用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

出埠旅行 今日: 533|主題: 129415

[泰國] Tim Leung同炳仔邊個好d

洋房

國民生產總值:71

見好多人問佢兩個,但想問下邊個好d同大約幾錢,如4大人,由曼谷機場去芭提雅,謝謝

王國熱話
有冇羊b猴b媽媽想平日一起帶bb去玩?
9月將轉做全職媽的心情......
有冇方法搵下錢,幫補下?
有冇元朗/天水圍媽媽一齊傾下計

男爵府

國民生產總值:7311

BKXmas勳章

我去年幫襯TIM, 由曼谷去芭提雅, 私機去錯左酒店, 因為TIM沒有UPDATED資料, 司機SO FAR SO GOOD.

但由芭提雅返曼谷,我們一家三口,來了一部很舊很殘的VAN,都算,司機旁仲有個女人,我以為一陣佢會落車,酒店接我地後,走去油站入油,要落車又要我地等, 我就打電話問TIM,點解有個女人跟車,我係包車,佢打電話問司機(我吾知佢點傾),之後同我講,宜家趕吾切搵另外一架車, 個女人會同我地一齊去機場,話佢係新加入司機,吾知佢會載埋個女人。原路司機同個女人不停講野,我叫佢小心駕駛,佢都吾理我地。搞到我不敢休息。
我地出島是經他訂票, 起初又話送到酒店, 之後佢話行吾開, 要我去佢果度取, 又話我地酒店行去好近, 點知又熱又曬, 行左20分鐘先去到, 拿完又要行返轉頭. 另外, TIM有點串, 如果你有其他司機,我真不見議找他。

有一程我去羊仔樂園,係用炳仔,司機好好,我地係直去店到找炳仔(順手買手信),見吾到佢,我地問炳嫂炳仔幾時返店,佢好鬼勞嘈:我點知呀,佢日日吾同時間。之後搵到炳仔,SO FAR 都算有交有帶, OK。 

複式洋房

國民生產總值:181

BKXmas勳章

monreve888 發表於 17-6-17 14:18
我去年幫襯TIM, 由曼谷去芭提雅, 私機去錯左酒店, 因為TIM沒有UPDATED資料, 司機SO FAR SO GOOD.
但由芭提 ...

我之前去芭提雅,由來回都係揾炳仔book車,跟住有一日去懸崖餐廳食飯都係經炳仔book車,3程車既司機都好好,安全駕駛,去懸崖餐廳個司機仲好好人,我一上車佢已經問我有無book枱,我話有,跟住佢車我地入時仲再幫我打電話去餐廳,叫餐廳講留張有個靚view嘅枱比我地,終於去到真係比左最出面無遮檔嘅枱我地

大宅

國民生產總值:1216

BKXmas勳章

monreve888 發表於 17-6-17 14:18

但由芭提 ...

agree with u, Tim Leung 係串串地。上年芭堤雅回曼谷,佢搵個司機不停揸住手機傾電話,中途甚至停車,好嚴肅咁傾咗一輪先再開車,好彩平安到達曼谷。

寶石宮

國民生產總值:311127

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

添梁早幾年問佢價已經覆得慢又貴過人
後尾揾第二個, 轉頭就覆價錢仲平過佢, 中途加景點又平, 大家都係外判比街車, 機場去華欣比左架12人車 (我得2個人), 回程就比左架6人豪華車, 不過都係睇彩數啦

洋房

國民生產總值:71

回覆樓主:

咁我都係諗下揾炳仔, 謝謝回覆

複式洋房

國民生產總值:105

BKXmas勳章

回覆樓主

請問下大家,我8月7號去芭提雅我都有問炳嫂報價佢覆我己家只接受去程booking回曼谷過程(10/8)要我提前一日去佢舖頭book,係埋甘架?到時一定會有車畀到我地?覺得好吾踏實,到時萬一安排吾倒驚踢哂腳,請指教!

大宅

國民生產總值:4771

醒目開學勳章 BKXmas勳章

請問是否WHATSAPP炳仔佢會報價架啦?

複式洋房

BKXmas勳章

heiheigirl 發表於 17-6-20 16:01
請問是否WHATSAPP炳仔佢會報價架啦?

是的。

男爵府

國民生產總值:9838

BKXmas勳章

請問可用中文同炳仔溝通嗎?
要從一種感覺中"走開",回到屬於原本自己的地方,是一種本領。 當你練就了一身好武功,回頭看那些痛苦已化為灰燼,你會慶幸自己又跨過了。 ...

伯爵府

國民生產總值:18923

BKXmas勳章

回覆樓主:

用過Tim Leung, Wendy & 炳仔

Wendy 有交帶啲,炳仔只用過芭提雅市附近。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

別墅

國民生產總值:790

BKXmas勳章

回覆 bkvender16 的帖子

可否給我炳仔的聯絡方法? 用 WHATSAPP? 他會英文嗎? (我打中文好慢,要每個字併音打出來)

複式洋房

BKXmas勳章

JoshuaBB 發表於 17-6-21 17:19
回覆 bkvender16 的帖子

可否給我炳仔的聯絡方法? 用 WHATSAPP? 他會英文嗎? (我打中文好慢,要每個字 ...

Sent

別墅

國民生產總值:971

BKXmas勳章

ulaula 發表於 17-6-18 10:23
agree with u, Tim Leung 係串串地。上年芭堤雅回曼谷,佢搵個司機不停揸住手機傾電話,中途甚至停車,好 ...

想問 Tim Leung 係咪大家叫佢MR.T 的?

男爵府

國民生產總值:8921

BKXmas勳章

小小C奶 發表於 17-6-13 11:40
見好多人問佢兩個,但想問下邊個好d同大約幾錢,如4大人,由曼谷機場去芭提雅,謝謝
...

我冇用過炳嫂,Wendy , 唔知好唔好,但Tim 就上年中用過。由Airport 去 Pattaya,Pattaya 去Bangkok, Bangkok 返機場,仲join 佢 local tour 去Water Park

我自己就幾程都滿意。一來原本前年暑假去Bangkok,臨飛前因曼谷出事,全部cancel , 他都好有禮貌回覆ok。二來,佢知我好夜到埗,在機場附近酒店住一晚,主動同我講可叫司機到酒店pick up我。跟住我地去water park 前一天知天氣唔好,想改遲一天去,他亦ok安排好,冇咋型。所以我個人對阿Tim 印象唔差。佢車我的車亦好新淨,兩程四驅車,一程大轎車。

我自己下次應該都會找他

複式洋房

BKXmas勳章

bkvender16 發表於 17-6-19 09:47
請問下大家,我8月7號去芭提雅我都有問炳嫂報價佢覆我己家只接受去程booking回曼谷過程(10/8)要我提前一日 ...

我上次都係落到芭提雅先去佢鋪頭book回程

複式洋房

BKXmas勳章

wongarma 發表於 17-6-21 16:34
請問可用中文同炳仔溝通嗎?

可以,佢中英文都識睇

複式洋房

BKXmas勳章

kathy_lai2000 發表於 17-6-22 21:25
我上次都係落到芭提雅先去佢鋪頭book回程

好. 謝謝你!

男爵府

國民生產總值:9838

BKXmas勳章

kathy_lai2000 發表於 17-6-22 21:26
可以,佢中英文都識睇

thx......
要從一種感覺中"走開",回到屬於原本自己的地方,是一種本領。 當你練就了一身好武功,回頭看那些痛苦已化為灰燼,你會慶幸自己又跨過了。 ...

大宅

國民生產總值:1216

BKXmas勳章

回覆 Hokittyky 的帖子

若用timbobbyXXung@yahoo.com.hk 聯絡的,就是tim leung. XX=le
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎