親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

jessica0768 發表於 17-6-21 01:14
我上次無去南怡島(本來係自己去,太凍取消左),因為2月份晨靜有燈飾睇。如果你8月中去,可以問定佢有咩 ...

明白,唔該曬!

子爵府

JoannMok 發表於 17-6-20 22:53
回覆 yp26 的帖子

它有給我民宿資料,你信過不錯,是否方便?

我未住過 但林住今次新年去會訂 之前問過大約7xx一晚

男爵府

回覆樓主:

我join過,上星期去完,好好呀,成個行程好順暢。下次有機會再join

子爵府

2024年龍年勳章

Pandalok 發表於 17-6-19 22:50
請問有没有人用過這間韓國的旅訂酒店或參加他們的1日團呢?謝謝!

有!好好呀!仲要我嗰團係廣東話團

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 kk0626 的帖子

韓國一日團?去到韓國再參加當地旅行社?

子爵府

midcocc 發表於 17-6-23 14:00
回覆 kk0626 的帖子

韓國一日團?去到韓國再參加當地旅行社?

我係喺香港已經過曬數畀佢 會議email通知 集合地點 出發前佢會再聯絡我哋

男爵府

jessica0768 發表於 17-6-21 01:14
我上次無去南怡島(本來係自己去,太凍取消左),因為2月份晨靜有燈飾睇。如果你8月中去,可以問定佢有咩 ...

請問報名是全程用what's app 溝通? 怎樣俾錢?

珊瑚宮

BK Milk勳章

bonnie991 發表於 17-6-25 19:11

佢有香港戶口,出發前會ws資料俾你,未出發前我一路用email溝通,就算用fb 訊息俾佢,佢都話要搵番跟開果位同事跟,所以我用email

珊瑚宮

BK Milk勳章

bonnie991 發表於 17-6-25 19:11

報名我係fb用messenger俾佢,佢會俾戶口你入數,入數後你要填資料,出發者姓名生日日期電話集合地點等,最重要就係email address,佢會e收據俾你,收到後對清楚有無打錯

之後有咩問題就用email聯絡

男爵府

jessica0768 發表於 17-6-25 19:28
報名我係fb用messenger俾佢,佢會俾戶口你入數,入數後你要填資料,出發者姓名生日日期電話集合地點等,最 ...

唔該曬,好清楚呀!
唔好意思⋯好多問題,我好擔心到集合地點搵唔到佢架車, 請問集合地點/旅遊車有無中文字寫係一日遊, 集合地點有無職員係度?

珊瑚宮

BK Milk勳章

bonnie991 發表於 17-6-25 19:53
唔該曬,好清楚呀!
唔好意思⋯好多問題,我好擔心到集合地點搵唔到佢架車, 請問集合地點/旅遊車有無中文 ...

我地上次係明洞集合,佢係新世界百貨外面噴水池等,我地上次去到車未到(連職員都無架),不過你會見到好多人係度等,我等左10分鐘,導遊連車就到,佢會行過黎問,我果團導遊係香港人

男爵府

jessica0768 發表於 17-6-25 20:01
我地上次係明洞集合,佢係新世界百貨外面噴水池等,我地上次去到車未到(連職員都無架),不過你會見到好 ...

我都諗住係明洞些上車, 因為有老有嫩, 所以我要計劃得好清楚, 唔該曬你!其實我之前完全未聽過星程, 係BK 睇到大家話好先開始留意, 聽到大家都好滿意就放心! 始終景點太遠, 報一天遊老人家和小朋友會舒服d

珊瑚宮

BK Milk勳章

bonnie991 發表於 17-6-25 20:09
我都諗住係明洞些上車, 因為有老有嫩, 所以我要計劃得好清楚, 唔該曬你!其實我之前完全未聽過星程, ...

唔好客氣,我都係上網睇資料,車出車入有樣好,想瞓下覺都得,搭車自己去係容易,但其中一個就要清楚邊度落車

比起自己去係貴少少,但跟團有跟團好,有老有嫩梗加要跟一日團

子爵府

bonnie991 發表於 17-6-25 19:53
唔該曬,好清楚呀!
唔好意思⋯好多問題,我好擔心到集合地點搵唔到佢架車, 請問集合地點/旅遊車有無中文 ...

上次我都係喺明洞集合 我去到嗰時領隊都未到 但已經見到有好多人喺度等緊 佢哋每日呢都有好多團出發 所以啲領隊都會問人你報咗咩團呀 要搵番自己嗰個領隊佢做集合 上車都偏埋位

男爵府

jessica0768 發表於 17-6-25 20:15
唔好客氣,我都係上網睇資料,車出車入有樣好,想瞓下覺都得,搭車自己去係容易,但其中一個就要清楚邊度 ...

我諗住報南恰島、晨靜、rail bike, 我上網睇過d交通, 睇睇吓都無心機睇,覺得好復雜, 驚唔識落車。 見一天遊又包車又包午餐和入場, 我一個女人帶3個老嫩, 報一天遊最好了。不過驚暑假踏rail bike 會熱死, 又驚到時會落雨,驚佢地好累,但又好想去玩吓,總之一日未出發都好多嘢擔心。

珊瑚宮

BK Milk勳章

bonnie991 發表於 17-6-25 21:27
我諗住報南恰島、晨靜、rail bike, 我上網睇過d交通, 睇睇吓都無心機睇,覺得好復雜, 驚唔識落車。 見一 ...

得你一個後生?架單車有無人可以同你一齊踩?
都幾辛苦架喎,如果無人同你一齊踩,你真係要考慮一下

男爵府

jessica0768 發表於 17-6-25 21:40
得你一個後生?架單車有無人可以同你一齊踩?
都幾辛苦架喎,如果無人同你一齊踩,你真係要考慮一下
...

我個仔讀中學啦,兩個採4個應該可以, 不過行程就我一個人plan, 所以比較多嘢煩。

男爵府

yp26 發表於 17-6-25 21:20
上次我都係喺明洞集合 我去到嗰時領隊都未到 但已經見到有好多人喺度等緊 佢哋每日呢都有好多團出發 所以 ...

原來係咁架! 我仲驚無咩人集合有車黎唔識上,咁我要留意自己報邊團先

珊瑚宮

BK Milk勳章

bonnie991 發表於 17-6-25 21:47
我個仔讀中學啦,兩個採4個應該可以, 不過行程就我一個人plan, 所以比較多嘢煩。
...

咁都好d,我上次踩勁辛苦,我腳又唔夠長喎個屁股要跣前去坐囉

男爵府

jessica0768 發表於 17-6-25 21:51
咁都好d,我上次踩勁辛苦,我腳又唔夠長喎個屁股要跣前去坐囉
...

因為自己貪玩, 又覺得南怡、晨靜好靚, 唯有頂硬上, 不過我同個仔講好左, 大個仔啦⋯要幫手照顧兩老

首頁

尾頁

跳至