用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

家事百科 今日: 13|主題: 35547

想買抽油煙機,吾知邊隻牌子好?

複式洋房

國民生產總值:192

王國熱話
Pizza 迷
一些有趣圖片分享
初心
【無奇不有】撞衫不可怕,撞景才驚訝!...

大宅

國民生產總值:1656

BKXmas勳章

candychan1314 發表於 17-7-11 09:45

講好用一定係富士皇抽油煙機, 不過價錢真係嚴重地脫離現實, 太太堅持買咗部斜面,重要$8Xxx, 我想講就算幾好用都係假,我寧願買五部千五蚊嘅抽油煙機, 點都耐用過八千幾蚊一部嘅抽油煙機掛

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

國民生產總值:2302

BKXmas勳章

想知 推

大宅

BKXmas勳章

JS.CHOW 發表於 17-7-20 12:59
想知 推

其實我已經講咗,富士皇當你開最細嗰陣係靜到你完全唔知道開咗機, 但係抽風係唔錯, 當我開到最大嗰陣, 煤氣爐開細火嗰陣,會因為抽油煙機太勁,而導致到熄咗火, 咁証明到佢係有幾勁,

而且開到最大都係得啲風聲, 唔似得嗰啲平價抽油煙機,淨係得個嘈但係抽風力不強

大宅

BKXmas勳章

baby668 發表於 17-7-21 16:54
其實我已經講咗,富士皇當你開最細嗰陣係靜到你完全唔知道開咗機, 但係抽風係唔錯, 當我開到最大嗰陣, ...

首先多謝你詳細既解答

不過我推 係想睇下其他JM有冇更好既介紹

大宅

BKXmas勳章

JS.CHOW 發表於 17-7-21 16:58
首先多謝你詳細既解答

不過我推 係想睇下其他JM有冇更好既介紹

既然冇其他人答我又搭下咀

香港人通常睇唔起大陸貨包括我, 但係呢款方太抽油煙機在國內非常之出名, 基本上寧靜度同吸力都非常之好,質素非常接近富士皇, 我相信唔會有香港人買囉,因為抽油煙機用賣到八千蚊人民幣,重要香港無限養, 但真心講quality係高

https://kknews.cc/home/8bb8gq.html

大宅

BKXmas勳章

baby668 發表於 17-7-23 13:58

既然冇其他人答我又搭下咀

咁貴買唔起

大宅

BKXmas勳章

JS.CHOW 發表於 17-7-23 14:01
咁貴買唔起

市面上質素好,二千蚊以下抽油煙機,我可以好肯定答你係冇

大宅

BKXmas勳章

baby668 發表於 17-7-23 14:03
市面上質素好,二千蚊以下抽油煙機,我可以好肯定答你係冇

大約3-4千

大宅

國民生產總值:2753

開心吸收勳章 BKXmas勳章

我覺得西門子幾好

大宅

BKXmas勳章

Amywong1978 發表於 17-7-23 15:12
我覺得西門子幾好

請問咩型號呀

男爵府

國民生產總值:7533

BKXmas勳章

平平地可以試下呢款900m3抽力, ($2400)
http://www.garwoods.com.hk/product05_ht3898s.html
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎