用戶登入

找回密碼 | 註冊

21oC.78%

義工

自由講場 今日: 3383|主題: 943522

又造謡生事

珍珠宮

國民生產總值:38870

BKXmas勳章

原來好多人冇睇新聞係咁講粗口話教育局天文台,尋日唔係一早已經話停課咩?唔好搞事好唔好!

https://www.facebook.com/tiamaak/posts/10156233639194992

今日打風,我觀察到香港為何是個完美荒謬之城!
1.上午一號波,之後急轉三號波,教育局先宣佈停課;已送校之學生又「強行」被要求接回家,香港家長真的咁得閑?極速走得?!
2. 所有什麼護理中心、老人服務中心、弱智人士中心……等閂晒!原本唔係佢哋最弱勢嘅人,應該喺打風時候最需要人照顧㗎咩?!
3. 一個自稱專業、負責任嘅政府部門天文台,早兩日先話冇機會打颱風,之後又話打3號唔高,結果今晚可能打10號!天文台只係全個香港所有部門嘅縮影!錯曬都無責任要負!
4. 中午天文台已經話下晝會考慮改掛八號,我哋啲偉大嘅資本主義社會老闆,中午就已經可以放人,但係都要四五點先准許D奴隸解鎖!
5. 打風先至港鐵系統出現故障,維修部門、管理部門……完全好似幼稚園程度!
6. 不斷維護自己權益的士團體,打風就冚旗,坐地起價又唔見啲警察而家呢拉D違法的士司機?!
7. 而我知道有學校,八號風球後放人,竟然老師未走、校工未走、職員未走,竟然係校長第一個走!
香港!無得救!

珊瑚宮

國民生產總值:106806

醒目開學勳章 大廚勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

香港近年, 有班搞屎棍 ,什麼都反, 什麼都投訴 ,每日自己活著在憤怒之中,真是可悲......
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

國民生產總值:24430

畀面勳章 BKXmas勳章

luvkaka 發表於 17-6-13 09:16
原來好多人冇睇新聞係咁講粗口話教育局天文台,尋日唔係一早已經話停課咩?唔好搞事好唔好!

htt ...

我琴日睇咗,d人好煩乜都嘈一餐
很累~我幾時先可以抖吓呢

珍珠宮

國民生產總值:34789

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

歌仔有得唱~天氣不似預期~

D人

珍珠宮

BKXmas勳章

大力大力 發表於 17-6-13 09:21
香港近年, 有班搞屎棍 ,什麼都反, 什麼都投訴 ,每日自己活著在憤怒之中,真是可悲......:la ...
見到D留言好心痛, 不知前因後果就粗口橫飛, 依家D人思想覺得比咗錢就大矖, 講港鐵壊, 大佬一下咁多人搭咁多班次其實好難唔壞囉. D留言真係好惡毒!

珍珠宮

BKXmas勳章

Hoining 發表於 17-6-13 09:25
我琴日睇咗,d人好煩乜都嘈一餐
嘈都算温和, BK都好多人嘈, 但唔緊要, 因為大家媽媽都係憂心小朋友, 但好多人根本係屋住食住花生,一早停咗課都唔知, 人地話咩佢地就留惡毒粗口留言

子爵府

國民生產總值:12585

BKXmas勳章

多得 雲海這種Y理當常理的人, 香港點會有得救

funfun759    發表於 17-6-13 11:47
luvkaka    發表於 17-6-13 09:41

大宅

國民生產總值:1130

BKXmas勳章

1314625 發表於 17-6-13 09:40

佢而家日日出幾個post乜都鬧好煩!

珍珠宮

國民生產總值:43055

BKXmas勳章

1314625 發表於 17-6-13 09:40

呢條2打6真係煩到爆

珍珠宮

國民生產總值:38536

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節

makilaw 發表於 17-6-13 10:44
佢而家日日出幾個post乜都鬧好煩!

佢無晒靈異嘢寫,點都要寫D嘢賺稿費!唉.... 佢都係作鬼故好過!

子爵府

國民生產總值:12585

BKXmas勳章

回覆 baby_chu 的帖子

佢轉左行做"監察政經專員", 一有唔妥就投訴

子爵府

國民生產總值:11374

BKXmas勳章

回覆樓主

雲海,我覺得佢廢好耐。

神棍

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎