用戶登入

找回密碼 | 註冊

19oC.59%

義工

今日: 9|主題: 12256

14個月仲未肯着鞋=(

複式洋房

國民生產總值:468

開心吸收勳章 BKXmas勳章

識行左2個月到...第一次比對鞋佢着個陣好似機械人咁行左幾步就唔肯行...之後幾次再比佢着佢就企左係度...死都唔肯行1步都唔肯(唔着鞋個陣就好中意4圍行)...接住扭計又喊...好似鬼蚊腳咁唔識郁...點算...? 佢至多都係肯着學行鞋...個底軟奶奶個隻~有無媽媽有同樣問題出現??? 好苦惱

男爵府

國民生產總值:5344

BKXmas勳章

LA838 發表於 17-7-11 03:24
識行左2個月到...第一次比對鞋佢着個陣好似機械人咁行左幾步就唔肯行...次後幾次再比佢着佢就企左係度...死 ...

會唔會對鞋著緊唔舒服,試下換對鞋睇下

複式洋房

chengkayan 發表於 17-7-11 09:46
會唔會對鞋著緊唔舒服,試下換對鞋睇下
應該唔會啦~有涼鞋有普通鞋仔...但佢都唔肯着住黎行= =

大宅

國民生產總值:2404

BKXmas勳章

有無佢喜歡的公仔鞋?

侯爵府

國民生產總值:24172

BB防敏心得分享勳章 BKXmas勳章

有時候同佢出街,你話如果唔著鞋就唔同你去。要俾佢知道,出街就係要著鞋。我之前都係咁同我仔仔講既,所以我一話出街,佢就好自覺咁搵鞋

大宅

國民生產總值:1875

想生BB熱投 BKXmas勳章

去到園,唔著鞋襪就無得落地玩佢最鍾意的滑梯,佢就肯著,玩完上返bb車就9秒9除鞋襪

翡翠宮

國民生產總值:75144

BB防敏心得分享勳章 BKXmas勳章

另外再買,網上有一種鞋系針對學行BB.

複式洋房

回覆 米巴太太 的帖子

暫時又唔覺佢有特別公仔?!再留意一下先~

複式洋房

我要做媽媽 發表於 17-7-11 21:44
有時候同佢出街,你話如果唔著鞋就唔同你去。要俾佢知道,出街就係要著鞋。我之前都係咁同我仔仔講既,所以 ...
我都唔知佢真唔識聽定假唔識...我有我講...佢有佢唔做...佢一扭計就無哂符...大喊大叫拉弓訓直咩都出齊= =

複式洋房

kfccc 發表於 17-7-11 22:09
去到園,唔著鞋襪就無得落地玩佢最鍾意的滑梯,佢就肯著,玩完上返bb車就9秒9除鞋襪 ...
哈...我個B仲未坐BB車...買左返黎未用過...暫時覺得孭帶方便D...出去唔使收車搭車都簡單D...不過遲下都會試下用~

複式洋房

haha748494 發表於 17-7-12 18:11
另外再買,網上有一種鞋系針對學行BB.
其實佢應該唔叫學行掛?!但見佢好間中行行下會跌低...!! 我試下網上睇下有咩學行鞋仔岩佢...希望買返黎佢肯着肯行啦
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎