用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

想生BB 今日: 35|主題: 93164

我原來成功了~~ (假嘅?真嘅?)

大宅

國民生產總值:3081

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

我努力咗好多次每次到最後都係m黎(我m唔準時,所以每次都期待),於是我check排卵期然後再努力。。。終於今次m遲咗成2個月都未黎,一直都懷疑自己今次應該係喇啩,但又唔敢驗怕自己會失望,終於係上星期開始感m前谷肚,又有少少胸部脹痛,諗住自己今次實係啦。。走去買支驗孕棒。。點知竟然得1條線,我真係好失望,好唔開心,其實我已經有一個小朋友今年都6歲,但我貪心希望可以再多一個,但我已經努力咗好多年。

我好感謝上天,我今天再驗竟然2條線,我。。真係覺得好似坐過山車咁。感謝上天

大宅

國民生產總值:4424

好媽媽勳章 BKXmas勳章

3488b 發表於 17-6-13 09:56
我努力咗好多次每次到最後都係m黎(我m唔準時,所以每次都期待),於是我check排卵期然後再努力。。。終於今 ...
我都是有一個小孩5歲, 想生多一個, 但試了3次IUI 都唔成功, 加上我已高齡更難再成功, 當失敗個種心情只有自己知道

大宅

SophiaYeung 發表於 17-6-13 10:33
我都是有一個小孩5歲, 想生多一個, 但試了3次IUI 都唔成功, 加上我已高齡更難再成功, 當失敗個種心情只有自 ...

一場期待,一場空!其實真係真係好失望,有時安慰自己唔好勉強,但總係會抱住希望。今次衝擊比較強烈,係因為我先入為主咗

大宅

國民生產總值:1162

BKXmas勳章

我同樓主你一樣,貪心,想要多個。

結婚六年,終於在 34 歲時誕下兒子,知道自己不容易懷孕,於是生完嘅三個月後立即嘗試懷第二胎,可惜努力了一年都不成功,於是立即進行 IVF,IVF 著床,但最後都小產。之後一年內再度兩次自然懷孕但都小產。之後還是不死心,用咗半年時間去慣性流產科找小產原因,最後還是說原因不明,很大機會是本身卵子質素不好。又不死心,去睇中醫,針灸,做運動,食 Supplement,花了數十萬,一年內再做了4次 IVF,非常卵少,每次只有 2 - 3 粒,那當然最後全軍覆沒。經過3次小產,5次 IVF 失敗,我如今真的放棄了!

大宅

a6u1 發表於 17-6-13 13:27
我同樓主你一樣,貪心,想要多個。

結婚六年,終於在 34 歲時誕下兒子,知道自己不容易懷孕,於是生完嘅三 ...

呢樣嘢真係上天嘅禮物,強求唔到,我知自去己唔易有孕,所以咁多年黎,我都有睇中西醫、試過人工失敗(心痛到不得了)、試過求神拜佛... 但都係無成功,只係今次徵兆有點似,所以有所期望,最後驗出係無,所以有點心情難過

複式洋房

國民生產總值:451

回覆樓主:

成功了恭喜,咁而家咪成3個月?之前遲左兩個月都驗到話冇 咁奇怪

大宅

國民生產總值:3321

BKXmas勳章

我努力咗好多次每次到最後都係m黎(我m唔準時,所以每次都期待),於是我check排卵期然後再努力。。。終於今 ...

恭喜哂,保重身體,仲有好多關要過架

大宅

Ngamanyau 發表於 17-6-15 02:36
成功了恭喜,咁而家咪成3個月?之前遲左兩個月都驗到話冇 咁奇怪
...

其實我經期一直唔準時,所以第一次驗到無,我真係認為無,但我接下來徵兆想嘔、下腹谷痛、脹胸,我又覺得似係,所以買另一牌子再驗過,點知今次1深1淺線,所以即刻book法國婦產科檢查(唯一一間找到今天約明天睇)所以而家幾個月都仲未知

大宅

t08 發表於 17-6-15 07:51
恭喜哂,保重身體,仲有好多關要過架

多謝,呢位小朋友我等咗佢好多年喇!希望一切順利啦

複式洋房

國民生產總值:269

BKXmas勳章

恭喜您呀

複式洋房

3488b 發表於 17-6-15 08:00
其實我經期一直唔準時,所以第一次驗到無,我真係認為無,但我接下來徵兆想嘔、下腹谷痛、脹胸,我又覺得 ...

你好呀,可以話我知你平時day幾至幾嗎 你分別day幾驗過

大宅

Ngamanyau 發表於 17-6-15 08:06
你好呀,可以話我知你平時day幾至幾嗎 你分別day幾驗過
...

唔好意思,day 幾至幾是排卵期嗎?
我唔係好識分day 幾

我最後一次經期係4月13 - 18日

然後做功課係
4月25、30
5月10、19、21、28

6月5日 第一次驗 明顯得1條線
6月14日 再驗 1深1淺色線

今天去找醫生做檢查

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

chichic4u 發表於 17-6-15 08:02
恭喜您呀

多謝呀,我感覺真係「送我來回地獄又折返人間」

複式洋房

3488b 發表於 17-6-15 08:26
我唔係好識分day 幾

平時週期大約幾多日?
多謝你分享呀,好好享受孕期

男爵府

國民生產總值:9719

BK Milk勳章 BKXmas勳章

3488b 發表於 17-6-15 08:26
我唔係好識分day 幾

可能你係遲排卵,上天既禮物,祝一切順利

大宅

Ngamanyau 發表於 17-6-15 08:34
平時週期大約幾多日?
多謝你分享呀,好好享受孕期
...

我大約45天

大宅

ilovedogs322 發表於 17-6-15 08:59
可能你係遲排卵,上天既禮物,祝一切順利

雖然唔係第一胎,但始終隔了好幾年,所以仍然有點緊張

大宅

國民生產總值:1389

BKXmas勳章

3488b 發表於 17-6-15 09:19
雖然唔係第一胎,但始終隔了好幾年,所以仍然有點緊張

Congrats!!!!!
過山車心情 真係好複雜 係咪好唔真實

複式洋房

國民生產總值:230

恭喜

複式洋房

國民生產總值:359

BKXmas勳章

恭喜 祝你順順利利
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎