用戶登入

找回密碼 | 註冊

寒冷天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供紅色火災危險警告現正生效 - 資料由天文台提供
11oC.63%

義工

自由講場 今日: 3929|主題: 943867

高年班學生書包點揀?

大宅

國民生產總值:4562

BKXmas勳章 2017媽媽節

請教spX, logX,DrKxxx,邊嗰護脊好用啲?

男爵府

國民生產總值:6401

BKXmas勳章

回覆樓主:

我仔嚟緊5年班用LEGO!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

侯爵府

國民生產總值:20621

好媽媽勳章 BKXmas勳章

hl2003 發表於 17-6-13 11:31
請教spX, logX,DrKxxx,邊嗰护脊好用啲?

我個女6年級仲用緊1年級的書包,用了6年

公爵府

國民生產總值:27580

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章 BKXmas勳章

hl2003 發表於 17-6-13 11:31
請教spX, logX,DrKxxx,邊嗰护脊好用啲?
我小朋友由初小開始用Seven
如果無意外會用到P6

大宅

小小兔仔 發表於 17-6-13 11:37
我仔嚟緊5年班用LEGO!

入面間隔隔層多嗎?

大宅

jannlly 發表於 17-6-13 11:47
我個女6年級仲用緊1年級的書包,用了6年

而家用緊係二年班時買嘅,阿仔話擺無落A4啲folder

男爵府

國民生產總值:6401

BKXmas勳章

回覆樓主:

唔多格簡單款,只是另外有一分格位!
最好唔好買多間格,越多間格,就會越擺越多嘢!

大宅

國民生產總值:4009

BKXmas勳章

Vaude, Ospray 呢D行山背囊係設計背重物, 我個仔小三已經用24+4L 同埋物料好襟用. 一個用幾年, 係用到殘先趁減價買新

伯爵府

國民生產總值:17295

BKXmas勳章

回覆樓主:

osprey 多格,戶外型,出街又得,無咁卡通樣

珍珠宮

國民生產總值:32987

開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

女之前用spi 最近換左beckmann 雖然好貴 但真係輕左好多

大宅

國民生產總值:3877

BKXmas勳章

回覆樓主

我女用過Dr K,肩帶越用越薄,個書包變得好重。

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎