親子旅遊

跳至

首頁
34567...10

尾頁

大宅

jcy 發表於 17-7-16 16:42
我係Brisbane 出入同埋會自駕,諗緊係翠兒河果日完左去果園定拜倫灣遊車河囉
...

美景一定拜倫灣喇,仲有最美的海灘
Baby 6磅開刀出世了(2月25日), 3月1日出院

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

vivib 發表於 17-7-16 16:48
美景一定拜倫灣喇,仲有最美的海灘

咁我個行程可以落實

大宅

vivib 發表於 17-7-14 22:04
第五天
沙灘玩一會
請問Sea World要預留一整天時間遊玩嗎?因為我同時預約了Sea World觀鯨,現在考慮是否同一天入園,還是應該分開兩天

大宅

cute_melody 發表於 17-7-16 18:00
請問Sea World要預留一整天時間遊玩嗎?因為我同時預約了Sea World觀鯨,現在考慮是否同一天入園,還是應該 ...

如果那兒觀(emoji),去埋樂園最好吧,半日不夠便再去(有pass嘛),只要不在兒童樂園流連太久,其實好夠(emoji)

大宅

cute_melody 發表於 17-7-16 18:00
請問Sea World要預留一整天時間遊玩嗎?因為我同時預約了Sea World觀鯨,現在考慮是否同一天入園,還是應該 ...

觀鯨book最早的,時間便好用

大宅

vivib 發表於 17-7-16 19:02
觀鯨book最早的,時間便好用
Sea World我只係買咗個combo pass with觀鯨,只可以入樂園一次。觀鯨一日得兩個時間,最早都只係10點出發,回程已經12.30pm,而樂園果邊收5點,我怕唔夠時間玩

大宅

cute_melody 發表於 17-7-16 21:36
Sea World我只係買咗個combo pass with觀鯨,只可以入樂園一次。觀鯨一日得兩個時間,最早都只係10點出發, ...

如果不介意miss D show(其實不太多),在兒童樂園/機動遊戲玩不太耐,其實是足夠的,小朋友touch 魔鬼魚、海星和海參,已經好興奮。記得在大湖旁relax下,海豚會來逗你玩。

大宅

vivib 發表於 17-7-16 21:57
如果不介意miss D show(其實不太多),在兒童樂園/機動遊戲玩不太耐,其實是足夠的,小朋友touch 魔鬼魚、 ...
謝謝你的詳細解答

大宅

黃金海岸天氣冷嗎?有冇香港冬天咁凍?長衫?厚衫?

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 vivib 的帖子

Currumbin既門票你淘果款係包唔包影相架?如果唔包影相,咁你去到加幾多錢影呀?

大宅

little_angels 發表於 17-7-19 00:03
黃金海岸天氣冷嗎?有冇香港冬天咁凍?長衫?厚衫?

長袖薄 and bring薄羽絨,暖,視乎各人了,早冷午暖晚冷

大宅

stepchk 發表於 17-7-19 10:19
回覆 vivib 的帖子

Currumbin既門票你淘果款係包唔包影相架?如果唔包影相,咁你去到加幾多錢影呀? ...

淘好多時已經有不同套餐了,有的包、有的不包

大宅

mcyw888 發表於 17-7-11 16:19
AUD20 for 2 adults 係FOR本地人的
暈浪丸我冇食

係呀!比本地人,要去聽人sell 你time sharing! Not for 遊客。

男爵府

vivib 發表於 17-7-16 13:36
黃金海岸(only)旅程簡要:
一)行Pacific Fair
二)觀鯨+ Harbour Town

多謝分享(emoji)

複式洋房

回覆樓主

請問觀鯨,有冇小朋友止嘔藥賣?

大宅

maymay27 發表於 17-7-25 22:05
請問觀鯨,有冇小朋友止嘔藥賣?

船員有,不過貴D,其實=half of adult份量

複式洋房

mcyw888 發表於 17-7-11 16:19
AUD20 for 2 adults 係FOR本地人的
暈浪丸我冇食

請問那裹book較抵?

大宅

yanyanteen 發表於 17-7-29 22:51
請問那裹book較抵?

複式洋房

我淘了 currumbin入場及抱樹熊拍照,剛收到 voucher, 大部份資料用中文,只得間公司 reference number, 你哋嘅係咪都係咁?

侯爵府

育兒性格勳章

回覆樓主:

我之前join過。。有local tour做tropical fruit world 同翠兒河一日。。我覺得呢兩樣野都岩玩

首頁
34567...10

尾頁

跳至