用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 3508|主題: 909602

下班後還不停發訊息的老细

大宅

國民生產總值:3708

BKXmas勳章

晚晚如是,仲要各人即覆,唔覆又打电話泥,点處理好?我想熄电話

大宅

國民生產總值:4646

BKXmas勳章

Yeta 發表於 17-6-13 10:08
晚晚如是,仲要各人即覆,唔覆又打电話泥,点處理好?我想熄电話

我個老細一模一樣,你熄電話既第日返去再閙爆你,不過整整下我已經唔理佢,由佢發癲

伯爵府

國民生產總值:19641

BKXmas勳章

Yeta 發表於 17-6-13 10:08

香港人縱慣咗d老細,我C6一定唔會理,我絕對支持佢。

侯爵府

國民生產總值:24260

BKXmas勳章

我反而放工回報野比老細聽,佢地會講放左工唔好講公事

大宅

國民生產總值:3708

BKXmas勳章

lammuimui 發表於 17-6-13 10:14
我個老細一模一樣,你熄電話既第日返去再閙爆你,不過整整下我已經唔理佢,由佢發癲
...

你由佢?佢有冇報復?例如扣花紅

公爵府

國民生產總值:25736

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節

珍珠宮

國民生產總值:46301

開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 Xmas吸收勳章 ProAbsorb勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

mall姐

公爵府

國民生產總值:27012

BKXmas勳章

回覆樓主:

我舊老闆都係咁,11點幾打黎,凌晨2點都可以照whatsapp過黎,放假都會搵野叫你做,係希望你立即處理果隻,最後我頂唔順resign左

男爵府

國民生產總值:6769

醒目開學勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

放工後熄電話,辦工時間先放番電話

水晶宮

國民生產總值:71858

BKXmas勳章

回覆樓主:

same

男爵府

國民生產總值:6046

BKXmas勳章

我腦細都係咁, 僱員要 24小時 on call

子爵府

國民生產總值:12986

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BKXmas勳章

我哋有指引

寫明咩時間咩事咩通訊方法

不准揾同事

尤其係啲細既

呢啲老細簡直係暖男暖女

伯爵府

國民生產總值:18802

BKXmas勳章

回覆樓主

唔覆唔理,我呢 d 小薯唔重要唔該有咩返工時間再講
優悠在澳洲

水晶宮

國民生產總值:71978

好媽媽勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

candy32 發表於 17-6-13 10:53
放工後熄電話,辦工時間先放番電話
開多個no. , 以前未有ws ,老闆放工唔理幾點都打黎。連食 lunch 都打。
之後,放工就找唔到我,就先唔打來。

子爵府

國民生產總值:10288

BKXmas勳章

回覆樓主:

真係要立法禁止先得

琥珀宮

國民生產總值:150162

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 畀面勳章 2017媽媽節

Lovelovebear 發表於 17-6-13 10:52
我舊老闆都係咁,11點幾打黎,凌晨2點都可以照whatsapp過黎,放假都會搵野叫你做,係希望你立即處理果隻, ...

男爵府

國民生產總值:5518

BKXmas勳章

回覆樓主

睇下乜工種
如果做私人助理,真係預湊老闆
我會心甘命抵

大宅

國民生產總值:4646

BKXmas勳章

Yeta 發表於 17-6-13 10:23
你由佢?佢有冇報復?例如扣花紅

跟本就冇花紅

男爵府

國民生產總值:6369

BK Milk勳章 BKXmas勳章

回覆樓主

我舊老闆都耐吾耐發下巔 但佢出完氣就當冇事發生, 有時發完巔仲會俾tips我請我食lunch

大宅

國民生產總值:4380

BKXmas勳章

回覆樓主:

我會視乎內容睇下會唔會即時覆...有時會扮未睇msg, 得閑至覆佢
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎