網購天地

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

happypiano 發表於 17-6-27 08:55
係,上唔到網就睇唔到。但我剛睇到有本電子書只係5蚊,所以都可以考慮的,真書好似都係10幾蚊,只係唔想搵 ...

是啊,我在iPad看裡面的iBook,不用上網,很方便,裡面還有不少免費的經典,例如詩經、唐詩三百首、紅樓夢、三俠五義等等。

珍珠宮

lyh80115 發表於 17-6-26 22:57
我見有個「當當讀書」app,可以研究研究呀。

http://e.dangdang.com/m/1024xinshouye.html?unionid=p-318 ...

嗯,有空再去研究。

侯爵府

醒目開學勳章

lyh80115 發表於 17-6-24 23:05
試下唔好注册,以QQ、支付寶、微博或微信帳號登錄,就可以購物。
你好, 我想買電子書, 但不能用支付寶付款(試左N咁多次後問客服才知道). 我沒有微訊付款功能, 請問我還可以怎樣俾到錢呢? 唉........搞左2既都仲未俾到錢!!

翡翠宮

happypiano 發表於 17-6-29 21:15
你好, 我想買電子書, 但不能用支付寶付款(試左N咁多次後問客服才知道). 我沒有微訊付款功能, 請問我還可以 ...

邊個網站?

侯爵府

醒目開學勳章

lyh80115 發表於 17-6-29 21:41
邊個網站?

噹噹網呀

翡翠宮

happypiano 發表於 17-6-29 21:53
噹噹網呀

當當app無銀聯,用瀏覽器去網頁版當當付款,就有「银联在线支付」,用香港嘅銀聯信用卡付款,無手續費的。

侯爵府

醒目開學勳章

lyh80115 發表於 17-6-29 22:09
當當app無銀聯,用瀏覽器去網頁版當當付款,就有「银联在线支付」,用香港嘅銀聯信用卡付款,無手續費的。 ...
駛唔駛申請左先得架? 我而家去試試先, 唔該晒.

翡翠宮

happypiano 發表於 17-6-29 21:15
你好, 我想買電子書, 但不能用支付寶付款(試左N咁多次後問客服才知道). 我沒有微訊付款功能, 請問我還可以 ...

中國亞馬遜都有電子書,我見好多免費,收費的話可以用VISA/Mastercard付款。下載Kindle app閲讀。

www.z.cn

翡翠宮

happypiano 發表於 17-6-29 22:11
駛唔駛申請左先得架? 我而家去試試先, 唔該晒.

手上有銀聯信用卡就可以,無乜嘢要申請。

侯爵府

醒目開學勳章

lyh80115 發表於 17-6-29 22:09
當當app無銀聯,用瀏覽器去網頁版當當付款,就有「银联在线支付」,用香港嘅銀聯信用卡付款,無手續費的。 ...
我拎左張銀聯出黎, 又到LOGIN極都LOGIN唔到了, 尋晚又係咁.
明明見到話LOGIN左, 但購物車所有野都無晒, 又叫我再LOGIN過. 好啦, 我再LOGIN啦, 又再彈番去同一版!!

翡翠宮

happypiano 發表於 17-6-29 22:27
我拎左張銀聯出黎, 又到LOGIN極都LOGIN唔到了, 尋晚又係咁.
明明見到話LOGIN左, 但購物車所有野都無晒, 又 ...

login唔到當當網?換瀏覽器試下,轉下運!

侯爵府

醒目開學勳章

lyh80115 發表於 17-6-29 22:11
中國亞馬遜都有電子書,我見好多免費,收費的話可以用VISA/Mastercard付款。下載Kindle app閲讀。

www.z. ...
我到而家終於都搞到啦, 係AMAZON 俾到錢(0.1蚊試睇7日) 睇免費書啦, 真係極艱難, 玩左成粒鐘!! 最後係用MASTER卡俾錢, 銀聯都俾唔到!!
真係唔該晒你呀, 唔係你教我, 我諗我已經放棄左啦!! 而家有種解脫既感覺!!

翡翠宮

happypiano 發表於 17-6-29 23:42
我到而家終於都搞到啦, 係AMAZON 俾到錢(0.1蚊試睇7日) 睇免費書啦, 真係極艱難, 玩左成粒鐘!! 最後係用MA ...

用銀聯咁難?我又用QQ瀏覽器示範下,設置已設定為電腦版,打開當當網登錄入我的訂單,撳支付,撳銀聯「立即支付」,「直接付款」下輸入卡號碼及按下一步,最後輸入到期日、卡背3位數、香港手機號收sms就OK啦(非中資銀行可能無手機驗證一項)。

呢個流程其他網站都適用,京東、我買、攜程、藝龍、海王星辰等;有啲用app付款都有銀聯,如京東、1號店、國美、飛牛、小米、蘇寧……等等。

侯爵府

醒目開學勳章

lyh80115 發表於 17-6-30 10:57
用唔到銀聯俾錢既係AMAZON, 唔係噹噹. 噹噹係2晚10點零鐘就不停叫我LOGIN, 但入極都入唔到去.
而尋晚AMAZON, D 免費書應該係要俾 俾左包月費既會員先可以免費睇的. 咁我最初唔知, 搞左一輪, 突然間見到佢話可以0.1元試睇7日(同一時間MAX 10本). 咁我咪想俾錢去試睇囉, 跟住就話我個地址既地區係唔可以做呢D 包月睇免費書. 連俾錢都無得俾. 後來我將佢改左做中國地址, 先至可以俾我去俾錢. 跟住我就聽你講揀銀聯卡俾錢啦, 入完銀聯卡資料, 唔得. 左試右試, 搞左好耐都係唔得. 後來突然間俾我見到佢可以用MASTER, 咁我咪拎張MASTER卡試下囉, 今次就成功了. 唉, 真係好艱難.

翡翠宮

happypiano 發表於 17-6-30 22:01
用唔到銀聯俾錢既係AMAZON, 唔係噹噹. 噹噹係2晚10點零鐘就不停叫我LOGIN, 但入極都入唔到去.
而尋晚AMAZO ...

我前面係講Amazon用VISA/Mastercard架

我用0元下載到一本喎,用kindle app開到睇。

侯爵府

醒目開學勳章

lyh80115 發表於 17-6-30 22:15
我前面係講Amazon用VISA/Mastercard架

我用0元下載到一本喎,用kindle app開到睇。
唉.............原來我發雞盲, 我以為呢D大陸網都可以用銀聯一定無問題.
我再講清楚D, 我一入去就搵我想睇既書, 搵到啦, 見佢話免費可以睇, 咪以為係你講個D囉. 跟住就開始我頭先講既故事了.

男爵府

happypiano 發表於 17-6-24 22:15
618我係淘寶買左個九陽豆漿機, 買左個晚先黎BK先見人話京東都做618, 於是我走去京東睇下啦, 預左會見到比 ...

聽人識淘寶多假貨,京東未必最平,但有時,買啲重要野如三星電池,我會係自營買,買左89唔包運費,淘寶有,啲三十幾,就東都有六七十,但呢啲野我就唔慳啦,反正香港成四百,大個舊慳左已好開心

侯爵府

醒目開學勳章

blackcurrant00 發表於 17-7-1 02:31
聽人識淘寶多假貨,京東未必最平,但有時,買啲重要野如三星電池,我會係自營買,買左89唔包運費,淘寶有 ...
我部豆漿機係淘寶既九陽旗旗艦店買的, 所以應該無問題.

翡翠宮

happypiano 發表於 17-7-1 21:06
我部豆漿機係淘寶既九陽旗旗艦店買的, 所以應該無問題.

九陽産品可以去呢幾個網站格下價,都係正貨。大部份用到銀聯信用卡。

侯爵府

醒目開學勳章

lyh80115 發表於 17-7-1 22:10
九陽産品可以去呢幾個網站格下價,都係正貨。大部份用到銀聯信用卡。

...
謝謝介紹.

首頁

尾頁

跳至