親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主

你好 ,下月到Gc ,請問你在那裡買觀鯨ticket ?
真的很高成功率看到嗎?先謝謝你回覆(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

男爵府

回覆樓主

我依家係gold coast 今日係第二日,出入都係Uber ,雖然唔平但係坐train都一樣貴。
我住係main beach 區,今日叫uber入movie world 去程$200回程$202 共4人

昨天坐train搭了兩個站,有由市中心搭返去酒店3大1小都AUD 20 所以想知妳所講的GD Shuttle bus 點樣抵法,係周圍都有得搭定係你酒店嘅服務 ?

大宅

kinki621 發表於 18-2-20 12:03
真的很高成功率看到嗎?先謝謝你回覆(emoji)(emoji)(emoji ...

澳洲既冬天先係觀鯨季節

大宅

虎到金來勳章 牛年勳章 育兒性格勳章 熱血勳章 畀面勳章

真的很高成功率看到嗎?先謝謝你回覆(emoji)(emoji)(emoji ...

每年 6-10月先有得觀鯨

男爵府

陪月勳章

我上次去GC住farm stay, 好正的經驗

大宅

kmpurin 發表於 18-2-15 16:17
Thanks for sharing,你嘅資料好有用,謝謝
我計劃緊今年暑假去Bne 同GC ,唔自駕,搭車好似比較方便,又啱 ...
我都係,今年暑假去GC,唔自駕,第一次同家人飛出亞洲,努力爬文中,還未BOOK酒店,請問你BOOK了未?

大宅

mimiNbaby 發表於 18-2-22 15:20
什麼Farm stay?請介紹

子爵府

真係嗌救命。原本坐cx 喺brisbane airport 0045飛返香港, 點知隻機無啦啦delay 到中午1200 先飛,要臨急臨忙搵酒店住多晚,幾經艱苦先打得通電話去租車公司,話要租多一日。

下次去澳洲都係坐其他airline 穩陣。

大宅

mowaiyan11 發表於 18-2-23 03:21
真係嗌救命。原本坐cx 喺brisbane airport 0045飛返香港, 點知隻機無啦啦delay 到中午1200 先飛,要臨急臨 ...

如果起Brisbane市區可以唔洗租車, air train/uber去機場都方便, 渣車反而要搵位泊

子爵府

剛剛去完返嚟,黃金海岸真係好好玩。有機會真係要去多一次。

大宅

有冇人係GC坐過鴨子船Aquaduck ?

二大一小( 7years)

值得去嗎?

大宅

mowaiyan11 發表於 18-2-25 06:44
剛剛去完返嚟,黃金海岸真係好好玩。有機會真係要去多一次。
請問你的行程是什麼?是否自駕?

子爵府

chun媽 發表於 18-2-28 19:29
請問你的行程是什麼?是否自駕?

係呀, 我自駕. 雖然啲景點唔係話好遠, 但我有老有嫩, 所以都係要自駕舒服啲, 而且景點嘅泊車地方都方便.

大宅

回覆樓主:

請問你去GC,是否全程住Novotel surfers paradise?經什麼網站book?我見 expedia話到酒店要比au$200 做按金,是否攞得番?
其他apartments, 酒店都要俾按金, 是嗎?
謝謝回覆

大宅

sugarbun 發表於 18-2-21 09:56
澳洲既冬天先係觀鯨季節

Thx 另外想請教 樂園的門票,那裡買較化算?我見有jm說淘回來,可以嗎?

大宅

kawaiiliz 發表於 18-2-22 14:37
每年 6-10月先有得觀鯨

Thx 另外想請教 樂園的門票,那裡買較化算?我見有jm說淘回來,可以嗎?

大宅

mimiNbaby 發表於 18-2-22 15:20
which farm stay did you go? can you give me details? many thanks

大宅

Baby 6磅開刀出世了(2月25日), 3月1日出院

大宅

vwlchu 發表於 18-2-20 23:38
我依家係gold coast 今日係第二日,出入都係Uber ,雖然唔平但係坐train都一樣貴。
我住係main beach 區, ...

I bought online and got the pass in the airport counter

大宅

vivib 發表於 17-7-11 22:18
我買了freedom pass, 一早網上book晒車喇,包機場來回及註明theme park 無限次搭及 network bus (not tra ...

freedom pass在哪兒買?價錢如何?請問你的交通費是多少?

首頁

尾頁

跳至