樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

我朋友想買元朗yoho 抽簽,由於一個人抽機會好微,請問可否揾多幾個人去抽,萬一抽中佢朋友,佢朋友唔買,將個籌號畀我朋友買呢??地產個邊就教路,話抽左先算

伯爵府

回覆樓主:

如果抽中,Yoho肯定唔轉得。以前長實果D,可以穿幾條飛,AA博抽中食佣,所以千方百計都會叫晒D人入飛,到左抽中,就會係咁chur你買,even唔係心水單位,會形容到個市仲有得去、抵、唔買走寶等等。

大宅

我搵開既AGENT, 都話冇得轉.

就算中咗張票係兩公婆入, 最後想用一個名, 都唔得.

大宅

SKB 發表於 17-6-27 22:22
如果抽中,Yoho肯定唔轉得。以前長實果D,可以穿幾條飛,AA博抽中食佣,所以千方百計都會叫晒D人入飛,到左 ...
佢朋友已幫佢入票,其實做黎都多此一舉!

大宅

joyce_k 發表於 17-6-27 23:16
我搵開既AGENT, 都話冇得轉.

就算中咗張票係兩公婆入, 最後想用一個名, 都唔得. ...

明白,唔該你,E家D人講野不負責任,成日話入左先算!!

伯爵府

maeeietam 發表於 17-6-28 13:05
佢朋友已幫佢入票,其實做黎都多此一舉!

咪聽佢up。

大宅

SKB 發表於 17-6-28 14:06
咪聽佢up。
當時好急,如果有時間考慮,一定會黎問下!依家一味聽地產老既意見,所以已入票,仲話。如果到時唔買會全數訂金退回!

男爵府

maeeietam 發表於 17-6-28 14:10
當時好急,如果有時間考慮,一定會黎問下!依家一味聽地產老既意見,所以已入票,仲話。如果到時唔買會全數 ...

計好預算先好買,唔好耳仔軟聽晒Agent話,佢哋只求做生意。

伯爵府

maeeietam 發表於 17-6-28 14:10
當時好急,如果有時間考慮,一定會黎問下!依家一味聽地產老既意見,所以已入票,仲話。如果到時唔買會全數 ...

係呀!就算抽到前你唔買發展商一定退返錢,問題係個AA會勁chur你。

大宅

maeeietam 發表於 17-6-28 13:08
明白,唔該你,E家D人講野不負責任,成日話入左先算!!
AGENT 講咗, 未必負責.

到抽中, 就會叫你買D貴D既單位, 因為佢地會多D COMMISSION, 同埋你BUDGET大D, 會多D選擇, 做得成既機會會大D. 所以要自己計好, 同埋把持住.

大宅

抽新樓,最多只可加名
中籤果位一定要是其中一位業主。

Agnet 一定叫你入左先,因為抽到,就有機會叫你買。
你票都唔入佢機會係零!

大宅

叫客入咗先, 都可能係佢地交功課. 冇客入, 可能會俾老細鬧.

首頁

尾頁

跳至