用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 928|主題: 909545

free嘢俾人仲要人鬧,以後怕怕了 (長)  

公爵府

國民生產總值:26992

BKXmas勳章

真心嬲

話說我屋企換床, 諗住將細BB床送出俾有需要嘅家庭, 就放上FB group 送, 因為張床有少少重量, 亦寫明同區媽媽優先, 同埋自備車仔。

咁前晚就約左一位媽媽尋晚7點交收, 但因為尋日打風, 我大約5點問佢仲交唔交收, 因為會打8號風球, 咁佢話影響唔到佢,我問佢住邊, 佢話火車站附近的xx邨, 咁我就約左一個大家都唔駛淋雨的位置, 6點3時我再問佢係咪如期7點交收, 佢話係, 咁我就準時7點去到目的地等佢, 佢7點1時打俾我, 話因為落雨會遲少少, 我就奇怪, 又話落雨唔影響佢... 不過我當時都無追問, 淨係叫佢慢慢, 我可以等一陣, 仲叫打風小心d。

我等到7點45分都未見佢, 就問下佢邊個位置, 但已經搵唔到佢, 打左10次俾佢都無聽, whatsapp都無覆, 咁我8點就走左。

到夜晚9點幾, 我再up 自己個post 話送床, 10點左右對方打黎鬧我, 話我答應送俾佢而家又up post 即係反口, 咁我已經嬲嬲地話佢放飛機, 我唔送俾佢都好正常丫! 佢就開始鬧我 (因為佢用半咸淡廣東話鬧我, 我唔係聽得好清楚佢講咩...) 後來我就同佢講, 如果無人排, 我再聯絡佢送俾佢啦! 係咁!

後來佢whatsapp 我話自己住羅湖, 所以黎唔到交收, 仲話我8號風球都逼佢黎交收, 咁我問佢點解唔聽電話, 佢一時又話電話無電, 一時又話瞓著左, 總之就開始語無倫次啦... 跟住我話張床已經有其他媽媽排左了, 唔好意思。佢成晚係咁打電話俾我... 我好驚囉.............

唉, 平時我都會將一d 新淨嘅二手物資送俾人, 一來環保, 二來諗住幫下人, 次次都好順利, 點知今次遇到個咁嘅人... 佢第一次打俾我時我都知佢係新移民之類, 但我唔想歧視人, 所以諗住照送俾佢, 點知佢咁激啫....

stefonie    發表於 17-6-14 10:55
SiuBBee    發表於 17-6-13 21:54
lojo11    發表於 17-6-13 16:47
IamDirector    發表於 17-6-13 13:11
siamsiam    發表於 17-6-13 12:07

珍珠宮

國民生產總值:35818

開心吸收勳章 醒目開學勳章 BKXmas勳章

好過份
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

大宅

國民生產總值:4901

BKXmas勳章

Lovelovebear 發表於 17-6-13 09:49
真心嬲 。

話說我屋企換床, 諗住將細BB床送出俾有需要嘅家庭, 就放上FB group 送, 因為張 ...
free 野俾人預佐

InkCartridge    發表於 17-6-14 08:56

珍珠宮

國民生產總值:38221

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

Lovelovebear 發表於 17-6-13 09:49
真心嬲 。

話說我屋企換床, 諗住將細BB床送出俾有需要嘅家庭, 就放上FB group 送, 因為張 ...
10點打黎鬧我,我應該會cut線。呢d人,只是人生中遇到的一隻蒼蠅,嬲都費事了。

忘記佢吧。

大宅

國民生產總值:3125

BKXmas勳章

點解FREE野仲要比人鬧,我覺得樓主好好人,等咁耐都無鬧佢,反而佢仲惡人先告狀。

stefonie    發表於 17-6-14 10:56
InkCartridge    發表於 17-6-14 08:56
lojo11    發表於 17-6-13 16:47
rainszesze    發表於 17-6-13 15:12
meow_day    發表於 17-6-13 12:09

大宅

國民生產總值:1390

BKXmas勳章

馬霸 發表於 17-6-13 09:54
free 野俾人預佐

下點解free野俾人預左咁樣俾人對待?

公爵府

BKXmas勳章

anny246 發表於 17-6-13 09:55
點解FREE野仲要比人鬧,我覺得樓主好好人,等咁耐都無鬧佢,反而佢仲惡人先告狀。 ...

我都想知點解我仲要俾人鬧我反口

公爵府

BKXmas勳章

CiaCia 發表於 17-6-13 09:58

你唔駛理佢架,佢最鍾意撩起人把火架,睇下佢以前嘅留言就知,唔駛同佢認真

公爵府

BKXmas勳章

tester5 發表於 17-6-13 09:54
10點打黎鬧我,我應該會cut線。呢d人,只是人生中遇到的一隻蒼蠅,嬲都費事了。

忘記佢吧。

我係無聽同埋cut佢線,跟住佢狂打,最後我頂唔順熄電話

大宅

BKXmas勳章

CiaCia 發表於 17-6-13 09:58
大把人出過呢d post

複式洋房

國民生產總值:187

BLOCK左佢啦
呢D人有問題

大宅

國民生產總值:1654

BKXmas勳章

大宅

國民生產總值:3178

BKXmas勳章

馬霸 發表於 17-6-13 09:54
free 野俾人預佐

Free 野俾人要預左俾人鬧? 咩道理

karenfayelam    發表於 17-6-13 16:58

複式洋房

國民生產總值:309

回覆樓主

好過份

侯爵府

國民生產總值:22494

畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

窮人多貪

男爵府

國民生產總值:9994

BKXmas勳章

回覆樓主

正所謂掉左佢,好過比呢d人.....聽過電話姐,都吾接?jm吾好為呢d人嬲

珍珠宮

國民生產總值:42683

好媽媽勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

好衰, 祝佢成世用二手野。

公爵府

BKXmas勳章

yanyankaka 發表於 17-6-13 10:00
BLOCK左佢啦
呢D人有問題

岩岩block左了,我要返工唔得閒同佢玩

大宅

BKXmas勳章

Lovelovebear 發表於 17-6-13 09:59
你唔駛理佢架,佢最鍾意撩起人把火架,睇下佢以前嘅留言就知,唔駛同佢認真
...
你咁清楚吾睇下之前d 月經post ?

大宅

國民生產總值:3178

BKXmas勳章

真心嬲 。

Cut 線 & block 大快人心!

Free 野永遠不要遷就人 !就自己優先考慮,

唔岩就過主!

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎