潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

網上見到有件心儀款但得返size 0 or 2.
係shop 試左size 0 and 1, size 0 拉埋拉鏈後有少少緊,size 1 就fit 哂。秋冬天著裏面點都會著件薄sweater.
有冇jm 知size 0 同2 係咪分別好大?買乜size 好?

大宅

我會買size2
冬天個身型漲少少無所謂
好過著得多衫 件褸逼會唔舒服 唔想再著

男爵府

回覆樓主

我都會揀size 2,冬天著鬆少少舒服d

wcpcelia    發表於 17-6-24 09:34

水晶宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章

Ms_Phoebe 發表於 17-6-23 19:15
網上見到有件心儀款但得返size 0 or 2.
係shop 試左size 0 and 1, size 0 拉埋拉鏈後有少少緊,size 1 就f ...

moncler 一個碼分別已很大,size 0 同2 分別更加大,Down 太窄唔靚,太鬆身又唔暖又唔靚(除非件Down 係oversized 款)我會選擇唔買住,反正各大store 都陸續上架秋冬新款Down

Hello...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

厚薄款,cutting 唔同, size效果有唔同ka... moncler d 款size 大左
著出黎無咁靚.佢D款其實賣cutting.同埋厚款真係超級保暖,入面唔洗著厚衫Ka.. 我0度下 入面都唔洗好厚, 只是加帽同頸巾就夠!大拿拿平極都幾千蚊, 試真D好!

侯爵府

回覆樓主

多謝各位jm 意見,最後入左Pavottine jacket, size 0, $46xx only 連運費,好fit我,抵到爛

stagea    發表於 17-7-5 16:55

侯爵府

kamanma 發表於 17-6-23 20:01
moncler 一個碼分別已很大,size 0 同2 分別更加大,Down 太窄唔靚,太鬆身又唔暖又唔靚(除非件Down 係ov ...

Thanks for your comment, choose size 0 finally

侯爵府

Gorgor0612 發表於 17-6-23 22:57
厚薄款,cutting 唔同, size效果有唔同ka... moncler d 款size 大左
著出黎無咁靚.佢D款其實賣cutting.同埋 ...

Thanks for your comment, choose size 0 finally

子爵府

回覆樓主

我著size 0 , 覺得望落slim d ,而且香港唔太凍,裡面著件薄衫已經好夠暖

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

水晶宮

Ms_Phoebe 發表於 17-7-5 13:21
多謝各位jm 意見,最後入左Pavottine jacket, size 0, $46xx only 連運費,好fit我,抵到爛

Elegantjm 妳D件真係又靚又扺 妳要size 0 好明智,Down 唔同其它褸⋯⋯真係要fit size 至靚
我今日都收貨,捕左件牛仔款Down ,其實我舊年已經係HK 買左件同款size 1, 我本身fit size 0....但周圍都冇0,自己又幸要...諗住size 1 只係大小小,點知就身不稱身⋯⋯最後半價讓左比Sister, 突然見到有件 size 0 仲要差不多HK less 40%. 真係速速比錢

Hello...

侯爵府

kamanma 發表於 17-7-5 17:28
Elegantjm 妳D件真係又靚又扺 妳要size 0 好明智,Down 唔同其它褸⋯⋯真係要fit size 至 ...

Thanks jm, size 0 真是好fit, 見到你有好多件moncler,真係依個brand 既專家。你依件配牛仔布好特別

水晶宮

Ms_Phoebe 發表於 17-7-6 08:37
Thanks jm, size 0 真是好fit, 見到你有好多件moncler,真係依個brand 既專家。你依件配牛仔布好特別:good ...

我只係見到平買來襯下衫
妳好叻叻而家買定⋯⋯唔係遲D又段碼段色,price 又貴返幾十%, 冇可能DD 靚價買到

Hello...

大宅

kamanma 發表於 17-7-5 17:28
Elegantjm 妳D件真係又靚又扺 妳要size 0 好明智,Down 唔同其它褸⋯⋯真係要fit size 至 ...

呢件好靚呀,請問邊個網買㗎?

水晶宮

2galsmama 發表於 17-7-6 13:40
呢件好靚呀,請問邊個網買㗎?

Thanks
@ farfetc# App 請注意佢這個星期 farfetc# moncle# 亞洲地區價格, 突然跟歐洲地區一樣所以items 全部自動less 35%, App payment only
請參考

Hello...

大宅

kamanma 發表於 17-7-6 14:28
Thanks
@ farfetc# App 請注意佢這個星期 farfetc# moncle# 亞洲地區價格, 突然跟歐洲地區一樣 ...

請問這件是薄款嗎?

大宅

Ms_Phoebe 發表於 17-7-5 13:21

請問你這件在那個網買?
是厚或薄款?

大宅

回覆樓主

即睇,但要10xxx

水晶宮

2galsmama 發表於 17-7-6 14:46
即睇,但要10xxx

薄款light, 我都唔知點解呀我而家用App 入去睇仲係$6719

Hello...

侯爵府

2galsmama 發表於 17-7-6 14:42
請問你這件在那個網買?
是厚或薄款?

我依件係light, 在Italist online 買的

首頁

尾頁

跳至