論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

姐姐用我地址係安信同另一個財務公司都借咗錢
如果炒佢、需要補一個月嗎?

大宅

男爵府

回覆 kinsleyho 的帖子

要.
工人知不知你知. 我比一個月通知佢, 但我日日在家看住佢, 我全職媽媽.

男爵府

唉 , 安信兄弟真係幫到忙

大宅

畀面勳章

bonme 發表於 17-6-22 20:02

要.

佢唔知我知道
唉! 佢做咗14個月
初初黎第五個星期已經問我借錢、借咗畀佢、過兩個月又話要求聖誕節放假14日仲要我出支機票、我話你未做夠一年無假喎、我只可以畀你七日假、飛前兩日又問我借1個月salary 加$5000 、我唔借、佢就威脅我話、咁我同bank 借囉只有

禁止訪問

男爵府

我個工人借大眾, 第四個貸款了, 佢聖誕話返, 我不批, 復活節我佢返完就借多一次, 我咪比一個月通知佢叫佢走

大宅

畀面勳章

bonme 發表於 17-6-23 14:47

我個工人借大眾, 第四個貸款了, 佢聖誕話返, 我不批, 復活節我佢返完就借多一次, ...

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

bonme 發表於 17-6-23 14:47

我個工人借大眾, 第四個貸款了, 佢聖誕話返, 我不批, 復活節我佢返完就借多一次, ...

我果個都係大眾, 仲要幾萬!!
放下自在

子爵府

kinsleyho 發表於 17-6-22 13:58
姐姐用我地址係安信同另一個財務公司都借咗錢
如果炒佢、需要補一個月嗎?
...
如果工人做嘢ok
佢有還錢,安信冇追

你咪用住先,唔使賠錢炒佢

你驚乜嘢? 驚佢借咗錢走佬?

財仔揾上門?

工人走佬,case 很多,財仔唔會上門淋油,唔関僱主事,通知財仔工人冇係你屋企打工就可以

總之,自己唔好借俾佢就得

大宅

畀面勳章

細姐姐 發表於 17-6-24 23:26
如果工人做嘢ok
佢有還錢,安信冇追

但我見安信有寄信畀佢、所以我唔知佢係咪畀人追數
另外佢一房都係一箱箱野、我查過盒面間公司
、係傳銷
唉!所以佢成日唔知去咗邊、話上天台收衫、成個鐘都唔見人、上去搵佢發覺又唔知去咗邊,電話又唔聽

子爵府

kinsleyho 發表於 17-7-4 21:23
但我見安信有寄信畀佢、所以我唔知佢係咪畀人追數
另外佢一房都係一箱箱野、我查過盒面間公司
、係傳銷
入佢房,叫佢拎開d 野俾你睇,叫佢掉晒d 無謂嘢,唔好阻住地方,篤住佢執,唔好放係你屋企
昅實佢出入,知佢 ”炸炸帝帝“,借頭借路走開,玩吓佢,chur 行佢,等佢知你實佢,搞到佢冇癮,或者會自己辭職,唔使炒賠錢俾佢

子爵府

虎到金來勳章 2018父親節勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 陪月勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有信就一定係無供款,
公司追數先會有信比,
如每個月都有還款你係唔會知有供錢
收信後佢唔供款, 財仔就會打比你搵佢

大宅

畀面勳章

ac_ca0806 發表於 17-7-5 16:03
有信就一定係無供款,
公司追數先會有信比,
如每個月都有還款你係唔會知有供錢

大宅

畀面勳章

細姐姐 發表於 17-7-4 22:33
入佢房,叫佢拎開d 野俾你睇,叫佢掉晒d 無謂嘢,唔好阻住地方,篤住佢執,唔好放係你屋企
昅實佢出入,知 ...

我今朝問佢係咪做傳銷、我話我查過盒面間公司名、你唔洗講大話
佢話D野係幫人keep 住先、
我話你唔可以放野係度、我只係提供地方你住、我話間房唔係任你點用、我叫佢星期一前清走哂D野
跟住佢又改口話D野係佢自用既、我話:吓我見你床有張呢D貨名既note 寫住D貨名仲分哂類喎、
接著又改口話係幫個姊妹keep D野、所以要記底
大話一大堆

首頁

尾頁

跳至