網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

blackcurrant00 發表於 17-6-24 12:15
唔可以

thx
]

侯爵府

醒目開學勳章

618我係淘寶買左個九陽豆漿機, 買左個晚先黎BK先見人話京東都做618, 於是我走去京東睇下啦, 預左會見到比淘寶平蝕晒水. 但睇完, 淘寶最平個間比佢平幾十蚊至100蚊(我而家唔記得左了), 所以算好彩了. 唔駛揼心口.

與此同時, 當晚我覺得京東好難用, 好煩, 唔係間間舖頭都可以買, 要限制收貨地區. 都係淘寶易玩D.

侯爵府

醒目開學勳章

lyh80115 發表於 17-6-20 22:38
www.dangdang.com

網頁版付款可以用銀聯信用卡,好似自營可能可以用VISA/Mastercard
請問我沒有國內手提, 怎樣可以註冊為新用戶呢?

翡翠宮

happypiano 發表於 17-6-24 22:15
618我係淘寶買左個九陽豆漿機, 買左個晚先黎BK先見人話京東都做618, 於是我走去京東睇下啦, 預左會見到比 ...

地址揀香港先會好多買唔到,設定為私集所在地就乜都買到。如果設定為香港都顯示有貨,代表件貨可以直寄香港。

付款方面有張銀聯雙幣信用卡好方便,無手續費及人仔結算,同時喺好多其他網站付款都得,1號店、蘇寧、國美、當當……多不勝數。

京東唔係話比淘寶難用,係因為好多嘢未習慣,好似研究淘寶咁研究一排就ok

翡翠宮

happypiano 發表於 17-6-24 22:40
請問我沒有國內手提, 怎樣可以註冊為新用戶呢?

試下唔好注册,以QQ、支付寶、微博或微信帳號登錄,就可以購物。

侯爵府

醒目開學勳章

lyh80115 發表於 17-6-24 23:05
試下唔好注册,以QQ、支付寶、微博或微信帳號登錄,就可以購物。

謝謝你既回覆,你真係玩到成為專家呀! 我剛用手機去噹噹網,按你既提示,用左支付寶成功入到去啦(因為唔見佢有微訊可以揀),已放左d野入購物車,今晚試下買電子書先(我最想買既野,可以隨時隨地睇,但又唔會阻地方)。
玩完噹噹我先再試下京東改地址先,謝謝你呀。

翡翠宮

happypiano 發表於 17-6-25 09:25
謝謝你既回覆,你真係玩到成為專家呀! 我剛用手機去噹噹網,按你既提示,用左支付寶成功入到去啦(因為唔 ...

因為係手機版,所以無微信揀,下載app就有齊4樣。
Play store無當當,直接喺當當網頁下載,絕大部份内地購物網都要咁做。

珍珠宮

happypiano 發表於 17-6-25 09:25
謝謝你既回覆,你真係玩到成為專家呀! 我剛用手機去噹噹網,按你既提示,用左支付寶成功入到去啦(因為唔 ...

我還沒買過電子書呢。習慣了拿著書來看。
之後請回來介紹一下,需要另外用app看電子書嗎?還是怎麼樣?如果手機太小,可以在電腦看嗎?

侯爵府

醒目開學勳章

平平常常 發表於 17-6-25 10:14
之後請回來介紹一下,需要另外用app看電子書嗎?還是怎麼樣?如 ...

好呀

子爵府

食物一堆、Nintendo Switch Mon貼、模型油、I Phone叉線、吸濕掛袋(放衣櫃)。

男爵府

回覆 lyh80115 的帖子

我想買兒童床,京東D貨好似質量好D, 想問點樣運出香港? 請指教!THANKS!

翡翠宮

Bigbigc 發表於 17-6-26 16:34

我想買兒童床,京東D貨好似質量好D, 想問點樣運出香港? 請指教!THANKS! ...

買床,要用私集,我用開晉越集運,但未試過運床,見佢最近多個超長超重專線,無超長費。
www.jyjyhk.com

【大貨傢私超长超重無限制超長住宅專線淘寶集運香港宅配服務】,点击链接再选择浏览器打开http://c.b1yt.com/h.9nsgle?cv=aO1PZBbFIMr&sm=174d5e ,或复制这条信息¥aO1PZBbFIMr¥后打开(emoji)手机淘宝(emoji)

翡翠宮

Bigbigc 發表於 17-6-26 16:34

我想買兒童床,京東D貨好似質量好D, 想問點樣運出香港? 請指教!THANKS! ...

有無link睇下?

侯爵府

醒目開學勳章

平平常常 發表於 17-6-25 10:14
之後請回來介紹一下,需要另外用app看電子書嗎?還是怎麼樣?如 ...
我尋日問左客服, 佢話產品介紹定係價錢那一版有寫明可以支援咩機的, 如電腦, IPAD, 手機, 等等(我印象中都有見過呢幾個ICON).
但你一定要用以上既機去LOGIN你既噹噹網A/C先可以睇得到. 即係理論上, 一日噹噹網仲係到, 一日你LOGIN入去都仲可以睇得到. 佢一執左就咩都無晒.

以上係我問完理解出黎的. 我仲未買, 因為好忙, 好倦, 未有MOOD去揀買邊本.

BTW, 豆漿機都今日收到貨, AGAIN, 好倦, 未去試機.

珍珠宮

happypiano 發表於 17-6-26 21:50
我尋日問左客服, 佢話產品介紹定係價錢那一版有寫明可以支援咩機的, 如電腦, IPAD, 手機, 等等(我印象中都 ...

Thank you!

原來這樣啊。那就不是把電子書下載到自己的電子設備,可以一直擁有囉。而且聽起來好像是沒有上網就看不到電子書。

禁止訪問

翡翠宮

平平常常 發表於 17-6-26 21:57
Thank you!

原來這樣啊。那就不是把電子書下載到自己的電子設備,可以一直擁有囉。而且聽起來好像是沒有 ...

我見有個「當當讀書」app,可以研究研究呀。

http://e.dangdang.com/m/1024xinshouye.html?unionid=p-318780m-ebook-202&_utm_sem_id=11051618

侯爵府

醒目開學勳章

平平常常 發表於 17-6-26 21:57
Thank you!

原來這樣啊。那就不是把電子書下載到自己的電子設備,可以一直擁有囉。而且聽起來好像是沒有 ...

係,上唔到網就睇唔到。但我剛睇到有本電子書只係5蚊,所以都可以考慮的,真書好似都係10幾蚊,只係唔想搵位擺!
我情願佢貴d但可dl就更好了。

禁止訪問

翡翠宮

回覆樓主:

買咗小魯班積木畀阿女,質素幾好,好似lego,價格就好抵,111人仔買咗呢3款,暫時砌咗油站,有排玩

https://item.m.jd.com/product/10786069632.html?resourceType=jdapp_share&resourceValue=CopyURL&utm_source=androidapp&utm_medium=appshare&utm_campaign=t_335139774&utm_term=CopyURL

https://item.m.jd.com/product/10786069641.html?resourceType=jdapp_share&resourceValue=CopyURL&utm_source=androidapp&utm_medium=appshare&utm_campaign=t_335139774&utm_term=CopyURL

https://item.m.jd.com/product/10314280823.html?resourceType=jdapp_share&resourceValue=CopyURL&utm_source=androidapp&utm_medium=appshare&utm_campaign=t_335139774&utm_term=CopyURL

首頁

尾頁

跳至