派對情報

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

一個月前已經約個攝影師,睇佢facebook page相都正常ok,又有人讚細心,又見佢post價錢上門都係700蚊好平,就book啦~
全程fb messager傾,覆嘢已經超慢,今日問完聽日要再追住問先會覆一句。
佢fb寫700蚊,但同我講收900,話fb係舊價,我話咁你都未正式改價錢係咪可以跟舊價呢,佢就話咁800啦~
約日期又係話要第二日覆,第二日又係自己追問,約好日期又唔會主動約時間。見佢咁樣,又唔洗俾掟金,一直都擔心佢會no show. 加上佢fb page有改過名,都有少少擔心,通常俾人唱得多先改名㗎嘛~

影相前一日,我同佢約,問佢朝早11:30得唔得,佢話要9:30,話要趕返去湊小朋友,我心諗,你要湊小朋友係好緊要,但咁你呢日唔係一早約左我嘅咩?
算啦,都遷就埋佢9點半啦~

我book嘅係cake smash, 可以影3個背景,我為左襯佢背景,幫阿囡買左2套新裙,約好晒屋企人時間,然後影相前一晚,去完街返黎即整埋影相用嘅蛋糕,整到12點幾,萬事俱備。
點知佢半夜1點幾text我,話啱啱檢查個背景發左霉唔影得,叫我轉戶外拍攝,全程連一句唔好音思都無!

我唔理佢影得靚唔靚,但咁嘅態度,咁唔重視約好嘅拍攝,我真心唔希望有媽媽好似我咁遇著佢,真係激氣又失望!
已經期待左同囡囡影1歲相好耐,而家到1歲啦,先又要再搵過影相,唉~

大宅

呀!呀!呀!估唔到俾我見到你呢個post!!!!我都係受害者呀!!!我約左佢同我bb影初生照,預約個時又係話唔洗俾定金,我都驚自己無保障,但有朋友都影過話幾好,咁我咪就講個信字啦~點知到影前一日我問佢詳情,佢先覆我話要夜d先覆我得唔得~我心諗,約左ga喎,而家先話唔得?!我臨急臨忙點搵到第二間上門影呀!!!!!我連續追問佢知得唔得未,但佢都話係夜d覆~結果到夜晚十二點後佢都無覆過我~第二日當然no show啦!!!我直情唔開心到喊左出黎!因為呢日係我同老公結週年,諗住喺呢日同bb影new born更有意義~呢個由大肚以黎既期待就俾佢破壞左~對佢黎講呢單只係幾百蚊生意,做唔做都無所謂,但對我就係一個遺憾!到而家諗起件事,個心都仲係乸住乸住!真心希望呢個攝影師改善下佢既責任心,唔係無收deposit就隨隨便便咁接生易,就唔洗對客有誠信~人地揀你都係欣賞你既作品,但你既失信郤令人失望............

複式洋房

janetysc 發表於 17-7-2 09:07
呀!呀!呀!估唔到俾我見到你呢個post!!!!我都係受害者呀!!!我約左佢同我bb影初生照,預約個時又係 ...

原來唔止我一個,我都係有朋友影左,無乜特別,我先諗住應該係覆嘢慢d啫,影相應該無事呱~點知就觸礁啦!
我本身都有諗住約囡囡生日正日影㗎,好彩無咋!
仲話自己係2個細路嘅媽媽,但一d都唔明白做媽媽嘅有幾重視影家庭相!

男爵府

回覆樓主

可唔可以講名(emoji)因為我都搵緊幫細b影

複式洋房

肥豹 發表於 17-7-2 17:00
可唔可以講名(emoji)因為我都搵緊幫細b影

pm u

複式洋房

回覆樓主:

仲有下文,本來話佢叫我改影戶外連一句唔好意思都無,後來我話佢為我地帶來好多不便,因真係準備好耐,佢終於有返d歉意。跟住本來講話可以晏d黎幫我影普通攝影,無背景嗰隻,問左我個時段得唔得,我話ok,佢又話要晏d再覆實。
等了又等後,最後落雨佢就話唔夠光影唔到,又話不如都係轉第二日影戶外,我就真係覺得玩夠啦!
我唔知佢係真係誠心諗住補救,定純hea我,廢事我唱佢,無論如何最後都係無得影,唉~各位要搵佢影相都係諗清楚先啦~

男爵府

回覆樓主

多謝分享

大宅

回覆 Joey_meow 的帖子

佢就係咁奇怪,明明係佢自己提出既時間,但之後又話要遲d覆~如果個時間佢唔ok,佢提出黎做咩呢?佢又要湊小朋友,又要接生易,點解唔好好安排下時間,反而要客就佢?!總之佢咁樣真係好奇怪~

禁止訪問

洋房

可唔可以講邊間呀?我仲搵緊下個月同BB影一歲相呀 !!

洋房

可唔可以PM講名我知呀,仔仔都搵緊影相呀!!

複式洋房

fayefaye1012 發表於 17-7-11 12:04
可唔可以講邊間呀?我仲搵緊下個月同BB影一歲相呀 !!

pm u

複式洋房

Fayeben321 發表於 17-7-11 23:34
可唔可以PM講名我知呀,仔仔都搵緊影相呀!!

pm u

男爵府

回覆樓主

真心覺得,平嘢無好!
我自己影大肚相、bb new born時影相都係遇到不同的不愉快事件,所以啱啱過去的1歲cake smash,我俾貴D都搵間有信譽有規模的studio影,今日收到相,我同老公都非常滿意!
bb每日都唔同,唔係你話改期就改期,好多嘢都係得一次,錯過左就無!

禁止訪問

複式洋房

sillykaka 發表於 17-7-17 00:44
真心覺得,平嘢無好!
我自己影大肚相、bb new born時影相都係遇到不同的不愉快事件,所以啱啱過去的1歲cak ...

作為幫bb影相嘅攝影師,又話俾2個小朋友嘅媽媽,但一d都唔了解我地想同bb影相嘅心願,希望佢會學識睇重返呢樣嘢啦~唔係真係好會攪到人好唔開心~

複式洋房

BroMa 發表於 17-7-17 12:25
邊間?

pm u

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

邊間?
我細仔都影過1 歲生日相,但我去studio 影,貴但好滿意;反而之前有搵fb 既page 上門做過手印,都係唔好!

複式洋房

回覆樓主

可唔可以pm攝影師丫?(emoji)

複式洋房

yingying124 發表於 17-7-17 23:11
邊間?
我細仔都影過1 歲生日相,但我去studio 影,貴但好滿意;反而之前有搵fb 既page 上門做過手印,都係 ...

pm u

首頁

尾頁

跳至