用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

今日: 1|主題: 83276

一歲bb自己戒奶?

洋房

國民生產總值:37

BKXmas勳章

我個仔仲有半個月就一歲,佢一直都係全人奶,一個月之前自己戒左埋身,點迫都唔肯。依家一日兩餐奶兩餐粥。

問題黎喇,由上星期開始,早餐奶最多飲四安半,訓之前嗰餐只飲得一、兩安。以前係早晚各7-8安奶。咁bb係咪自己戒奶中呀?我有咩可以做?(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

佢既time table 係咁的:

9:00-9:30 am 奶
1:00 pm 粥
5:00 pm 粥
9:30 pm 奶

(粥既份量無變)

王國熱話
有沒有2015年5月至6月出生的bb?想搞下bb gathe...
請問在MCDONALD開生日會,要不要給職員利是...
荔枝角party room介紹
整左好靚既生日衫,大滿足(分享)

大宅

國民生產總值:3043

BKXmas勳章

回覆樓主

我阿B 14個月,都係全埋身餵,呢三日想餵佢,佢又係唔肯食

男爵府

國民生產總值:6843

BKXmas勳章

bb一歲以固體食物為主,所以奶量會減少可以比bb食多d固體食物
可以keep住兩餐奶,早午晚+下午茶食固體

我囡一歲就開始
7:00埋身
9:00早餐(麥皮/粥/麵)
10:00生果
13:00午餐(意粉/飯)
15:00下午茶(蛋/蕃薯/餅/生果)
18:00晚餐(飯)
20:00埋身後訓覺

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎