嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

熱血勳章

回覆樓主:

餵人奶、D女好合作13個月就誡到片,playground 我係屋企日日都同佢地玩吾使比錢出去上,廚飯仔玩具1份齊齊玩,生活粗粗地米又係咁過,無話吾掂!係無得去旅行,船到橋頭自然直,吾同人比較就好過了!最重要係做媽媽的係有力量去撐住寶貝,那管貧或富,有愛就已經足夠!

男爵府

虎到金來勳章

LKS媽媽 發表於 17-8-3 09:17
媽媽們加油!我好明白大家既壓力,我家庭收入不到2萬,果時租地方住,後抽到居屋,全職湊女既我擔心1份人工 ...

20000蚊真係做到禁多野嗎?
其實最苦惱真係住屋問題,有時諗埋一邊真係想變全職媽媽之後申請公屋。。

男爵府

熱血勳章

chiling009 發表於 17-8-3 11:54
其實最苦惱真係住屋問題,有時諗埋一邊真係想變全職媽媽之後申請公屋。。
...

咁易申請到就好囉!吾係個個都係專業人事,個個都知1個家庭2份人工好過D,不過女兒的到來就係要取捨,一份人工養個家真係要2個人守!咩娛樂享受都吾會谂!比人湊3個點放心,自己教吾聽都無得怨人,我搵埋都吾夠請人,吾好同人比較就會好過!我女都大了,時間就係好快過,真係得架!老公雖然搵吾多,但吾會取综援!只怕给孩子吾好觀念!生活既富足不單是金錢物質(當然亦很重要),盡了力给孩子一個完整既家而矣

男爵府

熱血勳章

chiling009 發表於 17-8-3 11:54
...

咁易申請到就好囉!吾係個個都係專業人事,個個都知1個家庭2份人工好過D,不過女兒的到來就係要取捨,一份人工養個家真係要2個人守!咩娛樂享受都吾會谂!比人湊3個點放心,自己教吾聽都無得怨人,我搵埋都吾夠請人,吾好同人比較就會好過!我女都大了,時間就係好快過,真係得架!老公雖然搵吾多,但吾會取综援!只怕给孩子吾好觀念!生活既富足不單是金錢物質(當然亦很重要),盡了力给孩子一個完整既家而矣

複式洋房

回覆樓主:

我當初都冇諗過會有2個 一時間接受唔到 宜家仲未諗邊個湊 逃避中

男爵府

虎到金來勳章

loveason0406 發表於 17-8-15 20:43
我當初都冇諗過會有2個 一時間接受唔到 宜家仲未諗邊個湊 逃避中

2個一定要請工人

子爵府

LKS媽媽 發表於 17-8-3 09:17
媽媽們加油!我好明白大家既壓力,我家庭收入不到2萬,果時租地方住,後抽到居屋,全職湊女既我擔心1份人工 ...

你好堅強阿 想知你點坐月阿

複式洋房

chiling009 發表於 17-8-17 09:36
2個一定要請工人

會請姐姐 請問大家有冇飲可樂?

男爵府

虎到金來勳章

loveason0406 發表於 17-8-19 19:23
會請姐姐 請問大家有冇飲可樂?

唔敢飲呀

複式洋房

chiling009 發表於 17-8-19 21:17
唔敢飲呀

我老公飲開 我先飲幾啖 近排想飲蔗汁 但搵唔到

男爵府

熱血勳章

loveason0406 發表於 17-8-19 21:27
我老公飲開 我先飲幾啖 近排想飲蔗汁 但搵唔到

蔗汁,鲜炸果D先好飲,起碼無防腐劑!差吾多生同無糖尿就吾怕飲,有少少涼!

複式洋房

LKS媽媽 發表於 17-8-20 16:44
蔗汁,鲜炸果D先好飲,起碼無防腐劑!差吾多生同無糖尿就吾怕飲,有少少涼!
...

我暫時未搵到蔗汁 鮮橙汁我中意飲bless 真係冇加糖同鮮榨

可樂同維他檸檬茶 我一星期飲一次

男爵府

熱血勳章

肥豆媽咪 發表於 17-8-18 02:35
你好堅強阿 想知你點坐月阿

人總能屈能伸!煮到埋黎就要硬食,吾係個個環境都1樣,無三萬收入就吾生得仔?吾係大學生就吾識教仔女?只要公婆倆有責任做好父母角色已很重要!

男爵府

熱血勳章

loveason0406 發表於 17-8-20 16:46
我暫時未搵到蔗汁 鮮橙汁我中意飲bless 真係冇加糖同鮮榨

可樂同維他檸檬茶 我一星期飲一次

媽媽,呢幾個月忍到口已好內盡可能诫口,希望BB吾好咁濕毒,差吾多生就飲D清胎毒的

複式洋房

LKS媽媽 發表於 17-8-20 16:49
人總能屈能伸!煮到埋黎就要硬食,吾係個個環境都1樣,無三萬收入就吾生得仔?吾係大學生就吾識教仔女?只 ...

LKS 媽媽 講得好......(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

LKS媽媽 發表於 17-8-20 16:54
媽媽,呢幾個月忍到口已好內盡可能诫口,希望BB吾好咁濕毒,差吾多生就飲D清胎毒的
...

希望唔好咁熱啦 冇咁熱 會忍到口

男爵府

熱血勳章

回覆樓主:

見過旺角弼街近始創中心附近既涼茶舖有!吾知近排仲有無!吾知其他jm係附近見吾見到,報下料

男爵府

熱血勳章

回覆樓主:

吾好咁擔心,陀B呢刻好好享受,BB係肚度踢到天翻地覆,要好好保護條腰骨,負擔好重,用托腹帶幫一幫,以前我果時無咁多資訊,而家知就同你講講吾好嚴我呢D c9長氣

複式洋房

LKS媽媽 發表於 17-8-20 16:58
見過旺角弼街近始創中心附近既涼茶舖有!吾知近排仲有無!吾知其他jm係附近見吾見到,報下料
...

係喎 唔記得果度可能有tim....唔該LKS 媽媽

複式洋房

LKS媽媽 發表於 17-8-3 09:27
餵人奶、D女好合作13個月就誡到片,playground 我係屋企日日都同佢地玩吾使比錢出去上,廚飯仔玩具1份齊齊 ...

我都係咁諗 平有平養 之前照唔到2個時 仲諗住買stokke床 宜家打消念頭 買千幾蚊張床就算

首頁

尾頁

跳至