美容扮靚

跳至

首頁
34567...9

尾頁

大宅

me920 發表於 17-7-7 15:41
Thanks for your sharing!!
你昨天有沒有買CSS呢?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

llb 發表於 17-7-7 15:43
未呀, 因為未定藍銅外,另一隻買B5 advanced formula, 定B5 peptide,定其他呀.........
我手頭上用緊bicelle b5同其他samples, 希望可以下次CSS 75折時買, Hehe

大宅

me920 發表於 17-7-7 15:50
未呀, 因為未定藍銅外,另一隻買B5 advanced formula, 定B5 peptide,定其他呀.........
我手頭上用緊bicelle ...

禁止訪問

男爵府

llb 發表於 17-7-7 15:35
我琴晚同今早特登開了支CSS b5 gel (original) 做試驗, 一點擦膠碎都沒有呢!!
晚上,我搽 花水--> SKII 神仙 ...

thanks

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

mumamy 發表於 17-7-7 21:19
用過CSS 無咩特別,好睇人
咁請問你有冇其他推介呢?thx~

大宅

candy328hk 發表於 17-7-4 07:37
我有用開哩隻牌子嘅CSS 絲滑B5 胜肽精華…明顯白d毛孔細d,心大心細想試藍銅同橄欖油果隻
...

絲滑B5 胜肽精華好d定係advanced b5 gel/ soothing b5 gel 好d?

Thanks jm!

大宅

llb 發表於 17-7-2 16:03
我近排試cosmetics skin solution 的藍銅保濕精華,幾好喎!勁吸收、抗老又補水,一支搞惦
...

Jm ,我想問下b5 gel可唔可以同b3 一齊用?我乾肌 thanks

大宅

ktng 發表於 17-7-8 18:15
Jm ,我想問下b5 gel可唔可以同b3 一齊用?我乾肌 thanks

我諗應該冇衝突,不過佢哋功能差不多,都係補水,點解要一齊用呢?

子爵府

llb 發表於 17-7-8 19:26
我諗應該冇衝突,不過佢哋功能差不多,都係補水,點解要一齊用呢?

聽完介紹好有興趣
上網search 有間叫orange + 60ml $680
平過salala
好心動。但又驚假貨

大宅

ktng 發表於 17-7-8 18:15
絲滑B5 胜肽精華好d定係advanced b5 gel/ soothing b5 gel 好d?

Thanks jm!

絲滑b5即係soothing b5

第二代美國Cosmetic Skin Solutions Soothing B5 Peptide Gel (全新絲滑配方, 真正醫學級保濕)

含高效、「維他命B5, B3」、「胜肽」與「大小透明質酸」,能為肌膚持久保濕鎖水,同時抗氧化,抑止細胞損壞,減慢細胞老化,消除過敏反應,並修補受損細胞,對過敏肌膚、痘痘、或受光學美容療程、紫外線輕微損壞的肌膚有莫大功效。

1)含醫學級大小透明質酸,大粒子能吸收空氣中千倍水份, 補充脂質層所需,較細粒子俱有修補細胞抗氧化功效

2)另有5 種多分子胜肽(不同分子大小及重量)組成,胜肽是小分子的蛋白質,比透明質酸更細,能真正滲透至真皮層,皮膚細胞真正吸收,從而達至填充、飽滿之效果。膠原蛋白是大分子的蛋白質,由於分子大較不易吸收,小分子的胜肽則可終極滲透肌膚深層,速效更生肌膚提升光澤有效刺激骨膠原,抗氧化。

3)維他命B3有效鎖水、美白(抑制黑色素到角質層)、去黃(減低皮膚蛋白質氧化而變黃)。

適合敏感和任何皮膚使用

大宅

我d人話兩隻一齊用,要搽b3先,之後先搽b5

男爵府

llb 發表於 17-7-7 15:35
我琴晚同今早特登開了支CSS b5 gel (original) 做試驗, 一點擦膠碎都沒有呢!!
晚上,我搽 花水--> SKII 神仙 ...

買左B5藍銅 + B5 gel 好吸收,好正又唔貴,真係好介紹

水晶宮

打完laser用左幾日CSS藍銅精華,好補濕好舒緩!! 之前打完laser係沙漠肌鞋過砂紙,今次完全冇乾涸感 多謝好介紹!!

大宅

Elenalan 發表於 17-7-12 08:35
打完laser用左幾日CSS藍銅精華,好補濕好舒緩!! 之前打完laser係沙漠肌鞋過砂紙,今次完全冇乾涸感: ...

太好了

大宅

carol-rol 發表於 17-7-10 08:51
買左B5藍銅 + B5 gel 好吸收,好正又唔貴,真係好介紹

不用客氣

大宅

llb 發表於 17-7-7 15:43

我想問下css隻b5日頭用ok嗎?因為依家天氣熱好怕焗住嘅感覺

大宅

candy328hk 發表於 17-7-12 13:20
我想問下css隻b5日頭用ok嗎?因為依家天氣熱好怕焗住嘅感覺

絕對ok! 我今朝敷完 gel mask, 然後用藍銅加B5(5滴),然後唔用cream,個妝last到而家

大宅

llb 發表於 17-7-12 13:49
絕對ok! 我今朝敷完 gel mask, 然後用藍銅加B5(5滴),然後唔用cream,個妝last到而家
...

咁今次試下b5先,因為以前絲滑果隻b5有時會出碎,等用埋支藍銅再試b3,其實css好多隻都想試

大宅

candy328hk 發表於 17-7-12 15:26
咁今次試下b5先,因為以前絲滑果隻b5有時會出碎,等用埋支藍銅再試b3,其實css好多隻都想試
...

咁我keep 住用original 果隻先

首頁
34567...9

尾頁

跳至