓主

其實根本就冇得避

子爵府

國民生產總值:13721

2017勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

阿女都係考試,不過係學內試,我同佢都唔想放假,想拿拿聲考完佢,唔駛煩。
Minniemouse:-P

水晶宮

國民生產總值:74351

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

我仔唔會想改期,佢係速戰速決嘅人,佢話快啲考完仲好,好麻甩佬格

侯爵府

國民生產總值:22472

BKXmas勳章

回覆樓主

我反而係唔想停課,快d考完等放暑假。
落雨啫,人生有幾多場落大雨上學去吖。

男爵府

國民生產總值:9177

BKXmas勳章

有都唔會喺呢度話你知啦..
今日停TSA 都會補番...唔係無腦都應該會明白

猜想有人會咁樣諗反而有趣..

子爵府

國民生產總值:11013

2017勳章 BKXmas勳章

無得你想,天文台同教育署已經計劃好晒,點都要返學。。吾係點考試。

蛋皇哥0127    發表於 17-6-13 12:58

水晶宮

國民生產總值:67047

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章

就算今日唔考都會改日再考,邊有得避

大宅

國民生產總值:1894

BKXmas勳章

回覆樓主:

我女今日考,吾覺有問題,求學階段,今日吾考,聽日考喇

大宅

國民生產總值:1423

BKXmas勳章

今日唔考仲有一日後備星期5, 所以點都要考架啦. 唔想拖.

男爵府

國民生產總值:8344

BKXmas勳章

gracelam 發表於 17-6-13 09:16
我仔考緊。 我想佢今日考,今日唔考星期五都要補考,因為星期五佢學校有活動,要補考就冇得去玩。
...

我囡都係話唔想停課, 因為BCA一延遲, 考試又順延, 佢想快D考完試.
佢真係第一次話唔想八號風球停課.

伯爵府

國民生產總值:15760

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 2017勳章 吸收力勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

我覺得無需要避, 孩子放鬆去面對

大宅

國民生產總值:1016

BKXmas勳章

Tabo63 發表於 17-6-13 10:34
無得你想,天文台同教育署已經計劃好晒,點都要返學。。吾係點考試。
天文台同教育局可以計劃咩野????

子爵府

國民生產總值:10359

BKXmas勳章

就算今日停咗課唔代表復課唔駛考....你呢D咩邏輯嚟

公爵府

國民生產總值:25529

BK Milk勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

回覆樓主

原來有得補考,今日唔考遲啲都有補考,啲陰謀論真係不攻自破,好心啲打手就唔好喺度製造矛盾、撕裂!

侯爵府

國民生產總值:22116

2017勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

kikikay 發表於 17-6-13 11:13
原來有得補考,今日唔考遲啲都有補考,啲陰謀論真係不攻自破,好心啲打手就唔好喺度製造矛盾、撕裂!
:igiv ...
我反而唔明點解會以為今日唔考就無得補考?

學校自己既默書測驗都會補啦

天朗氣清

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎