用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

夫婦情感 今日: 18|主題: 37824

洋房

國民生產總值:91

過期

王國熱話
福岡行程(求指教)
用佐最平方法訂佐下年御宿野乃
輕井澤自由行容易去嗎?
住博多定天神方便食和行街?

珍珠宮

國民生產總值:44788

BKXmas勳章

炆薑對住慢魔皇 ?? 死局來喎...

大宅

國民生產總值:1874

BKXmas勳章

你老公其實是做什么生意?

翡翠宮

國民生產總值:79076

BKXmas勳章

你照顧太好, 乜都睇晒攬晒, 佢變左細路仔.

連佢番工个早餐都 order 你整, 眼都大. 番工早餐唔識出去食啊? 你唔好當佢囝咁湊喇.

公爵府

國民生產總值:28847

BKXmas勳章

回覆樓主:

佢似心情唔好 搵人出氣

水晶宮

國民生產總值:62264

BKXmas勳章

回覆樓主:

吾洗照顧咁周到喎

洋房

我也開始覺得我照顧太周到 衣家變成了必然的事 c6 變了小孩, 我衣家可以點改變呢個局面,大家可以教下我嗎?

複式洋房

國民生產總值:458

BKXmas勳章

睇完你現在情況,好心痛,睇得出你對老公係愛護有加,小心翼翼又擔心傷到佢自尊心,但又想俾機會佢試下自己嘅實力,好無奈! 你估可唔可以婉轉d同佢商量下叫佢搵過份新工仲實際!

洋房

我有婉轉提過叫佢出去搵工 但因為佢唔甘屈就 要做番高grade 所以無乜工見,佢試過搵分工 等了3個月人地confirm 不被取錄先再搵第2分 我真係氣死 怎可以咁樣浪費3個月等一分唔确定的offer ga

我自問做到加零一 仲要被佢怨 , 成日吼住我的錢 ,佢開公司的註冊費也是我出 , 我就來山窮水盡, 我想去番1年前結婚前

男爵府

國民生產總值:7193

BKXmas勳章

回覆樓主

他自己身有屎,自卑,用自大來掩飾

水晶宮

BKXmas勳章

222Jenny 發表於 17-7-11 12:43
我也開始覺得我照顧太周到 衣家變成了必然的事 c6 變了小孩, 我衣家可以點改變呢個局面,大家可以教下我 ...

平時日常生活你點照顧佢?list 黎望下

翡翠宮

國民生產總值:77545

BKXmas勳章

只可以講唔係人人適合做生意的,食唔到水果咪食其他做早餐囉,根本佢自己遲出門口,怪誰?

洋房

屋企所有東西一概都是由我做的,他从不沾手的。
回家想食水果..就會叫:想食橙..由我去整....我覺得我同賓妹無分別.

是的..我以住佢無理取鬧都忍,今次都唸住道歉了事,但今次真係忍唔到..離晒譜.自己遲出門口..怎樣可以懶我是故意的..仲要把責任推到我頭上。

男爵府

國民生產總值:7153

DHA勳章 BKXmas勳章

回覆 222Jenny 的帖子

怒我直言.一個連自理都有問題既人(要靠人地叫起床, 要靠人整早餐), 又鐘意將負責向外推.
唔會適合做生意.

洋房

國民生產總值:85

回覆 222Jenny 的帖子

衰啲講你老公真係好笨X,做生意唔係有錢就做,都要睇頭腦同時機.你與其寵距不如多啲關心距仲好,溝通好重要
而距返工遲到係距自己問題,因為呢個係距責任唔關你事,但我想問奶粉係買俾你老公啊媽又點解入你數

洋房

而距返工遲到係距自己問題,因為呢個係距責任唔關你事,但我想問奶粉係買俾你老公啊媽又點解入你數
----

因為我見佢失業..佢無收入,我唸住我俾錢買俾奶奶食,點不知我好心變成把自己推進火坑!

係呀,我唔明為何可以把自己遲到的責任..咁大條道理推到我身上!

珍珠宮

國民生產總值:44788

BKXmas勳章

222Jenny 發表於 17-7-11 12:43
我也開始覺得我照顧太周到 衣家變成了必然的事 c6 變了小孩, 我衣家可以點改變呢個局面,大家可以教下我 ...
寵到佢咁絕對係你開頭做錯晒

直接同佢講, 從今日開始請佢自己對自己負責任, 你係一個應該俾佢愛鍚既老婆而唔係為咗照顧佢起居飲食而嫁入來, 如果佢話開頭娶你係因為把你當工人, 咁同佢講 sorry and bye, 原來一直誤會咗

水晶宮

BKXmas勳章

錯到不得了
兩個成年人結婚係分工合作; 唔係結左就坐係度做大爺/少奶多左個工人

list哂所有野出黎; 以後要佢負責部份
橫掂佢一定發火, 剩機講埋你已經無哂saving, 以後洗費要佢比哂幾多幾多...

生意唔係人人O岩做, 我自己都係搞生意; 創業係艱辛, 不過我唔會搵人出氣, 更加唔會公司註冊都要隔離個人比錢囉

洋房

回覆 tammy2008 的帖子

你講得好啱呀!我覺得付出都無問題,但衣家變了必然咁,我覺得真係開錯了個頭!我覺得自己好笨呀!我都講了好多次道理...但佢仍然好萌塞話係佢唔開心時.我仲要同佢拗..我真係好心灰意冷,估唔到結婚一年..就咁樣...我有唸過一走了之..返娘家..但一返娘家就玩完...佢剛才仲不停WHATSPP話我唔SUPPORT 佢..唔好唸住又好似以往咁道歉就算....我今晚好驚回到家見到佢...

男爵府

國民生產總值:8609

BKXmas勳章

回覆樓主:

唔好再當佢係小朋友咁鍚咁縱佢

由今日開始俾D責任佢,列明家裡一切開支,一人一半,奶奶個度停止支付奶粉錢,阿媽係佢,佢有責任照顧自己阿媽,並唔係由人哋個女去孝順佢阿媽
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎