美容扮靚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

做一做手術要留台灣幾多日?

大宅

ms.rainbow 發表於 17-6-21 11:12
做一做手術要留台灣幾多日?

我就4日4夜,去到訓一晚第二朝一早去做手術,3日之後覆診覆完就即晚返香港!
其實手術7日仲要拆線,不過可以喺hk搵診所拆!

男爵府

cssmandy 發表於 17-6-20 03:10

你好有勇氣

子爵府

大宅

回覆樓主

等update效果

大宅

回覆樓主

大宅

cssmandy 發表於 17-6-20 03:14
聽到姑娘D叫醒我,手術即係完成了,我醒得返呀哈哈哈(之前有怕醒唔到,明明就唔係全身麻醉),已經着好緊身 ...

你老公真係好呀,俾你做你會開心嘅野,好幸福。

大宅

cleverpan 發表於 17-6-21 17:43
你老公真係好呀,俾你做你會開心嘅野,好幸福。

多謝。的確好難得,我會好好珍惜佢,多d欣賞同讚賞佢

大宅

回覆樓主:

21/6 抽脂後第三日

今日起身食完早餐就喺隔離百貨公司行下,之後返酒店訓到3點幾先醒!
起身收到診所wechat問今日去洗傷口覆診得唔得(原本約左聽日9點半),護士問6點好唔好,梗係唔好啦,我都喺附近喇又hea到6點咩,主動提議而家即時去覆診,佢話ok,甘我地就即刻出發去診所喇!
去到就換衫,要除埋緊身衣,好緊張,唔敢快速除驚對腳一下子唔適應,對腳好靚丫無瘀無成!
入房等姑娘黎洗傷口,一除衫發現對腳原來喺我除緊身衣開始快速甘瘀左!兩邊patpat下面嘅大紗布終於可以拆走唔洗坐嗰陣un住我,姑娘話傷口埋得好好,然後換埋胸下面嘅膠布,老實說傷口一d都唔痛,痛嘅係抽嘅地方!
再之後就入上次醫生幫我畫線同影相(做記錄)嘅房,醫生再影相,我問左醫生抽左幾多cc嘅脂,佢話1200cc,我諗係加埋血呀油呀甘啦,然後注左480cc落胸,佢用佢把好鬼溫柔同暖男feel嘅笑容同我講已經盡量打落個胸,無浪費掉!
然後就換返衫走人,姑娘問我洗唔洗幫我着緊身衣,我想自己試下所以拒絕左,嘩大佬,原來好難着得返呀,因為對腳一下子腫晒,第一次着,反轉左,要除返着過,第二次着,唔記得可除底褲先,又要除返再着過,第三次終於着到,不過嗰排扣就扣左好耐仲要有一個扣扣唔到,出晒飲奶嘅力出晒汗先完成!但着完扯住好辛苦行得好怪,我就叫姑娘幫我睇下,原來我拉得太高,但郎位拉唔夠高,會好易有一摺,姑娘提我每次去完廁所都要檢查下拉好!
走得,之前覺得緊身衣只係legging甘,都尚算舒服,今日洗完傷口就唔係甘講,腫到好緊,澎脹到就黎人體爆炸甘!
姑娘話聽日沖得涼,不過要快沖因爲一脫緊身衣d水份就會衝落腳,甘就會腫得好快,同埋小心會暈!
老公想去食燒肉,行左4間終於食到,之後出發去西門町買野,周圍行,原本想再去夜市,不過我腳真係腫到扯住左,所以都係返酒店好d,返到酒店碌下可樂同提下腿,老公都話真係有用,有消返少少腫!

大宅

回覆樓主:

酒店對面係夜場,想落街睇下風光,哈,點幾鐘落街,無風光睇,去珍珠奶茶舖坐下就返去喇!
而家開始擔心聽朝沖完涼着唔着得返件緊身衣,聽日返hk喇,要湊細路,點搞好,星期日女女學校有活動,一家四口報晒名,我究竟搞唔搞得掂,完左仲要趕去勁遠去朋友婚宴,好大挑戰啊!

圖片: 燈光下隔住緊身衣都見到對腳瘀晒

大宅

venicewong 發表於 17-6-21 11:12
好勇敢
我寧願自己按下食下supplement

如果你情況按下食下supplement就work真係好恭喜你,但我條件無你甘好,我已經減左差不多30磅,腳係唔瘦就唔瘦,個胸更加唔洗講,唔會再發育

大宅

cssmandy 發表於 17-6-22 03:34
如果你情況按下食下supplement就work真係好恭喜你,但我條件無你甘好,我已經減左差不多30磅,腳係唔瘦就 ...

甘我真係肥左好多就係真
不過打左脂肪落去會吾會吸收左架? 維持到幾耐?

大宅

venicewong 發表於 17-6-22 21:03
甘我真係肥左好多就係真
不過打左脂肪落去會吾會吸收左架? 維持到幾耐?
...

會吸收返少少,但吸收返幾多就因人而異,亦都要睇醫生手勢,同埋自己點保養,大約半年個size就穩定,生存到落黎嘅就永久架喇除非你瘦左好多啦!

侯爵府

cssmandy 發表於 17-6-20 03:14
聽到姑娘D叫醒我,手術即係完成了,我醒得返呀哈哈哈(之前有怕醒唔到,明明就唔係全身麻醉),已經着好緊身 ...

勁呀樓主!真係好佩服你嘅勇氣~我乜都想整但乜都唔夠膽...好欣賞你!

大宅

多謝你分享!!!

珍珠宮

回覆樓主:

多謝你分享,我一定冇你咁勇敢,同埋好幸福你老公無限支持你陪伴住你

大宅

magiee 發表於 17-6-22 21:51

勁呀樓主!真係好佩服你嘅勇氣~我乜都想整但乜都唔夠膽...: ...

多謝,都係因為有身邊人支持同一段時間嘅自我催眠下先真係敢去做!

大宅

creambb 發表於 17-6-22 23:32
多謝你分享,我一定冇你咁勇敢,同埋好幸福你老公無限支持你陪伴住你

無佢一句:「好!」的話我都無甘大膽,我都要多得他給我勇氣!

大宅

回覆樓主

22/6 抽脂後第四日

今日早上起身一落地已經有感覺到有好轉,對腳無甘脹到就人體爆炸甘,胸同腳都無甘痛!
落去食完早餐就返房執行李,今晚返香港喇!姑娘話今日開始可以沖涼,所以我決定check out前就做兩件大事!我一向便便都好疏,幾日一次但d便便質地又ok,我都唔知算唔算便秘!扯太遠,其實係便意到喇甘啱,雖然緊身衣係開浪褲,但我覺得就甘痾會乜乜乜囉,所以都除左緊身衣先做大事,做完就沖涼,感覺好像坐月時特赦俾沖一次涼,都係唔捨得離開個花灑,但我見識過咩叫一除緊身衣後極速水腫,所以都係快快手,姑娘話可能會暈,我都無(反而尋日洗傷口後一離開診所就有d),我以為一定好似尋日甘好難着返條緊身衣,點知我自己好成功甘着到,yeah!
check out去附近食咖啡弄,安排今日食因爲當過左三日,飲得咖啡喇!之後就去台北車站行左勁耐去放低件行李喺locker,本來打算喺台北車站預扮登機寄走件行李先,點知行到去先知cx無得喺台北預辦登機,勁嬲!之前去西門町買d手信,再行左勁爆耐去公園餵松鼠,今日好熱,一邊行一邊出汗,個胸好痕又唔r得!再行勁耐去買洪瑞珍,原來國光客運嗰度重建,無左間洪瑞珍!好啦,甘4點喇都,搭機場捷運出發去機場了!機捷真係又平又好坐又快過的士好多!
順利返到hk,真正挑戰開始,去6299度接返對仔女,對仔女即勁嗲要我抱啦,醫生話盡量唔好抱,我就坐喺度俾佢地坐我大脾,好彩大腿前面無抽,坐的士時老公都問個仔要坐我大脾唔會痛咩,但我點小心都有俾呀仔撞親個胸!訓覺,兩個都話要同我訓,我只好雙手護胸,佢地訓着左我就同老公調位,放兩個咕(emoji)喺小腿下面訓,暫時都ok!
今日情況明顯有好轉,過左最痛最腫嘅時間喇掛,聽日又開始ftm生活,要自己小心d俾仔撞!

圖片: 沖涼前見到對腳後側瘀到甘!

大宅

cssmandy 發表於 17-6-23 02:46
22/6 抽脂後第四日

今日早上起身一落地已經有感覺到有好轉,對腳無甘脹到就人體爆炸甘,胸同腳都無甘痛!

我既情況同妳一樣,上身瘦下身肥,成脾利型,所以心同感受。加上近呢年肥咗成10磅,就算食少咗有做運動都好難減番,165高,115磅,買牛仔褲本來36碼,而家要買38碼,成個人好聚好重咁。

我都plan梗年尾做,亦問過醫生,本想抽pat pat左右兩邊嗰兩舊勁突出黎既馬鞍肉,同肚腩,但醫生話肚腩唔建議,但就絕對同意抽馬鞍肉,只係呢一part就已經$75,000,好貴,所以仍然考慮中。

醫生亦有比啲reference pics我睇,抽前抽后既分別,當然亦都會好好好瘀同痛,真心要有心理準備。

我都想係台灣或韓國抽,相信應該會平啲,但人生老不熟,又無人陪,又怕溝通唔到,所以唯一只可以係香港做。

希望妳能夠成功,等妳繼續update,希望可以刺激到我既決心。

首頁
12345...6

尾頁

跳至