用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由報料 今日: 38|主題: 253458

買iherb咩黎公司寄黎香港?

大宅

國民生產總值:3098

BKXmas勳章

我買左5樣野唔過$300
見用DHL既郵費都唔算貴
你地通常用返順豐定Dhl?
我見用dhl係咪要俾稅?
最方便最快應該用邊間~ 謝謝解答

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

國民生產總值:1407

BKXmas勳章

leungbb_c 發表於 17-6-13 11:34
我買左5樣野唔過$300
見用DHL既郵費都唔算貴
你地通常用返順豐定Dhl?

以前未有SF Express 時有用過 DHL,冇收過稅;兩間都差不多時間,都是2-3 日左右送到

wcpcelia    發表於 17-6-13 14:05

大宅

國民生產總值:3901

BKXmas勳章

回覆樓主:

買超過$314 揀順豐免郵費

琥珀宮

國民生產總值:151100

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

我自己就每次都買夠免運費個數, 用SF

wcpcelia    發表於 17-6-13 14:06

伯爵府

國民生產總值:16012

BKXmas勳章

我用SF Express, 多數4日內實收到貨~

大宅

BKXmas勳章

luckymiss 發表於 17-6-13 12:15
買超過$314 揀順豐免郵費

明白曬 我就係諗點解無人用Dhl 原來個個都買夠就用順豐免運費~ 咁你有無試過運玻璃樽?聽人講話佢地包得唔好 好易爆

琥珀宮

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

leungbb_c 發表於 17-6-13 14:07
明白曬 我就係諗點解無人用Dhl 原來個個都買夠就用順豐免運費~ 咁你有無試過運玻璃樽?聽人講話佢地包得 ...
我試過一次買左成6樽調味料, 一路都擔心黎到會唔會爆樽呢個問題, 因為個 fb group 周不時都見到呢個情況出現, 好彩我果次黎到無穿無爛, 其實都好睇幫你pack 貨果個人點包裝點入盒

大宅

BKXmas勳章

keroppipooh 發表於 17-6-13 14:12
我試過一次買左成6樽調味料, 一路都擔心黎到會唔會爆樽呢個問題, 因為個 fb group 周不時都見到呢個情況出 ...

都好大風險 想買支健康產品俾小朋友試下 都貴既 爆左就唔抵啦

琥珀宮

leungbb_c 發表於 17-6-13 14:17
都好大風險 想買支健康產品俾小朋友試下 都貴既 爆左就唔抵啦
你買果隻係玻璃樽? 我見D 人話如果 touchwood 黎到真係有破爛, 影張相send 返比cs 佢地跟進, 佢地會安排 refund 去你credit card account, 都好容易就攪到....不過我覺得有無得退錢都係其次, 白白浪費左 d 野都幾可惜....

大宅

BKXmas勳章

keroppipooh 發表於 17-6-13 14:24
你買果隻係玻璃樽? 我見D 人話如果 touchwood 黎到真係有破爛, 影張相send 返比cs 佢地跟進, 佢地會安排 re ...

呢隻呀 如果佢肯負責任都好d

琥珀宮

leungbb_c 發表於 17-6-13 14:31
哦....呢隻我都有買...不過我連開水都懶, 我就咁買丸就咁當糖食, 咬完吞落肚乾手淨腳 不過印象中好似係膠樽.....(不過我又唔係100%肯定)

iherb 處理 refund 方面應該都好有經驗, 都5知係好事定壞事好彩我咁多次都平安抵埗啫

大宅

BKXmas勳章

keroppipooh 發表於 17-6-13 14:40
哦....呢隻我都有買...不過我連開水都懶, 我就咁買丸就咁當糖食, 咬完吞落肚乾手淨腳 不過 ...

因為我小朋友唔識吞藥丸呀 所以要試左呢隻先,你覺得呢隻ok ma?我仔仔無夠3歲飲都安全呵?

別墅

國民生產總值:684

2017媽媽節

DHL就麻煩少少,之前試過好多次經驗佢唔會打比你就會衝上黎屋企,3次唔見人就彈返去,我咩事都未知就已經退左返廠

大宅

國民生產總值:1051

BKXmas勳章

明白曬 我就係諗點解無人用Dhl 原來個個都買夠就用順豐免運費~ 咁你有無試過運玻璃樽?聽人講話佢地包得 ...
試過玻璃, 包得好好, 以前就用dhl, 但今年再買番野, 就用順豐, 因為次次都會買到包郵, 如果無人係屋企收, 佢會建議放屋企樓下間Cirile K, 可以隨時拎, 都方便

大宅

國民生產總值:3901

BKXmas勳章

從來未試過爆樽,有bubble紙包住,都好安全。

琥珀宮

leungbb_c 發表於 17-6-13 14:43
因為我小朋友唔識吞藥丸呀 所以要試左呢隻先,你覺得呢隻ok ma?我仔仔無夠3歲飲都安全呵?
...

我買呢隻,唔駛好似藥丸咁吞,放響口等佢溶又得,當糖咁咬爛佢吞都得

大宅

國民生產總值:2174

BKXmas勳章

leungbb_c 發表於 17-6-13 14:31

係膠樽

琥珀宮

TissueBB 發表於 17-6-13 14:58
DHL就麻煩少少,之前試過好多次經驗佢唔會打比你就會衝上黎屋企,3次唔見人就彈返去,我咩事都未知就已經退 ...
我用sf 佢次次送貨其實我都未返到屋企, 不過我管理處唔駛簽收佢會幫我keep 起d 貨, 我放工返去先拎上樓, 不過sf 次次送貨前都會打電話通知, 我會直接叫佢放管理處, 唔駛白行一趟走上樓

琥珀宮

luckymiss 發表於 17-6-13 15:11
從來未試過爆樽,有bubble紙包住,都好安全。
我買過2次simple organic 既調味料, 第一次買6樽, 第二次買1樽, 2次都無用bubble 同我包, touchwood 黎到無爆樽反而有時買膠樽裝既清潔液, 佢又同我包到實一實

別墅

國民生產總值:684

2017媽媽節

回覆 keroppipooh 的帖子

係呀,我都覺得sf呢方面做得好好多我之前真係試過好多次,彈左返廠要我再比運費
真係激死我
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎