影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆樓主

好鍾意睇這個post 呀
有冇jm知為何夜華突然心絞痛?

子爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

所以夜華在南海才會有這一句,輪到你!

子爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

呢段,比你們看到的更更虐心,可能導演怕拍完這段後夜華立即變成全劇最不受歡迎人物吧!?cut了很多!
場景人物有很多,因為有眾仙家看著,夜華沒辨法只能說一些違心話!

好慘呀素素......

子爵府

babycakez 發表於 17-7-20 14:34
好鍾意睇這個post 呀
有冇jm知為何夜華突然心絞痛?

墨淵要醒了,有感應丫

伯爵府

heiyau88 發表於 17-7-20 14:49
墨淵要醒了,有感應丫

哦原來係咁!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

heiyau88 發表於 17-7-19 08:44

在那裡可看原劇本?thx
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

伯爵府

heiyau88 發表於 17-7-20 14:47
呢段,比你們看到的更更虐心,可能導演怕拍完這段後夜華立即變成全劇最不受歡迎人物吧!?cut了很多!
場景 ...

哇...同拍出來好唔同夜華好衰....
喺劇集入面夜華係相信素素...
小說也是這樣嗎?

子爵府

babycakez 發表於 17-7-20 14:54
哇...同拍出來好唔同夜華好衰....
喺劇集入面夜華係相信素素...
小說也是這樣嗎?

沒交待,從小說中你會感到往後夜華很後悔挖了素素的眼!
小說中,感覺夜華根本不在意誰推誰,他只要素素沒事保住性命,在素素會沒命與她的眼睛之間,他毫不尤疑的會選眼睛...他只想她活命,他不會介意她沒了眼睛...他沒有站在素素的立場上想,眼睛對她有多重要,他從沒想過,那一挖連同素素對他的愛也挖走了...

伯爵府

heiyau88 發表於 17-7-20 15:01

沒交待,從小說中你會感到往後夜華很後悔挖了素素的眼!

多謝你咁快回覆呀
你解釋得好好吖...
我中咗夜華毒不能自拔....有時唔咁番睇添呀...好虐心
由其大結局,我係有少許失落
雖然夜華醒了,又係大團圓結局,但感覺上佢好似有啲冷漠,唔似之前好熱情(可能啱啱醒番啩)

子爵府

babycakez 發表於 17-7-20 15:07
多謝你咁快回覆呀
你解釋得好好吖...
我中咗夜華毒不能自拔....有時唔咁番睇添呀...好虐心

你想多了,放心吧,淺淺夜華在往後的小說中也有提及,他們非常幸福、恩愛呢,而且2百多年後也大婚了!!

男爵府

bobosweet 發表於 17-7-19 13:25
支持!

我睇左5次(飛帝君鳯九、翼族),暫時未能解毒!

翡翠宮

我想請問男女主角係吾係一早選好, 不是second choices?

伯爵府

heiyau88 發表於 17-7-20 15:26
你想多了,放心吧,淺淺夜華在往後的小說中也有提及,他們非常幸福、恩愛呢,而且2百多年後也大婚 ...

係呀,我無限番loop大結局,淺淺,過來...好癲呀...

不過我覺得素素同淺淺係有分別的

禁止訪問

子爵府

babycakez 發表於 17-7-20 15:32
係呀,我無限番loop大結局,淺淺,過來...好癲呀...

不過我覺得素素同淺淺 ...

素素是淺淺的一部份,淺淺有自己的過去,素素沒有!

子爵府

MagDog 發表於 17-7-20 15:32
我想請問男女主角係吾係一早選好, 不是second choices?

聽聞男的不是,有試用期

子爵府

回覆樓主:

之後的原劇情也有很多精彩的地方,今晚再post敬請期待!!

翡翠宮

heiyau88 發表於 17-7-20 15:35
聽聞男的不是,有試用期
oh, 即是拍拍下probation內表現不達標要下車? 都吾奇, 畢竟大制作, 楊mi mi都係下重注. 我只睇到話趙mark話本來吾太想接言情劇.

伯爵府

heiyau88 發表於 17-7-20 15:40
之後的原劇情也有很多精彩的地方,今晚再post敬請期待!!

等你,睇你post再中翻毒

子爵府

MagDog 發表於 17-7-20 15:46
oh, 即是拍拍下probation內表現不達標要下車? 都吾奇, 畢竟大制作, 楊mi mi都係下重注. 我只 ...

趙又廷之前常被批顏值不夠麻,but演技撘救了!
btw我最喜愛人物是白淺!

首頁

尾頁

跳至