用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

出埠旅行 今日: 42|主題: 130433

[台灣] Agoda 訂酒店

大宅

國民生產總值:2507

BKXmas勳章

請問用Agoda訂酒店, 佢在回覆電郵 "你需以當地貨幣支付給酒店訂房費用" 有無人訂過其實係用信用卡扣左數? (因我用信用卡訂, 但未收到月結單).

王國熱話
浴缸套,外遊酒店專用
Agnes b sport b 恐龍袋
徵月餅現貨或卷三張
重慶酸辣粉四包

翡翠宮

國民生產總值:92237

BKXmas勳章

三伏 發表於 17-7-11 13:46
請問用Agoda訂酒店, 佢在回覆電郵 "你需以當地貨幣支付給酒店訂房費用" 有無人訂過其實係用信用卡扣左數? ...

Hold數。
可以到店后比現金或卡

子爵府

國民生產總值:13460

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BKXmas勳章

請閱以下貼:

Agoda 延遲付款

http://www.baby-kingdom.com/foru ... 19814163&extra=

大宅

國民生產總值:1138

BKXmas勳章

你係咪簡左延遲付款或到付呀?我每次都係信用卡即時付款,即時確認的。

侯爵府

國民生產總值:20658

BKXmas勳章

酒店現付,因匯率問題,價錢有機會變,不如揀可取消條款既房間留房,再直接用信用卡HOLD數

wcpcelia    發表於 17-7-13 11:39

大宅

國民生產總值:4604

BKXmas勳章

確認信show港紙咪扣返港紙

別墅

國民生產總值:880

BKXmas勳章

我多數選可free cancel ,即先訂後付,
到deadline 前打上hotline 要求用返當日 book時個港幣價錢扣數,如果deadline 時系統自動扣數價錢就會由美金轉港幣計算,因agoda是美國公司。

雖然有D煩,不過我book親D酒店都係Agoda 抵D

複式洋房

國民生產總值:155

BKXmas勳章

小Q寶 發表於 17-7-12 20:09
到deadline 前打上hotline 要求用返當日 book時個港幣價錢扣數,如 ...

請問由美金轉港幣計差很遠嗎?

翡翠宮

國民生產總值:92237

BKXmas勳章

frozen2005 發表於 17-7-12 20:55

子爵府

國民生產總值:11721

2017勳章 畀面勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

三伏 發表於 17-7-11 13:46
請問用Agoda訂酒店, 佢在回覆電郵 "你需以當地貨幣支付給酒店訂房費用" 有無人訂過其實係用信用卡扣左數? ...
即係你要等對方黎收錢, 你先知匯率係幾多, 收你港幣幾錢 !
如果你有網上理財, 過幾日你就睇到 !

別墅

BKXmas勳章

frozen2005 發表於 17-7-12 20:55

以呢張單舉例,相差約5%。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

BKXmas勳章

如果打風訂左機票同酒店. 咁點算. 因為星期尾去台灣, 而家可能打風呀.

大宅

BKXmas勳章

請問在Agoda 訂機票有無得退 好日都唔去下旅行, 咁啱撞正打風

禁止訪問

國民生產總值:837

大宅

BKXmas勳章

IKaNai 發表於 17-7-27 11:13
你冇買旅遊保險, 真係一個聰明的做法.

BTW, Agoda 幾時賣埋機票 ?
佢應該彈左去 cheap ticket 網站訂.

複式洋房

國民生產總值:480

BKXmas勳章

到deadline 前打上hotline 要求用返當日 book時個港幣價錢扣數,如 ...
Deadline前一日嗎?

複式洋房

BKXmas勳章

複式洋房

BKXmas勳章

男爵府

國民生產總值:5320

BKXmas勳章

佢有香港hotline電話嗎?
我想打去問嘢…但見唔係香港嘅電話,
如有…請比我,謝謝

別墅

BKXmas勳章

我掛念嫲嫲 發表於 17-7-28 05:46
佢有香港hotline電話嗎?
我想打去問嘢…但見唔係香港嘅電話,
如有…請比我,謝謝

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎