懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

第一胎38週5天,媽媽們可以幫手睇睇嗎?之前聽某媽媽講過有啫喱狀分泌物係產前徵兆,但我又唔肯定係咩黎架,之前一路都冇,宜家有小小好似黎m嘅感覺,腰有小小酸,小小m痛,係咪差唔多,有啲驚,屋企得自己一個怕自己攪唔掂....

大宅

回覆樓主

如果真係擔心,去醫院睇下啦!個個人都唔同,尤其你話呢啲之前冇、依家先有,算異象嚟架喇。最多大不了係白行一趟

大宅

都係個句見自己唔妥,去一轉產前病房,唔駛上急症室。

回覆 emilyc2016 的帖子

Hello emilyc2016,已經去到懷孕後期,媽媽的確要提高警覺! 腰骨痛、有分泌物係懷孕常見嘅反應,如果穿水,會係水狀和無色無味,冇特定流幾多,可以少少咁滲又可能pop一下洶湧澎湃咁流 。同意JM們意見,如果唔肯定分泌入面有無羊水, 穩陣起見可以睇睇醫生,3 個分娩先兆: 見紅、穿水、陣痛未必會一齊出現架,有其中一樣就代表好快會見到BB喇~

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

複式洋房

eg86 發表於 17-6-13 13:23
如果真係擔心,去醫院睇下啦!個個人都唔同,尤其你話呢啲之前冇、依家先有,算異象嚟架喇。最多大不了係白 ...

Thx

複式洋房

vicki105 發表於 17-6-13 13:29
都係個句見自己唔妥,去一轉產前病房,唔駛上急症室。

Thx

複式洋房

Yvonne註冊護士@牛欄牌 發表於 17-6-13 14:48

Hello emilyc2016,已經去到懷孕後期,媽媽的確要提高警覺! 腰骨痛、有分泌物係懷 ...

thx
emilyc2016 發表於 17-6-13 15:00
thx

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

大宅

emilyc2016 發表於 17-6-13 11:45
第一胎38週5天,媽媽們可以幫手睇睇嗎?之前聽某媽媽講過有啫喱狀分泌物係產前徵兆,但我又唔肯定係咩黎架 ...

我同係一樣呀!!請問你係咩穿水呀?

大宅

Yvonne註冊護士@牛欄牌 發表於 17-6-13 14:48

Hello emilyc2016,已經去到懷孕後期,媽媽的確要提高警覺! 腰骨痛、有分泌物係懷 ...

請問呢啲黃色啫哩係咪臨生的先兆?要幾時去醫院?我去左醫院,醫生話未穿

首頁

尾頁

跳至