親子旅遊

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

moniquechoy 發表於 17-7-11 22:23
一早網上book晒車喇

是吖,視乎你那間酒店位置:mother:
Baby 6磅開刀出世了(2月25日), 3月1日出院

大宅

vivib 發表於 17-7-11 23:03
是吖,視乎你那間酒店位置:mother:

如果佢shuttle去不到的地方,可以look look Translink.au website 去找找用什麼巴士(network包的巴士)可以去到(emoji)

大宅

booking in advance 是否當你買左PASS 之後, 就有條LINK 俾你呢? 現在在官網係唔係睇唔到架?

我20/8 0820 ARR
23/8 0940 DEP

咁買幾多DAY PAss 呢? 3 days?

大宅

moniquechoy 發表於 17-7-11 23:46
booking in advance 是否當你買左PASS 之後, 就有條LINK 俾你呢? 現在在官網係唔係睇唔到架?

我20/8 0820 ...

820-823,有四日喎,820一早到,雖然823一早走,如果823你不會用佢地airport service及all the related transportation,咁係3 days I believed. However, you can email them to ask, their prompt reply will be specified and to the point. Just make a try. Ask whatsoever you want to ask relatively.

大宅

vivib 發表於 17-7-11 21:50
第三天
Crrumbin wildlife sanctancy:
交通

請問動物園有蚊嗎?同埋請問你跟邊間觀鯨?

大宅

請教下買唔買 Airport Shuttle (來回) AUD102 for Family? OR 自己搭巴士?

大宅

vivib 發表於 17-7-12 03:20
820-823,有四日喎,820一早到,雖然823一早走,如果823你不會用佢地airport service及all the related tra ...

我搵唔到佢email address, 我是在Facebook message 佢地,等佢覆。請問可否提供email address 呢?

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

vivib 發表於 17-7-11 21:56
--------------
第三天晚餐:
晚上buffet
即係其實訂buffet同普通晚餐價差不多
另外想問下你今次GC住邊度呀

大宅

sugarbun 發表於 17-7-12 08:38
請問動物園有蚊嗎?同埋請問你跟邊間觀鯨?

無蚊吖,觀鯨Whale in Paradise

大宅

cherrycsw 發表於 17-7-12 09:39
請教下買唔買 Airport Shuttle (來回) AUD102 for Family? OR 自己搭巴士?

I bought Freedom pass that included airport to hotel and vice versa

大宅

moniquechoy 發表於 17-7-12 09:59
我搵唔到佢email address, 我是在Facebook message 佢地,等佢覆。請問可否提供email address 呢?
...

http://gcshuttle.com.au/contact/

It has the form to input questions. You ask them by points and they will answer points by points

大宅

jcy 發表於 17-7-12 10:22
即係其實訂buffet同普通晚餐價差不多
另外想問下你今次GC住邊度呀
...

我們經濟地住Novotel, 交通好方便,GC shuttle station just opposite our road.

大宅

Novotel 幾錢晚?

子爵府

vivib 發表於 17-7-11 20:20
原來如此,for本地人。
咁那兒買有澳洲代表性的t-shirt 或souvenirs又平D又靚D?
...

surfs paradise night market AUD12/件,但款唔多。大堡礁機場AUD18/件,多款和靚。羊油/駝鳥油 Woolworth 3.49/瓶。

子爵府

vivib 發表於 17-7-11 21:56
--------------
第三天晚餐:
晚上buffet

係GC不要食西餐或中餐,好難食。日本和越南嘢好OK。或者自己煮,食材又平又新鮮。

大宅

vivib 發表於 17-7-12 14:03
我們經濟地住Novotel, 交通好方便,GC shuttle station just opposite our road.

酒店ok嗎?乾淨企理?我兩大兩小,見真係好抵、心大心細

大宅

Gloriasogashiwa 發表於 17-7-12 15:08
surfs paradise night market AUD12/件,但款唔多。大堡礁機場AUD18/件,多款和靚。羊油/駝鳥油 Woolworth ...

Many thanks. 鴕鳥油英文是什麼?也是潤膚cream?

大宅

Gloriasogashiwa 發表於 17-7-12 15:19
係GC不要食西餐或中餐,好難食。日本和越南嘢好OK。或者自己煮,食材又平又新鮮。
...

日本和越南嘢邊間好吃?呢幾日,我們已吃了平常一年份量的薯條

大宅

keikeiangel 發表於 17-7-12 15:20
酒店ok嗎?乾淨企理?我兩大兩小,見真係好抵、心大心細

首先人人要求不同,我們認為房算大(最basic 雙人床2張計),view竟然好ok,一邊city view,一邊可以看到海灘。

包的酒店自助早餐,幾多嘢食,ok架,員工禮貌好過尋日jw多多聲,幾多中國、台灣、日本人住

衛生,一般喇,不太差嘅,no toothbrush stuff, 無拖鞋預咗,連水㷛都無嘅(好彩淘咗)

大宅

vivib 發表於 17-7-12 15:32
首先人人要求不同,我們認為房算大(最basic 雙人床2張計),view竟然好ok,一邊city view,一邊可以看到海 ...

我也是2大2小,非常寬敞

首頁
12345...10

尾頁

跳至