用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

今日: 392|主題: 55145

翹康醫務中心(尖沙咀)- 產檢較便宜

民房

國民生產總值:19

BKXmas勳章

各位媽媽好!!!

上網睇左好多資料, 發現翹康既醫生產檢較便宜 , 但問題是醫生會放飛機 !!!

1) 請問有媽媽有被飛機經驗嗎? 被放飛機後, 咁產檢點算? 即轉其他醫生?

2) 翹康既醫生一般等得耐嗎?

>V<

複式洋房

國民生產總值:142

回覆樓主

我係翹康睇張醫生,無被放過飛機,每次去到等5-10分鐘就可以見醫生!醫生一般都唔會放你飛機,之不過可能要去接生,呢個每一個產科醫生都有機會發生!

大宅

國民生產總值:1465

BKXmas勳章

回覆樓主

被放飛機係咩意思?所有婦產科醫生突然要接生或做手術都要將預約左嘅檢查改期,除非你睇嗰個係只做產檢嘅醫生,關係唔係翹康咩事?
等得耐唔耐每次唔同,試過等5分鐘就睇得,亦試過等超過個半鐘。翹康係有好多唔同醫生,個個做法唔同。

民房

BKXmas勳章

aitangtang 發表於 17-7-11 12:47
我係翹康睇張醫生,無被放過飛機,每次去到等5-10分鐘就可以見醫生!醫生一般都唔會放你飛機,之不過可能要 ...

多謝你回答呀!!!

請問你是睇張耀昌嗎? 佢產檢好嗎?

民房

BKXmas勳章

KILW 發表於 17-7-11 12:49
被放飛機係咩意思?所有婦產科醫生突然要接生或做手術都要將預約左嘅檢查改期,除非你睇嗰個係只做產檢嘅醫 ...

上網睇有d媽媽話去到先知無得睇 或 等左半個鐘先知醫生已走左 !!!

所以好擔心預約左無得睇, 因為一個出名既醫生好難預約!!!!

大宅

國民生產總值:1465

BKXmas勳章

koeyt 發表於 17-7-11 12:56
上網睇有d媽媽話去到先知無得睇 或 等左半個鐘先知醫生已走左 !!!

所以好擔心預約左無得睇, 因為一個出名 ...

我都係睇張醫生,試過2次醫生有手術做收到姑娘通知改期,有一次係即日朝早通知,另一次係前一日就收到電話,改期通常係會遲一日去做返檢查。
其實都好正常,因為10個月後可能就係自己攪到醫生要接生改哂本身嘅預約。

民房

BKXmas勳章

KILW 發表於 17-7-11 13:00
我都係睇張醫生,試過2次醫生有手術做收到姑娘通知改期,有一次係即日朝早通知,另一次係前一日就收到電話 ...

有提早通知就好啦~ 吾洗去到先知無得睇!!!

補檢只是遲一日都接受到!!!

別墅

國民生產總值:614

回覆樓主

唔中意翹康,又逼又多人等得又耐(1hr+),試過企住等,d男人又唔讓座(好彩當時唔係懷孕或者好唔舒服) ,後來知道自己跟開既醫生係仁安就寧願比多少少返仁安睇,至少可以舒舒服服等,又快(少於30分鐘)

別墅

國民生產總值:886

BKXmas勳章

回覆樓主

我睇翹康葉承楷醫生,暫時睇咗五次都幾好,如臨時有手術要做都會預早打來通知改時間(試過一次,改同一日早d)
除非booking係一大早頭幾個,通常都要等半小時至一小時。

水晶宮

國民生產總值:51570

好媽媽勳章 大廚勳章 BKXmas勳章

飛機冇試過,係有次等左2個鐘,通常30mons左右,頭4個月唔穩定我2-3week照一次睇張耀昌,安胎葯+針,之後穩定左張醫生都叫我可以比醫院跟就ok,因為孖b政府跟得足又每次有超聲波照,可以慳番D$
好好人架,有次我帶埋媽咪去,照左成30分鐘都有,媽媽個輩無超聲波,見到bb有手有腳好新奇,張醫生都冇嫌煩
而且孖b同1b檢查同價,全香港我估冇幾間了
---生命無價,請支持領養---

民房

BKXmas勳章

多謝以上咁多位媽媽既意見!!!

我會試下去一去翹康~

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎