影視娛樂

跳至

首頁
45678...47

尾頁

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主

M開生日party

水晶宮

畀面勳章

演唱會後記:
已經過了差不多一星期,但我現在仍然有很嚴重的幻聽,耳邊還是縈繞著Super Power、Only One丶Brand New丶Yo!等等歌曲和應援聲音。這是我第一次去外地睇演唱會,嚴格來說,是第一次睇香港歌星以外的演唱會,估不到睇k-pop,觀眾的投入和參與程度與本地演唱會比較簡直是差天共地,由場外粉絲自發性製作和派發各式各樣的應援物,壯觀的米花藍陣,到場內雖然是坐席但差不多企足全場,今次的體驗真是畢生難忘。

老實說,今次票房失利,去之前我們也有少許擔心現場氣氛會不夠熱烈,哥哥們見到空櫈會唔開心,正是這個緣故,我們才有訂米花藍的念頭,希望讓他們知道遠至香港都有支持他們的粉絲。但一開場所有擔心就一掃而空,完全估不到opening 會是Encore 金曲Yo!,當幾千人一齊唱yo yo more do nei,即時將現場氣氛推至高峰,就算戶外場地空擴,觀眾的呼喊聲也響徹雲霄。

六個人真的都非常非常帥,平時只可以隔著電話屏見他們,當親眼看見,感覺非常不真實。大大真的很靚仔,不愧是會行走的大衛像;M這兩天狀態麻麻但非常賣力,他在舞台上有獨有的魅力;wuli 三哥見過真人後我更加愛,心疼他膝蓋受傷仍落力跳舞,我的視線差不多追著他來走;星星現場唱功無得頂,有壓場感,神話主唱不是浪得虛名;Jin 很高很白,跳舞很有型;Andy 就......一貫可愛啦

感動哥哥們很用心地辦好這場演唱會,有從善如流認真地挑選歌單,唱了燃爆的Scarface, Hurricane,將戶外con 變成大型disco 的Welcome,初舞台的Super Power,acoustic medley,成員開心互動的Give it 2 me,神話教歌Shooting Star;很開心現場聽到Destiny of Love,我最喜歡的其中一首歌;有點遺憾沒有唱Sniper,我很喜歡這首歌的編舞,本來以為可以現場看一次,但他們好歌實在太多,難免要取捨。噢,還有特別獻給神創的煙花,真的很驚喜,現場看超美超夢幻

感謝三位同行的小夥伴:XOGOGO, nanalala 和最愛彗星,我們由商量買機票丶訂酒店,到預售丶公售時一起連conference call 搶飛,還有那幾晩凌晨的不斷換飛,大家一鼓作氣,彷彿回到廿年前的少女時代,這全都是一個很奇妙的經歷。還有在會場外才相認的 mamapollychu,大家雖然本命不同,但同樣愛著神話,大家志趣相投,令到今次的旅程十分愉快,期待20週年

i_jdg    發表於 17-6-24 16:35

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

felixthemom 發表於 17-6-23 00:53
演唱會後記:
已經過了差不多一星期,但我現在仍然有很嚴重的幻聽,耳邊還是縈繞著Super Power、Onl ...

未試過睇戶外場起初真係好擔心,不過依家俾我再揀我都寧願睇戶外,氣氛比室內更澎湃,雖然第一晚好多虫子飛飛,不過唔怕我地有忠栽嘛
多謝同行既神創,有你地相陪令我睇得更投入,約定明年20周年跟神話大幹一場

大宅

回覆樓主:

演唱會後記:

我本身係k pop迷,亦好鍾意睇演唱會,但去韓國睇真係第一次,依排我都成日問自己,神話究竟有咩吸引力,令我可以走去韓國睇呢?當然主要原因,佢哋唔嚟香港或澳門開,另一原因,可能係有幾位小伴相伴,加強去睇依次演唱會嘅慾望。

決定去睇後,新聞又出大大結婚,脫粉、成員不和、不利傳聞一時間全部走出嚟,所謂知情人仕不斷發放消息,令票房失利等等...... 但我堅信神話唔會因依d不利因素而打殘,佢哋係依次一定會出盡力話比全世界知,我哋就係神話。

幸好,我哋能堅持去睇,如果我今次冇睇,我覺得自己真係會好後悔,我從未睇過咁精彩嘅演唱會,佢哋每個都盡情表演,落力唱歌、跳舞、燦爛嘅煙花,打動在場每個人,最令我讚嘆係秩序,大家好熱情,但好守規,之前係大陸睇過演唱會,我發誓唔會再去。

之前所有話神話演唱會歌單冇改變、hea唱hea跳等等問題,佢哋當時冇特別回應,用依次演唱會回應比大家知,我哋就係神話。

最後,除左多謝神話帶比我哋咁精彩嘅舞台外,我想多謝幾位小伴,多謝你哋不斷睇住有咩好位,而我只幫手做d輕鬆嘢,到返香港仲要幫我拎嘢,真係唔好意思,下次我唔會再咁論盡嘅啦。

雖然我「最愛彗星」,但我都愛其他成員,我愛神話,正如我哋係米籃寫 「신화 있을만큼 우리도 있을 거다 함께 가자」 神話在 我們在 我們一起走下去吧。

우리는 신화 입니다 我們是神話
우리는 신화창조 입니다 我們是神話創造

二十週年大幹一場吧

i_jdg    發表於 17-6-24 16:35

大宅

nanalala 發表於 17-6-23 07:04
未試過睇戶外場起初真係好擔心,不過依家俾我再揀我都寧願睇戶外,氣氛比室內更澎湃,雖然第一晚好多虫子 ...

有Jin咩都唔驚

大宅

felixthemom 發表於 17-6-23 00:53
演唱會後記:
已經過了差不多一星期,但我現在仍然有很嚴重的幻聽,耳邊還是縈繞著Super Power、Onl ...

我都仲幻聽緊

水晶宮

畀面勳章

最愛彗星 發表於 17-6-23 09:20
演唱會後記:

我本身係k pop迷,亦好鍾意睇演唱會,但去韓國睇真係第一次,依排我都成日問自己,神話究竟 ...

下次帶多個喼,買多d寄艙,因為20週年更多周邊和應援物

大宅

felixthemom 發表於 17-6-23 09:31
下次帶多個喼,買多d寄艙,因為20週年更多周邊和應援物
...

你哋要阻止我

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主

Jin 都開生日FM,仲全場擊掌

小jin官方FB发布了庆生FM公告,所有人结束后都可以与小jin拍手哇!

[经纪公司公告] FM JUNJIN Hz - JUNJIN的radio dayz 2017门票开售指南

今年(3)8岁生辰之际 JUNJIN大人的庆生Fanmeeting! "FM JUNJIN Hz - JUNJIN的radio dayz 2017"的门票预售说明!

门票开售: 2017年7月6日(周四) 下午8时
[演出情报]
- 演出名: FM JUNJIN Hz - JUNJIN的radio dayz 2017
- 公演时间: 2017年8月19日(周六) 下午6时(韩国时间)
- 地点: blue square三星card hall
- 门票价格: R席 99,000韩元 / S席 88,000韩元
- 预售处 : interpark
http://t.cn/RoMdWLO

* 演出结束后将以全部观众为对象举行拍手会
请多多关心!

大宅

felixthemom 發表於 17-6-23 12:24
Jin 都開生日FM,仲全場擊掌

全場擊掌好開心呀

水晶宮

畀面勳章

最愛彗星 發表於 17-6-23 15:37
全場擊掌好開心呀

乘機十指緊扣,一秒都好

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主

大大Scarface 果下好鬼型

https://youtu.be/FqWSv1m4Avk

i_jdg    發表於 17-6-24 16:36

大宅

回覆樓主

今晚有你哋陪,好開心呀

大宅

回覆樓主:

之前係韓國訂左韓飯整嘅週邊,終於收到啦,好靚同好好玩呀

水晶宮

畀面勳章

最愛彗星 發表於 17-6-24 09:01
之前係韓國訂左韓飯整嘅週邊,終於收到啦,好靚同好好玩呀

好靚呀

大宅

回覆樓主

神創真係無處不在

水晶宮

畀面勳章

最愛彗星 發表於 17-6-24 10:31
神創真係無處不在

Radio star 後期編導都係神創,勁羨慕

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主

待機時間佢地係咁過

http://video.weibo.com/show?fid=1034:7e73f08970ed9330b0b6c227f13bf2ef

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主

佢地要對住攝影機跟看不見的女主角拍親密戲,好尷尬,大家自我代入做女主啦

首頁
45678...47

尾頁

跳至