用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 5122|主題: 933493

美圖Out喇!「女神剋星」MAKEAPP爆紅......

珊瑚宮

國民生產總值:105625

醒目開學勳章 大廚勳章 BKXmas勳章

還原素顏.......

一App在手,人人變女神,就係咁,美圖公司(01357)受盡投資市場關注,今時市值388億。不過,依家倒轉玩先夠爆,手機軟件公司Magic Unicorn Inc.出咗個有「卸妝」功能嘅修圖軟件MAKEAPP,近日網上爆紅!

MAKEAPP可以為相中人模擬「上妝」或「卸妝」,重點當然係「卸妝」嗰Part,絕對係「還原素顏拳」。想睇邊位嘅素顏效果?可以無情玩盡情試,無晒眼線紅唇,女神變大媽。

雖然亦有人嫌呢個「女神剋星」唔夠Work,但推出約一個月仍然獲得數以萬計下載,中外網上爆紅。

連埋MAKEAPP在內,開發商Magic Unicorn雖然只推出過兩款App,但公司網站已設有專供投資者聯絡使用嘅專屬電郵,擺明想引入投資者。

宏匯證券研究部主管林嘉麒話「想得出P圖卸妝,其實都幾有創意,但要將噱頭轉化為商業模式,又未必係咁易!」佢話呢類P圖軟件即使勁有人氣,收入模式亦需時印證。

話時話,美圖股價一度炒上過23.05元,就算現回落至9.16元,市值仍達388億!至於素顏,又唔知創投基金吼唔吼呢?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

leung2888    發表於 17-6-13 09:48

伯爵府

國民生產總值:15305

BKXmas勳章

大宅

國民生產總值:2944

開心吸收勳章

係好app來
但感覺只係改淡咗...
效果唔大

大宅

國民生產總值:2944

開心吸收勳章

係好app來
但感覺只係改淡咗...
效果唔大

男爵府

國民生產總值:6508

醒目開學勳章 BKXmas勳章

回覆樓主

照妖鏡

公爵府

國民生產總值:25176

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節

子爵府

國民生產總值:13951

FUN享自然‧郊遊一夏 BKXmas勳章

我唔怕既放馬來

SiuBBee    發表於 17-6-13 21:43

水晶宮

國民生產總值:61600

2017勳章 BKXmas勳章

回覆樓主

大宅

國民生產總值:1358

回覆樓主

如果本身素顏影
唔知會變成點呢

男爵府

國民生產總值:5245

BKXmas勳章

回覆樓主:

本人唔怕

珍珠宮

國民生產總值:31853

開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

琥珀宮

國民生產總值:167284

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 畀面勳章 2017媽媽節

大力大力 發表於 17-6-13 09:46
還原素顏.......

公爵府

國民生產總值:26955

BKXmas勳章

回覆樓主:

幾年前已經有,興左好短時間,始終唔係真唔好玩

子爵府

國民生產總值:11917

BKXmas勳章

子爵府

國民生產總值:13521

BKXmas勳章

回覆樓主

素顔影相之後remove makeup只係將面色唇色調淡,吾好玩

大宅

國民生產總值:1461

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章

其實只係blur左張相

翡翠宮

國民生產總值:96299

瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎