親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

ddyy 發表於 17-6-27 21:07
回覆 排骨媽媽 的帖子

謝謝詳盡回覆。請問open bath room, 會不會不太邊便?你覺得入住三天是否足夠?另外如搭港龍晚機回港,中午check out 後還有很長時間才上機,仍可留在酒店活動?謝謝!

大宅

排骨媽媽 發表於 17-6-27 21:17
謝謝詳盡回覆。請問open bath room, 會不會不太邊便?你覺得入住三天是否足夠?另外如搭港龍晚機回港,中 ...
我覺得如一家人去,又如小朋友都大個,就有些不方便,因廁所都是用磨砂玻璃門,雖見不到在做什麼,但都隱約見到人影的。
我覺得三日不夠的,仲有帆船、KTV、羽毛球等都未玩!不過係個度食甘多餐,就有點悶了!
上午十一時check out,之後可寄存行李,繼續在酒店參與不同活動。(入住時,有手帶的,直至check out,他們都沒收番)。
我們坐晚九時半機回港,酒店會安排晚七時半坐酒店巴士到機場,所以我們都吃埋六時半開始的晚餐才去坐車。
中途如需要梳洗沖身,可到健身室內的更衣室,地方都乾淨的。

大宅

ddyy 發表於 17-6-27 21:32
我覺得如一家人去,又如小朋友都大個,就有些不方便,因廁所都是用磨砂玻璃門,雖見不到在做什麼,但都隱約 ...

清楚哂!謝謝!

大宅

ddyy 發表於 17-6-27 20:43
回覆 排骨媽媽 的帖子

想問三亞club med 房內有無蚊?
因為上次去布吉club med,d蚊係房門底飛晒入房,好彩係附近藥房買到蚊香,先安然度過多日,如果三亞都有蚊,想買定去。

大宅

huimc 發表於 17-6-28 19:59
想問三亞club med 房內有無蚊?
因為上次去布吉club med,d蚊係房門底飛晒入房,好彩係附近藥房買到蚊香, ...

房就5見有蚊

但在射箭和在耍太極的草地上,就有好多黑色一細細粒,我估是蠓,我隻腳就被咬了多口,之後搽左burt's bxx就沒再被咬了!

夏天買定防蚊用品都無壞嘅

大宅

ddyy 發表於 17-6-28 23:05
房就5見有蚊

但在射箭和在耍太極的草地上,就有好多黑色一細細粒,我估是蠓,我隻腳就被咬了多口,之後搽 ...

唔該晒

別墅

回覆 排骨媽媽 的帖子

請問來回機場與酒店的車,是免費的嗎?

子爵府

tszyan818 發表於 17-6-29 11:05
請問來回機場與酒店的車,是免費的嗎?
Book 時包埋,其實已付了費

複式洋房

ddyy 發表於 17-6-27 21:32
我覺得如一家人去,又如小朋友都大個,就有些不方便,因廁所都是用磨砂玻璃門,雖見不到在做什麼,但都隱約 ...

請問有沒有提供牙刷牙膏沐浴露洗頭水嗎?要不要自備?

大宅

sherlockchu 發表於 17-7-23 11:42
請問有沒有提供牙刷牙膏沐浴露洗頭水嗎?要不要自備?

有提供

複式洋房

謝謝!

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

三亞clubmed即係以前嘅凱賓斯基

男爵府

好媽媽勳章

ddyy 發表於 17-6-27 21:16
回覆 ddyy 的帖子

請問club med三亞的we chat是什麼?

男爵府

回覆 排骨媽媽 的帖子
我一家四口都玩完回港啦!兩小孩不捨得回來,立即問幾時再book club med (任何地方都得)。
補充少少:
Club med Sanya 空中飛人活動(我兩小孩:5及8歲都好鍾意玩,我就⋯ 怕怕)逢星期三close, 所以安排旅程最好預下日子玩這活動,雨天也不開。

我小孩join 了mini club (不同age groups) 都好like, 由8:30am - 8:30pm, 中間5-7:30pm 休息及與家人dinner ,大人小孩可各自玩,超正;他們超like 晚上上舞台表演。

我到步遇上颱風,但風力不強,swimming, outdoor 及海上活動停止,但個club 安排了很多indoor 活動,大人小孩也自得其樂,OK 喎!

村上Eric 同班GO 很nice, 好玩得,由早玩到晚,帶動旅客也開懷玩到盡,正!

Highly recommended!

男爵府

好媽媽勳章

maozit 發表於 17-7-29 19:37
我一家四口都玩完回港啦!兩小孩不捨得回來,立即問幾時再book club med (任何地方都得)。
補充少少:
Clu ...

想請問一下,你打風停晒戶外同游水,可以介紹一下有咩indoor活動嗎?因為我訂左8月尾去,都驚會打風落雨。
另外,想問下你去個幾日多人嗎?食飯同玩會唔會好逼或要等好耐?

男爵府

我唔識 upload rainy day 的 timetable,大家可一目了然。

主要活動: yoga, 室內射箭,兒童circus 學校,太極,movie, indoor 攀岩,尊巴舞,KTV, 兒童晚上表演,晚上主題表演等。

餐廳好大,不用爭食; 食物其實一般(3-4 星hotel 級數),可能他們 management team 是外國人,我覺得西式食物有水準d。好多一大班朋友,一行十多人大大小小來玩; 亦有不少媽媽帶小孩來玩,所以安全及easy。

果度海浪大,所以若環境許可玩水上活動的話,便先玩啦!

nice trip!

男爵府

好媽媽勳章

maozit 發表於 17-8-3 00:19
我唔識 upload rainy day 的 timetable,大家可一目了然。

主要活動: yoga, 室內射箭,兒童circus 學校, ...

明白,謝謝你

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主

我們8月中出發,想請教回來的jm以下問題:
1. 三亞clubmed內及三亞機場有wifi嗎?要買電話數據咭嗎?
2. 洒店內有小店買手信嗎?主要想買d地道食物,如冇,附近有超市嗎?
3. 大家的主要證件隨身,還是鎖在房內夾萬?安全嗎?

男爵府

好媽媽勳章

maozit 發表於 17-8-3 00:19

主要活動: yoga, 室內射箭,兒童circus 學校, ...

另外還想請教一下,見有人話餐廳冷氣嚴重不足,海南島咁熱,食飯時汗流浹背,係唔係真架?

男爵府

tototo 發表於 17-8-5 00:44
我們8月中出發,想請教回來的jm以下問題:
1. 三亞clubmed內及三亞機場有wifi嗎?要買電話數據咭嗎?
2. 洒 ...

clubbed rooms ,main lobby 及餐廳等都用到 wi-fi; airport.... 唔sure, 因我們自備用wi-fi card.

2. 洒店內有小店買手信嗎?主要想買d地道食物,如冇,附近有超市嗎?
小店主要賣 club med tee (design及 料都好 ok, 我有買,但貴),游泳衣物及用品,ice cream,租/買小孩浮床; 小食 。。。唔 sure, 真我冇興趣買; 但airport (入關前有一間小店,有 椰子糖之類小食買; 入關後又有一間很簡單的 duty free, 有小食,酒等貨品)。

3. 大家的主要證件隨身,還是鎖在房內夾萬?安全嗎?
在clubmed內,我們將證件 lock 在夾萬內,notebook也放在枱上便去玩。

首頁

尾頁

跳至