自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

尋日係尖沙咀唱泰銖去年旅行,遇著黑店唱少比我,匯率又同出面差一截,激氣!

勸大家不要去尖沙咀找換店唱錢

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主

兌換泰銖其實可以去到泰國機場先,匯率會好啲

珍珠宮

回覆樓主

從來都唔會去這種不知名舖頭換錢

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

csnkennis 發表於 17-7-11 12:18
兌換泰銖其實可以去到泰國機場先,匯率會好啲
請問到布吉在機場換,滙價可以嗎?

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果唔係唱好多, 唔會專登去找換店唱...

男爵府

2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

timtamgal 發表於 17-7-11 12:10
尋日係尖沙咀唱泰銖去年旅行,遇著黑店唱少比我,匯率又同出面差一截,激氣!

勸大家不要去美麗都大廈新達 ...

我2年前係泰國機場唱,途中唔夠去d找換店換
匯率都OK

水晶宮

個rate 係幾多呀?

男爵府

HLDMaMa 發表於 17-7-11 12:35
個rate 係幾多呀?

3.7

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

tester5 發表於 17-7-11 12:29

我未去過布吉機場,我係曼谷bid c 樓下兌換店匯率都ok

tester5    發表於 17-7-11 13:03

公爵府

timtamgal 發表於 17-7-11 12:39
3.7

又真係好低吖!我上個月兌換4.39

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

你自己都話匯率又同出面差一截, 甘你又同佢唱既

大宅

泰幣可去九龍城唱, 個rate 幾好!

象牙宮

回覆樓主:

香港唱同當地機場唱個價一向差!唱少少坐車就ok,要唱多黎用就要去市區

大宅

我之前係銀行唱定,個價都Ok,但全部都係大纸,今朝諗住去街鋪再唱過,己經講佐好多次唔要$1000 泰幣,要$100泰幣,佢話有,無問題我要$2000港幣倾好價都知無銀行咁好價,顶,拎出嚟一半以上都係$1000泰幣,咁我話唔要,仲要鬧人,我鬧返佢我一早話要全部$100泰幣你話有,如果唔係有老人家同小朋友我情願去到泰國机場先換。

象牙宮

tester5 發表於 17-7-11 12:29

布吉舊年去有super rich,個價都幾好,但之後擴大左機場,而家唔知間野係邊!唱少少先,出到芭東再唱多多啦

珍珠宮

沒有當面點算嗎?唱少咗點解唔即係出聲?

滙率一早show 唒出來,又唔可以話人黑店噃

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

你冇當面數過岩唔岩?

禁止訪問

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

咁唔係睇啱個匯率先唱錢嘅咩? 咁你唱代表你已經接受咗個匯率㗎喇! 咁就算佢係比出面低, 你都係心甘情願咁去唱㗎啦!
另, 得3.7匯率, 唔明點解都要幫佢唱!
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

珊瑚宮

BK Milk勳章

回覆樓主

尖沙咀唱錢我只會去堅城

首頁

尾頁

跳至