用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

想生BB 今日: 147|主題: 93579

雌激素低

複式洋房

國民生產總值:153

我無排卵穩何樹x,吃完體溫升有分泌霖住排左 點知咳。距開左其他藥比我,吃完之後體溫跌。高溫得3日。。。我都唔知問唔問距好。好似好惡甘款。。我已經day32日啦 無正常排卵既話 真係唔知幾時先來m。好失望 好失望 好失望!雌激素低,係咪無得教?之前西醫唔肯醫我,話雌激素低唯一治療系吃避孕藥。。。

子爵府

國民生產總值:12391

BKXmas勳章

venvenchan 發表於 17-7-11 07:11
我無排卵穩何樹x,吃完體溫升有分泌霖住排左 點知咳。距開左其他藥比我,吃完之後體溫跌。高溫得3日。。。 ...

我反而食完中藥早左排卵,搞到我個cycle 亂哂

大宅

國民生產總值:2567

BKXmas勳章

venvenchan 發表於 17-7-11 07:11
我無排卵穩何樹x,吃完體溫升有分泌霖住排左 點知咳。距開左其他藥比我,吃完之後體溫跌。高溫得3日。。。 ...

搵中醫好調理下會好啲。

雌激素唔好自己亂咁補充, 食多左, 子宮內膜會出事。

雌激素係會令子宮內膜不斷增厚, 但令排卵後體溫升高的, 是黃體酮, 是不同的東西。

睇中醫調理脾肝腎, 才可以令身體恢復應有的功能。

禁止訪問

國民生產總值:308

複式洋房

國民生產總值:153

franchoi 發表於 17-7-11 10:06

搵中醫好調理下會好啲。

這係我可能係雌激素低+黃體酮都低 生個b點解可以甘難

大宅

國民生產總值:2567

BKXmas勳章

venvenchan 發表於 17-7-11 10:34
這係我可能係雌激素低+黃體酮都低 生個b點解可以甘難
...

脾肝腎 調好, 啲器官先會各司其職。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎