義工

出埠旅行 今日: 21|主題: 137501

[韓國] Coex到愛寶樂園交通問題

男爵府

國民生產總值:6506

應該怎樣去好d?
1)行去三成站坐地鐵去江南站轉5002巴士
2)從三成站坐地鐵去器興再轉輕電鉄到前垈愛寶樂園站

因為直通巴士太貴,而且限時限刻,所以唔打算坐

王國熱話
【活動結束】[王國紛分Fun] 農場參觀 ‧ 種...
【活動結束】[王國紛分Fun] 國王帶你遊樂...
【活動結束】「T.Park [源.區]」 免費參...
【活動結束】與Peppa Pig 製作星空掛飾工作...

大宅

國民生產總值:3734

lokjoan 發表於 17-6-13 13:13
應該怎樣去好d?
2)從三成站坐地鐵去器興再轉輕電鉄到前垈愛寶樂 ...

我都想知。請問你去左未?

珍珠宮

國民生產總值:48765

好媽媽勳章 醒目開學勳章

lokjoan 發表於 17-6-13 13:13
應該怎樣去好d?
2)從三成站坐地鐵去器興再轉輕電鉄到前垈愛寶樂 ...

試過江南坐巴士去,剛巧有位坐方便舒服,回程太多人等車,所以搭地鐵,尾站所以都有位坐,係轉車煩小小。

子爵府

國民生產總值:10254

回覆樓主

本來我都選舉去愛寶樂園,見佢地坐地鐵再轉車仲要成8、9個字好遠,之後揀左兒童大公園算,都好多設施岩小朋友玩

男爵府

國民生產總值:6506

smallrice11 發表於 18-1-11 13:13
我都想知。請問你去左未?

放棄了,最後去左樂天

子爵府

國民生產總值:11339

2018勳章

愛寶回程時好多直通東大門和明洞的旅遊車,可直接買票上車,約三丶四十元港幣。

大宅

國民生產總值:3734

波蘿包1 發表於 18-1-11 22:21
本來我都選舉去愛寶樂園,見佢地坐地鐵再轉車仲要成8、9個字好遠,之後揀左兒童大公園算,都好多設施岩小朋 ...

兒童大公園一樣有機動遊戲及動物嗎?請問可以玩到幾多個鐘?

子爵府

國民生產總值:10254

smallrice11 發表於 18-1-14 12:23
兒童大公園一樣有機動遊戲及動物嗎?請問可以玩到幾多個鐘?

http://chn.seoulland.co.kr/chn/index.asp
首爾樂園有好多機動遊戲

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.