懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

luvmon 發表於 17-6-14 09:39
呢胎我都特別想食壽司,雪糕,沙律同埋蟹

我都係⋯⋯我試過熱到含住條雪條訓著左⋯⋯

大宅

pussykat 發表於 17-6-14 10:00
其實你食少少又冇所謂既,當然大前提係陀得穩啦,真係好熱,完全飲唔到熱水,一飲嘔到pk,我老公話我成個 ...

之前有作小產,我諗遲d穩定d會食少少,我都係成日覺得好熱呀!

男爵府

bearbmama 發表於 17-6-14 10:04
之前有作小產,我諗遲d穩定d會食少少,我都係成日覺得好熱呀!

咁唔好食啦,忍下啦

大宅

pussykat 發表於 17-6-14 10:24
咁唔好食啦,忍下啦

會,thank you.

大宅

bearbmama 發表於 17-6-13 15:25
妳好大膽haha。其實食左冇唔舒服就ok, 我係比較怕,驚之前次次食冇嘢,而家萬一唔舒服就麻煩。忍得 ...

哈哈 我又唔敢日日食 都係間唔中食下 唔好過量就OK

大宅

pussykat 發表於 17-6-14 08:51
x2,我都有,仲有咖哩西瓜綠豆沙蝦蟹豆腐花

天氣咁熱真係好難忍

複式洋房

回覆樓主

我老公都唔比我食辣野,生野,凍野,海鮮。係咁逼我食我冇胃口既野。但自己就成盒雪糕買返來係我面前食。
不過佢唔係度我都有食蝦,但就唔敢食蟹。雪糕汽水唔敢飲,凍野就飲奶,酸奶,亂酪。
生野我都唔會食。
平時中午出去食lunch 都係熱檸水唔加糖,真係逼自己飲,聽講熱檸水可安胎。

大宅

imaikam 發表於 17-6-14 10:54
我老公都唔比我食辣野,生野,凍野,海鮮。係咁逼我食我冇胃口既野。但自己就成盒雪糕買返來係我面前食。
...

忍囗真係好辛苦呀,不過為左bb好,冇計。

男爵府

...

如果我再飲熱檸水我應該會熱L死⋯⋯

大宅

pussykat 發表於 17-6-14 10:01
我都係⋯⋯我試過熱到含住條雪條訓著左⋯⋯

咁勁~~難得有得食,我會食晒先訓。

珍珠宮

Zimama 發表於 17-6-13 15:02
雪糕呀~~~前幾日好熱,成街都有人食,真係難忍到呢
聽講座話除左軟雪糕,其他其實可以食...不過都係唔敢搏 ...

我差唔多到左七八個月就有偷食雪糕了。

大宅

回覆 Tinny 的帖子

係呀~ 特別係咁熱既天氣..特別想飲啤酒!行過見到士多門口寫住 "冰啤" 仲頂引!!

伯爵府

Kayuchan 發表於 17-6-14 14:25

係呀~ 特別係咁熱既天氣..特別想飲啤酒!行過見到士多門口寫住 "冰啤" 仲頂引!! ...

係呀,見到我老公飲冰凍啤酒果陣,更加想打佢呀⋯⋯

大宅

我老公都係..

別墅

...

睇書話懷孕食蝦好,除非本身有敏感先要戒,放心食

複式洋房

我朋友同有個auntie 阿姨 好似有咗3個月之後 就間唔中吃高質素d嘅三文魚魚生,阿姨個女年年考第一,我個friend嘅女 幾歲女都好聰明伶俐~不過我自己都係未夠膽食 怕有蟲

大宅

bubbles0224 發表於 17-6-14 19:01
我朋友同有個auntie 阿姨 好似有咗3個月之後 就間唔中吃高質素d嘅三文魚魚生,阿姨個女年年考第一,我個fri ...

我都怕三文魚有蟲。未知有左嗰時我有食海膽同共他壽司,不過一知就冇食生嘢啦,萬一之前次次冇事,大肚食先中就麻煩。

大宅

小寶小寶寶 發表於 17-6-14 17:15
睇書話懷孕食蝦好,除非本身有敏感先要戒,放心食

好在我冇放棄蝦蛟同蝦春卷。除蟹之外,海鮮都有食。

大宅

回覆樓主:

我5個月個時開始引唔住食雪糕,宜家keep住一星期可能一兩次啦。凍嘢,都少飲,連奶係雪櫃出嚟都叮返佢室溫先飲
我今胎又係勁想食魚生同飲酒
熟蝦食過4,5隻啦(分開幾次)
有食過少少海膽,不過就係美國買新鮮原隻返屋企自己開嘅

已經講好咗生完之後要勁食壽司!!!!

大宅

angelaine627 發表於 17-6-14 19:34
我5個月個時開始引唔住食雪糕,宜家keep住一星期可能一兩次啦。凍嘢,都少飲,連奶係雪櫃出嚟都叮返佢室溫先飲 ...

冇錯,生完係要勁食壽司,好期待!同埋飲返幾杯。

首頁

尾頁

跳至