用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

出埠旅行 今日: 42|主題: 130433

[日本] 兩歲以下小朋友機票一問

複式洋房

國民生產總值:474

BKXmas勳章

其實兩歲以下嘅小朋友係咪所有航班都要俾十分一價錢? 有冇推介邊間航空公司好?因為坐國x又好貴,但係啲位又闊落啲,廉航就窄啲, 我知道一分錢一分貨,但係價錢真係相差得太遠,我寧願將呢啲錢食咗佢好過!

王國熱話
有沒人用Pampers 日本隻Ichiban 淺綠色系列~...
尿片牌子推介
邊隻學習褲平靚正?
用花王片中碼patpat 紅,轉邊隻好?

大宅

國民生產總值:1957

回覆樓主:

中國國際平,幾百蚊

禁止訪問

國民生產總值:1704

大宅

國民生產總值:1065

BKXmas勳章

回覆樓主

你想去邊先?

大宅

國民生產總值:4893

BKXmas勳章

emilybrianpt 發表於 17-7-11 07:59
其實兩歲以下嘅小朋友係咪所有航班都要俾十分一價錢? 有冇推介邊間航空公司好?因為坐國x又好貴,但係啲位 ...

機票正價一成,不佔座位。

複式洋房

BKXmas勳章

Fishbbmama 發表於 17-7-14 20:42
你想去邊先?

大阪

大宅

BKXmas勳章

emilybrianpt 發表於 17-7-18 07:59
大阪

大阪唔想坐廉航又覺得國x貴, 你可以考慮下hk aixline (吾知可唔可以出名, 其中一個英文打x代替), 佢唔係廉航有包餐同20kgs行李, 成日做promotion, 票價below 2k. Bb票應該around 500-600

伯爵府

國民生產總值:17534

BKXmas勳章

emilybrianpt 發表於 17-7-11 07:59
其實兩歲以下嘅小朋友係咪所有航班都要俾十分一價錢? 有冇推介邊間航空公司好?因為坐國x又好貴,但係啲位 ...

國泰航空機位很窄

伯爵府

國民生產總值:19330

畀面勳章 BKXmas勳章

Fishbbmama 發表於 17-7-18 12:35
大阪唔想坐廉航又覺得國x貴, 你可以考慮下hk aixline (吾知可唔可以出名, 其中一個英文打x代替), 佢唔 ...

我8月尾去東京,兩歲以下BB張票連稅要$1395,大人果張先$15xx,Hk Aixline

複式洋房

BKXmas勳章

cfs 發表於 17-7-18 15:16
國泰航空機位很窄

咁邊間最闊?

大宅

BKXmas勳章

littlecuitegirl 發表於 17-7-18 17:02
我8月尾去東京,兩歲以下BB張票連稅要$1395,大人果張先$15xx,Hk Aixline

甘貴!!!我岩岩上個月去完沖繩bb票5xx咋喎

禁止訪問

複式洋房

BKXmas勳章

JoKoKo 發表於 17-7-18 18:07
Emirate A380 頭等, 算係比較濶些少, 叫做勉強可以坐一陣.

嘩!咁咪好貴!(emoji)(emoji)

伯爵府

國民生產總值:19330

畀面勳章 BKXmas勳章

Fishbbmama 發表於 17-7-18 17:56
甘貴!!!我岩岩上個月去完沖繩bb票5xx咋喎

可能暑假貴,佢話收正價既10%,我B唔識坐咋,否則我買小童票應該都差唔多

別墅

國民生產總值:919

BKXmas勳章

回覆 Fishbbmama 的帖子

我11月去, 都係hk axrline, BB票要$1385!!!!!!!!!!!!!

大宅

BKXmas勳章

littlecuitegirl 發表於 17-7-19 08:38
可能暑假貴,佢話收正價既10%,我B唔識坐咋,否則我買小童票應該都差唔多
...

計正價10%咩? 唔係應該剩收離境稅同燃油附加費咩?
因為我上年試過暑假去韓國, bb票收左我$480咋喎

大宅

BKXmas勳章

KenKen117 發表於 17-7-19 12:34

我11月去, 都係hk axrline, BB票要$1385!!!!!!!!!!!!!

11月淡季喎,甘貴!!!
我見佢有時做promotion 大人票都係around hkd1100-1200, 甘bb票咪仲貴過大人票

禁止訪問

別墅

國民生產總值:919

BKXmas勳章

係呀~佢計成人票10%連稅......

大宅

BKXmas勳章

JoKoKo 發表於 17-7-19 12:53
你坐廉航 ? KE、OZ、CX ... ?

我坐過HX, UO, CI, TG, 全部都唔係計大人票10%, bb票由480-800都有, 未試過過千

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎