跳至
[元朗區] Del

首頁

尾頁

男爵府

Del

複式洋房

回覆樓主

因為是上一年所以大概記得是以下這樣。
首先係禮堂等分左組見不同班房的老師。
見完老師同組的人一齊見校長。
成個過程包埋等要一小時左右。
有見到小朋友由爸爸帶去面試。
同一張枱一個老師係in 2個小朋友。(2個媽媽坐旁邊)
會考簡單顏色、配對、姓名...
見校長只是聽校長的分享,覺得有學到野。

男爵府

hijt 發表於 17-7-11 14:30
見完老師同組的人一齊見校長 ...

多謝分享,顏色形狀配對姓名我囡都未識,呢兩個月要趕緊教啦,thx.

複式洋房

回覆樓主

這學校interview 前會有簡介會。可以知道學校很多野。
而校長的分享也能讓家長更了解學生每天返學流程和從什麼中學習。

複式洋房

回覆樓主

簡介會我大細B一齊帶去,讓大b多個機會認識學校。很多家長也大細b都帶,學校有安排禮堂後部的位置以玻璃隔開的比這批家長。感覺安排很好。
Interview 我沒帶細b。

男爵府

hijt 發表於 17-7-12 08:39
簡介會我大細B一齊帶去,讓大b多個機會認識學校。很多家長也大細b都帶,學校有安排禮堂後部的位置以玻璃隔 ...

多謝你咁詳細,我留意下學校的簡介會幾時

別墅

hijt 發表於 17-7-11 14:30
見完老師同組的人一齊見校長 ...
HELLO~~~ 你的小朋友最後有選聖約瑟堂嗎??

複式洋房

BabyTang2014 發表於 17-8-9 11:51
HELLO~~~ 你的小朋友最後有選聖約瑟堂嗎??

沒有丫

首頁

尾頁

跳至