自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

好大打擊。

水晶宮

搞基人心態和思想都係扭曲!!做D利用人嘅事去掩饰唔出奇!

pansy888hk    發表於 17-7-11 20:12

男爵府

karenlyk 發表於 17-7-11 06:39
估唔到真係會結婚生仔掩飾

我上司都係,之前同個女人結婚生左個女,之後離婚再同個男人結婚。但佢話gay 呢家可能有小小遺傳,因為佢三兄弟都係gay。唔知佢講笑定講真

侯爵府

little_chamo 發表於 17-7-11 06:39
好似係中途轉基,不過佢D小朋友好生性,而家3個逢星期六都同媽咪做義工,表姐都教佢哋唔需要嬲阿爸,一樣 ...
樓主表姐做得好好....既然事實已是如此, 就用一個樂觀開放嘅態度去接納, 雖然係難, 但結果往往會令人寬心....

水晶宮

童話未必有!但人對將來有懂景未必懷事!

公爵府

little_chamo 發表於 17-7-11 06:12
最近表姐攪緊離婚,因為表姐夫攪基,佢呢個消息震撼咗整個家族。連表姐爸爸媽媽都嚇到傻咗。
佢老公每幾日 ...

個男講得冇錯喎,娶到呢個好老婆,幾生修道,唔係邊個同佢放煙幕?每月又俾2萬個外父咪當um口費囉!總之,呢個世界唔會有無緣無故嘅好嘢

伯爵府

放下閃一次半次當然好正常, 但而家D人為POST 而POST, 要有幾百個LIKE先搵到自己存在價值, 乜都放上FB, 係人都知佢每日發生咩事

公爵府

little_chamo 發表於 17-7-11 06:39
好似係中途轉基,不過佢D小朋友好生性,而家3個逢星期六都同媽咪做義工,表姐都教佢哋唔需要嬲阿爸,一樣 ...

中途轉機,或者當事人都好無奈,世事有太多冇辦法解釋,和平處理就好

禁止訪問

回覆樓主

伯爵府

減齡達人勳章

表姐好勇敢!

男爵府

你表姐要小心,搞基嘅男人有愛滋嘅機會,大過出去滾好多好多倍。
生活可以将就,生活也可以讲究⋯⋯

珍珠宮

回覆樓主

從來覺得FB 既野....同現實相反。
真正幸福係唔需要別人like

伯爵府

回覆樓主

做人耐左, 發現根本個個都只俾面果層人睇。 真正熟左, 就知大家都傷痕纍纍。
我唔再羨慕人, 只問自己應該點做。 表面上, 好多人都好幸福。 人地都覺得我好幸福, 但睇下我之前d post就知真相。 不過一切都過去, 調整心態好重要。 而家so far so good, 大家happy

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

嫁左基佬

大宅

開心吸收勳章

好慘,呢啲真係唔可以啞忍,分開對自己係一種解脫

侯爵府

你表姐好坚强;祝福她和小朋友找到自己的新天地!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

little_chamo 發表於 17-7-11 06:31
其實攪完啦,佢而家喺一D婦女機構做義工,話成日都見到同佢類似遭遇嘅婦女,佢叫我Post佢嘅case做一個例子 ...

以前聽新香蕉,d人打上去,都有呢d個案㗎!
記得有個直頭捉姦在床,個小三係男人

珍珠宮

黑白豬 發表於 17-7-11 09:45
我有親戚都係,未離婚前,好鬼恩愛,結婚多年有仔女都十指緊扣,又係我地面前攬個老婆果d,點知原來2公婆一 ...

同我朋友 case 一樣。個賤男成日喺 fb 懶有意景咁夕陽下影 d 仔背影跟住一大堆感性廢話嗰隻,咁錫 d 仔結果咪又係去滾拆散頭家。離婚後,贍養費一個月有幾個月無。半年都唔使搵下 d 仔。呢個就係 “fb 好爸爸” 嘅真面目

子爵府

同意, 呢個世界冇童話,
仲有好多雙面人,
人心難測,
又或者係反轉豬肚就係屎,
面對過就好難再對現實有懂景

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

童話同鬼故差唔多啫
你若盛開, 蝴蝶便來!

首頁
12345...7