自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mocha20150323 發表於 17-6-23 10:16
我老公都係坐低去廁所,我屋企真係無尿積wor ,好乾淨

係呀,老公叫D仔都坐係到痾
就唔會有尿積,初時我都有覺得怪怪地,但其實老公都一日咁做
又唔見佢有咩影響,係街佢地就一定唔會坐底去

大宅

有咩問題?
我老公係佢娘家/出街都係企, 但返到自己屋企會坐, 因為佢負責洗廁所的
當你要負責洗廁所, 就會為省卻麻煩而坐架啦.

公爵府

cargod 發表於 17-6-23 10:21
有咩問題?
我老公係佢娘家/出街都係企, 但返到自己屋企會坐, 因為佢負責洗廁所的
當你要負責洗廁所, ...

洗好冇耐又有尿積見到個下都真係好忟憎,而家佢地都坐底去
又真係乾淨D喎

男爵府

我老公同仔在家都係坐, 因為佢兩個高, 企一定周圍係

男爵府

lingwu 發表於 17-6-23 09:55
每次洗完廁所冇耐就會污糟
雖然佢地都會小心咁痾
但有時都會滴到少少出界
我都係兩個仔,又係有呢個問題,但無諗過叫仍地喺屋企時坐住小便喎!我覺得應該面對問題,仍地整污糟左要佢地自己抺番乾淨,耐左佢地唔想咁多野攪,可能會用得乾淨啲呢?!

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

冇問題呀, 我C6都係咁喎, 廁板係無咁易污JO喎, 佢仲話坐底去舒服啲

後尾講起先知我姑丈都係咁

珍珠宮

雖然佢地都會小心咁痾
但有時都會滴到少少出界

梗係唔好啦!
為咗屋企個廁所?

這是男性的尊嚴,
小朋友要在社群生活,唔通個仔日後去廁所,吓吓入廁格坐底慢慢痾?
而且,小朋友在小朋友之間,如果講開呢個問題,叫小朋友點去面對?

比小朋友正常生活正常長大吧!

InkCartridge    發表於 17-6-23 10:56

子爵府

回覆樓主:

唔覺得有問題喎。。。
我老公由細到大都係坐低疴
出街先企係尿兜前面疴

我第一次見到時都有啲意外,
因為我爸我細佬唔會咁做,
但又未至於奇怪呀,
大家生活習慣唔同姐,
而且我覺得呢個方法好好,
我老公都覺得好,因為咁樣會乾淨好多

翡翠宮

errrrrrrr,當然無問題,但當佢不知不覺已成為習慣,在外面好大機會也會不知不覺要坐架喇,而且男子要比佢知道小便應該係企喺到去既,大便先會坐.我仔細過時,佢唔夠高所以會唔小心整到周圍都濕,我比張大凳仔佢企上去,咁就好好多喇,如地下同坐板濕咗,就教佢自己整濕要自己抹返乾淨佢,跟住洗手,搞掂

複式洋房

出到街你會叫佢座起到屙定企起到呢?如果係座起到我無嘢講,但如果係叫佢企起到屙,你即係教佢屋企就唔好整污糟,出面呢就無所謂,這個是公民意識的問題。好奇問問如果你細路問你你會怎麼說呢?

水晶宮

natnat_tsang 發表於 17-6-23 09:59
預咗有男人用厠所會污糟.... 但我從未諗過要求坐低痾......

無錯~
我屋企唯一一個男人,成日攪到廁所周圍都係!

公爵府

HoshiSora 發表於 17-6-23 10:29
梗係唔好啦!
為咗屋企個廁所?

妳有冇睇晒我其他留言呀[/smiley
我淨係叫佢地係屋企先至咁做
係街/任何地方都唔會咁做
一定企係到痾架,至於妳講既尊嚴應該冇妳講得咁嚴重呀,我老公都係既方法痾左好幾年
都唔見佢有乜大問題

公爵府

Melody1002 發表於 17-6-23 10:39
出到街你會叫佢座起到屙定企起到呢?如果係座起到我無嘢講,但如果係叫佢企起到屙,你即係教佢屋企就唔好整 ...

佢地無論係邊到去廁所都會去得好乾淨,公民教育呢方面我教得好好,係有時佢地累或者唔覺意
就會滴咗少少出界,咁我又唔想下下大洗個洗手間所以先叫佢地
坐底去小便

公爵府

facialchung 發表於 17-6-23 10:36
errrrrrrr,當然無問題,但當佢不知不覺已成為習慣,在外面好大機會也會不知不覺要坐架喇,而且男子要比佢知道 ...

應該唔會卦,我老公係出面都會企係到痾啦,由細到教佢地係屋企先至咁做,應該問題不大

伯爵府

我覺得真係會比人笑架, 唔好啦~
到佢大左, 其實比人知, 我覺得都係比人笑, 佢自己本身中意同乾淨都好,
比人知, 一班男人其實係會笑佢

珍珠宮

lingwu 發表於 17-6-23 10:39
妳有冇睇晒我其他留言呀[/smiley
我淨係叫佢地係屋企先至咁做
係街/任何地方都唔會咁做

明白

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我問我老公,習慣坐喺度屙尿會唔會唔識企喺度屙?佢話梗係唔會啦,仲話所有男人屙屎嘅時候都係坐喺度屙埋尿架啦,點會有問題?

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

TRUBIMA 發表於 17-6-23 10:45
我覺得真係會比人笑架, 唔好啦~
到佢大左, 其實比人知, 我覺得都係比人笑, 佢自己本身中意同乾淨都好,
比 ...

講開俾人笑,我仔細細個嘅時候,我就教佢屙完尿之後用廁紙印下JJ, 因為我地女人都係咁架嘛。點知有一次俾我老公見到,就話我做乜教個仔咁做?佢話男人屙完了,Fing 下就得,用廁紙抹會俾人笑架!

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

麟媽媽 發表於 17-6-23 10:49
我問我老公,習慣坐喺度屙尿會唔會唔識企喺度屙?佢話梗係唔會啦,仲話所有男人屙屎嘅時候都係坐喺度屙埋尿 ...
我冇教過個仔, 佢平時企喺度發射, 開大果陣見佢會"禁" 低佢屙埋。
男女生殖器官唔同, 我唔會刻意為咗個廁所乾淨而要求佢坐喺度, 講好射程出錯, 自己要善後, 正如冇理由要求女人企喺度去

你若盛開, 蝴蝶便來!

水晶宮

雖然佢地都會小心咁痾
但有時都會滴到少少出界

我屋企既男性全部都坐低的,喺出面先會企的。

首頁

尾頁

跳至